Kdysi jsem měl Altarosův regulátor na jedné PCP (FX Cutlas - http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FX_Cutlas/) a dost jsem si užil s tím jeho "silonovým" pouzdrem (šroubem) v regulátoru.
Sice jsem to nakonec, jak ukazují poslední tabulky v odkazu, doladil.
Ale ty starosti, stovky vystřílených diabolek, stohy popsaného papíru a nutné výměny toho pouzdra než to fungovalo, byly dost únavné.
A i tak, po pár munutách přerušení střelby, se vždy první rána musela dát "na prázdno".
Asi netěsnost kolem jehly a dosedací plochy v tom šroubu - tím pádem jiný tlak v komůrce regulátoru, jinak to letělo kam chtělo. Prostě ten silonový šroub a v něm dosedací plocha na jehlu, mi nesedí.
Nejsem sice expert na regulátory (jenom obyčejný strojař), ale v tomto spojení se to může časem dost vymačkávat, což by potvrdily, nebo vyvrátily jenom dlouhodobé testy.
Když jsem se s ním kdysi bavil, tak tvrdil, že pracuje na jiné verzi přepouštění, ale jak vidím na fotkách těch regulátorů, tak je to pořád stejné - nic se nezměnilo.
Možná se pletu, ale po předchozích zkušenostech, k nim (já osobně) už nemám důvěru..
Na druhou stranu o regulátorech Huma nevím nic.
Proto mne to zajímá - zkušenosti lidí, kteří mohli, nebo mohou porovnávat.
P.S: Jeden regl "Huma" už je na cestě, možná po svátcích bude doma...