Ahoj. Rozhodol si sa správne. Ja by som urobil presne to isté. Ak by som nemal QB78, tak by som rovno šiel do tejto PR900W. Netreba s ňou v podstate nič robiť, bez ďalších investící máš obdobu QB78 prerobenú na vetrovku, a to dokonca odľahčenú (oproti QB78 je ľahučká). Ja tú svoju QB78 mám doposiaľ na bombičky, a prerábať ju ani nebudem. I keď som sa pohrával s myšlienkou plniť ju hasičákom, ale teraz, keď ju prenechám synovi, nemienim riskovať. Investíciu do tých 20 - 30 bombičiek ročne znesiem.
Pre Optisan Cobra som sa rozhodol z dôvodu, že výrobca ho deklaruje ako optiku na silnejšie vzduchovky, a tiež na základe recenzí typu
http://www.alexxxus.cz/MTC-Cobra-3-9-42-AO som si ho kúpil na Gamo Whisper IGT. Odvtedy putuje so mnou, akurát mení železá pod sebou

Je výborný, čisté videnie, paralaxa funguje, osnova kríža sa nemení.... Na PCP by som si však už kúpil niečo iné, s väčším priblížením, možno aj s inou osnovou. A nemuselo by to byť až natoľko odolné, ako ten Optisan, keďže PCP takmer nekope

QB 78, cal. 4,5mm,
PR900W, cal. 5,5 s regom + Arken ZULUS
Benjamin MAXIMUS cal. 4,5 + Optisan Cobra
Snowpeak M25 + Discovery VT-R 4-16x44SF