Jak by řekl předseda EFH " od začátku ty blbečku!!! "
A za to ho mam rád a má ho rád i pan Srstka a možná i jeho vlastní maminka, strýc Josef!!!

Když na Mordor dorazil Dakar, už jsem popíjel hroznový Nehaj a Tomík stavěl stan.
Zaparkoval tak, že jsem se mu snažil poradit, že se doopravdy spí lépe, když je hlava o něco výše než nohy.
Možná, byl ještě nervózní z toho, že úspěšně prošel technickou kontrolou svého vozu, která spočívá v tom, že se do vozu zavře kočka a pokud do rána neuteče, prošel !!!!!!

Nasedl tedy zpět do SdKfz 251/3 – Verze spojovací (Mitlerer Funkpanzerwagen) (pro neznalé čím vlastně Dakárek jezdí odkaz zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz._251 ) a snažil se přeparkovat.
Po tom co jsem shlédnul a slyšel, jsem usoudil, že nerozumím řeči jeho kmene a šel jsem sehnat panáka Absintu!!!!
" Absint nemam " řekl Tomík, " mam jen RUM " . Prohledal jsem tedy kufr svého vozu a našel Okenu!!!
Použil jsem jí trošku netradičním způsobem používaným tady v Čechách ale zcela běžným východně od Brna

Náhle jsem začal Dakara chápat a částečně i rozumět a plně si uvědomovat, proč jsme ho nevzali do EFH a doporučili mu založit si vlastní klub, byť spřátelený ale fungující na úúúúplně jiných principech!!!!!!!

A ani se nedivím, že klub EFL má jen jednoho člena, který je sám sobě předsedou,zapisovatelem i sekretářkou!!!!!!

Odpoledne také dorazil Aleš a dovezl hezkou hračku, jak psal Dakar.

No a pak se tedy zavelelo a šlo se stavět.
Hned na 1 stanovišti se udělala "Cihlářská taškařice" - 16mm kilzona na 30m a nedalo se u ní ležet!!!

A je pravda to co píše Dakar, že jsem ho musel vracet z půlky lesa kde stál, když mi řek, že sluníčko má průměr jen 16mm!!!!
Samozřejmě, že v závodě jsem ho nedal!
Na stoj s oporou, která byla tvořena pletivem oplocenky, jsem byl patřičně hrdý, protože v ten okamžik, když jsem řekl co zde bude za stanoviště, se snesla vlna nadávek a to mě utvrdilo v tom, že to dělám dobře!!!!

Také jsem ho v závodě nedal!

To se ale dostavili další stavěči a v zápětí se Dakar ztratil!
Odešel s Dunkarem stavět toho svého parašmejda. Veverka přidělaná na špičce mladé borovice na 8m a střelba pod úhlem minimálně 45° a v cestě ještě větve druhého stromu....... prostě Dakar utrženej ze řetězu!!!!

Tuhle sklopku jsem střílel ve stoje, protože sem našel mezeru ve větvích a padla!

Spousta sklopek měla přírodou vynucenou polohu ale vtom případě byli dle pravidel HFT na předem známé vzdálenosti!

Co jsem slyšel, tak 40mm kilzona na 7m, taky spoustě střelcům vrtala hlavou!

A stoj bez opory, při stavbě také nebyl zamýšlen jednou nohou v kaluži, ale noční bouřka to trošku pozměnila.
Mohlo se to předělat v sobotu před závodem, ale to by ten kolík do země nesměl zatloukat Dakar!!!!!!!!!!!!
Tomu je jedno jak dlouhej kolík dostane do ruky " v pravidlech je 10cm, tak bude 10cm koukat nad zem " ale že ho tam nahulákal 60cm do země a nepůjde vyndat už neřeší!!!!
Trať jsme dostavěli za šera a šlo se tlachat.
Dle předpovědi počasí na páteční noc se rozhodlo, že se oheň dělat nebude a budeme jen grilovat.
Než Dakar nastartoval tu svou uhelnou elektrárnu, tak na mém Lidlgrilu už bylo upečeno a spokojeně jsme mlaskali!

Jak už jsem psal v přešlém článku, okolní tma velmi nahrávala Dakarovejm čerstvejm karbanátkům!!!!
Pokládali jsme mu všetečné otázky, jako třeba - jestli se paní Dakarové neztratila kočka, či závodní králík Roger a on neustále tvrdil, že to je hovězí a ty kusy natrhané srsti míchal se strouhankou a cibulí!!!!!

Osobně jsem jeden karbanátek ochutnal a .......................
Pak začla Terka s Dunkarem něco kout a když se vrátili od auta s vekou krabicí, tak jsme popřáli Lari juniorovi vše nej k 22tinám.Dakar slíbil, že ho nebude šikanovat ale zapomněl dodat, že jen do půlnoci!!!!

Po půlnoci už zas zaznělo " Hele mladej....... "

Ještě předtím ale Dakar došel do auta a vrátil se s vojenskou celtou přes záda a tankáskou helmou na hlavě!!!!!!

Všichni jsme dostali školení, že to není tankánská ale BVPéčková kukla!!!!!
"Tankánská má 3X proužek a BVPéčková 4X proužek - pitomci" !!!!!

Málem bych zapoměl napsat,že večer byl podbarven písněmi Petra Kotvalda a Stanislava Hložka reprodukované z dobového kazetového přehrávače, který Dakárek zachránil ze Sběrného dvora!!!!

Jediného koho zahnal do plechového stanu Duch lesa byl samozřejmě Dakar!!!
Ještě než jsme zalehli šli jsme oba ke stromu si ulevit a Dakar říká "Potřebuju na velkou, ale tam někde chodí zapomenutí Ruští vojáci, pudu až ráno" !!!

Tak takhle to nějak dopadlo v pátek.
A sobota - zas o Dakarovi - a hned od rána!!!!!