Zkusil jsem maximální vzdálenost na zahradě a to 40m. Exact Heavy 4,52 dle očekávání nic moc, rozptyl celkem 60mm, ale 4,53 v prvním pokusu 35x15mm(5 ran) a v druhém viz foto 20x18mm(4 rány). Pátá ovšem uletěla nevím kam, cinkla o desku za kanystrem, musela být nějaká křivá (hlevně že mám na co se vymluvit

). Na papír jsem si nakreslil cca biatlonový terč 45/115mm. Střílel jsem v kleče s oporou o zahradní židli. S Heavy to létalo asi o 60mm pod zaměřený bod a s Exacty 40-50mm. Krom klepající se ruky (pumpoval jsem před tím) a lehkého poryvového větru, byla největší problém optika. 4x na tuhle vzdálenost už mi dělá problémy, příště si vezmu brýle.

Až nebude foukat, chci to zkusit vestoje, jestli se vejdu do Biatlonových 115mm. Celkově se mi z ruky střílí lépe s Crosmanem 1377 (mám k němu dodělanou opěrku), ale ten zase na tuhle dálku má problém trefit. Zkusím ho trochu víc napumpovat a až na něm bude zpět tahle optika, porovnám to.
S GX-40 jsem přesný s oporou a je vidět, že puška střílí na větší vzdálenosti o dost lépe, ale jak je těžká a dlouhá, nepovedlo se mi zatím najít ideální držení vestoje. Je ale pravda, že s Crosmanem jsem toho také nastřílel podstatně víc.