Se mnou je to tak , že jsem , přestože mám ZP přes 20 let , ještě z nějakého, mě samotnému neznámého důvodu , "nedorostl" do pistolí

Vlastním pouze pušky a zřejmě touto cestou ještě nějakou dobu půjdu

Ano , v práci máme CO2 agregát , takže s plněním by potíže nebyli

Střílím max. na 15 metrů , a to ještě za předpokladu , že z přípojky do stoky vyjedou rozbředlé zbytky od oběda , které potkan nemůže odnést a musí je sežrat na fleku...můj "nápad" přilákat je na kraj stoky nalámaným rohlíkem sice funguje, ale potkan ho bere v běhu , takže smolíček

Musí být rozmočený na maděru , aby s ním nemohl utéct , to je jediný případ , kdy potkan nenese žrádlo do hnízda..( proto je asi propagovaná ta Nuttella, protože je to pasta a ne , že by potkana tak chuťově lákala , ale musí u ní zůstat a tím poskytne čas na zásah )...
A navíc je u toho nutná asistence kolegy se světlem...
Kdo jste střílel ze světla do tmy , víte , že samotné oko vidí celkem daleko , bohužel to neplatí pro koukání přes mušku , na tmavém pozadí se potkan rozplyne...
Počítám , že s jakoukoli optikou , nebo kolimátorem , kdy potkana nebude překrývat muška , to půjde jistě lépe...
Nevím , zda to tu proběhlo a humánní zastánce trávení chápu , ale pokud je kdekoli stoka přerušena výkopem kvůli rekonstrukci , tak v podvečer a v noci se potkani bez potíží, pouze s nezbytně nutnou dávkou obezřetnosti, vydávají ke kontejnerům....tomu nijak nelze zabránit...a pakliže takový "natrávený" potkan vyleze ven , což není nic zvláštního , může se stát obětí dravých ptáků , například poštolek , kterých je v Praze víc , než ve volné přírodě ( ne každý potkan váží 80dkg

Mám-li a budu-li mít tedy možnost potkana zastřelit , nebo otrávit , vždycky budu volit výstřel, přestože se to může někomu zajídat a je to jen plivnutí do moře...
Jinak úplně čumím , kolik se toho dá o vzduchovkách napsat , je velká škoda , že jsem tohle forum neobjevil dřív

Ještě jednou děkuji za přijetí