to erix :
Pokud chceš na pažbu použít překližku, pak hledej pouze Multiplex...nikde suk, krásný dřevo...ruská bříza...mám z ní rozdělanou pažbu na 850AA ...ale kvůli jedný pažbě jsem nechtěl kupovat celou, 50kg desku....nakonec jsem našel "schodišťový stupeň"...prostě schod z Multiplexový překližky......když ji budeš obrábět, kresba vyleze sama....pokud chceš lepenici vyrobit sám, navíc probarvenou, nemůžeš použít překližku, protože už je slepená pryskyřicí a tudíž ji neprobarvíš....musel bys použít dřevěné desky různě barevných dřev řezané třeba na 2mm, což je v domácích podmínkách nemožné dosáhnout , protože jednotlivé desky musíš skládat na sebe jako překližku ( otočené o 90st )...takže musíš mít prkno jak široký , tak vysoký....kdybys na podélný léta dřeva otočil další vrstvu o 90stupňů a musel složit na tu délku dvě prkýnka vedle sebe, vznika by Ti při broušení v té barvě jasně viditelná, tmavá spára...byl bys naštvanej, že je to vidět

...a nebo si můžeš od firmy Lamnia objednat probarvený kus na pažbu v jedné z mnoha barevných kombinací...v podstatě všichni , co dělají pažby z barevné lepenice, to nejspíš berou od nich...jsou to Finové, ale mají tu zastoupení, myslím , že jde platit našimi kačkami....barvenou lepenici bych si troufnul doma třeba na rukojeť nože, ale na pažbu už to chce kvalitní truhlářský vybavení , aby jsi desku slepil dokonale rovnou, pod naprosto stejným tlakem na každém místě a to není úplně sranda...
Ten schod jsem koupil ve velikosti 120x30x35mm a boky na potřebnou tloušťku jsem dolepil Multiplexem 9mm...zase ruská bříza, takže stejně silné vrstvy, stejná kresba...schod stál cca. 800,- peněz....dělají i 80cm délku...firma , co je má v nabídce , je z Benešova, sídlo je , tuším, Černý dvůr...tak se na to podívej, třeba by Ti to vyhovovalo...ale počítej s tím , že vercajk na tom fakt trpí