Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
shai_than

Příspěvek od shai_than » 16 bře 2007 22:32

já bych měl maličký dotaz na nástřelný terč: kamarád si koupil sl634 a na tom terči je 8,9,9,10,11. A teď co to znamená- že ten konkrétní kus má rozptyl 4 cm na 10m? nemohlo se tomu technikovi oddelenia riadenia kvality p3 stát, že jak to zlamoval a znovu upevňoval, že s tou nástřelnou lavicí nějak hnul? Nebo jinak - je tenhle kus s takovýmhle továrním nástřelným terčem přesný, nebo ne?
dík moc za radu.
p.

shai_than

Příspěvek od shai_than » 16 bře 2007 22:33

a mimochodem, s 200korunovým kolimátorem a špičatými diabolkami je to docela sranda :D :D :D
las

Náhradní díly

Příspěvek od las » 20 bře 2007 13:02

Zdravím, mám starší vzduchovku Slavia 631 a potřeboval bych nějaké ND. Existuje někde zásilková služba, případně Vaše zkušenosti s ní? Na netu jsem hledal a nenašel. Předem děkuji.
Jožin

Příspěvek od Jožin » 21 bře 2007 21:52

Zdar!
Nemáte někdo vzduchovku Haenel 310?
Rád bych o ní získal bližší info a její cenu.
Díííííky!!!
barvas

Ráže 6.35mm

Příspěvek od barvas » 31 bře 2007 05:07

Zdravím, tyto stránky jsem našel na netu náhodou a velice mě zaujali témata o vzduchovkách (mám vzduchovky rád, z části je v tom nostalgie z dětství, z části ta možnost střílet i mimo střelnici). Pročítám to již několik dní a dozvěděl jsem se o vzduchovkách mnoho zajímavého. Překvapila mě kvalita některých příspěvků (zejména Kubajzz).
Jsem tu nováčkem, tak se představím, střílím už pár let, nějakou tu zbraň jsem už v ruce měl (momentálně vlastním PAV 70 22 LR, revolver Alfa 4 palec 22 LR, ČZ 50 7.65mm, revolver Rossi 2palec 38 spec., Slávia 630, LOV 21) Největší ráže ze které jsem si vystřelil, bylo v roce 1987 jako voják základní služby ze 155mm houfnice ruské výroby ve vojenském prostoru Doupov. (Nebýt těch krutých zimní podmínek, tak bych na to měl i hezké vzpomínky)
Teď k věci: Má tu někdo zkušenosti ze vzduchovkou ráže 6.35mm?
Děkuji
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 31 bře 2007 17:14

Jedinou vzduchovku tohoto kalibru znám gamo a to je opravdu kvalita :lol: :lol: To bych radši nezkoušel.Tento kalibr mi připadá moc, vem si že budeš mít max. 16 joulů a balistika takový diaboly bude jako když vystřelíš kámen z praku.( teda pokud by jsi se nerozhodl porušit zákon a předělat si jí na víc)
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 31 bře 2007 17:28

+špatná dostupnost diabolek.
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Altaros

Příspěvek od Altaros » 01 dub 2007 21:37

Chtel bych se zeptat jak je to se zakonem o myslivosti,presneji cast zda muzu strilet vzduchovkou na louce ktera tesne sousedi s lesem(pripadne na kraji lesa).Vym ze to uz sem nekdo psal,ale nak sem to nenasel a nepamatuji se presne jak to bylo.Jinak je to cca 250m od vesnice a zhruba 50m od silnice.

diky vsem za radu Alta
bublich

Příspěvek od bublich » 01 dub 2007 22:59

Nikoho neohrozit a nezpůsobit škodu na majetku.Myslivecká stráž nejsou hlupáci,vidí co děláš.Terč atd.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 02 dub 2007 18:51

No,co sem si tak misto matiky procital na netu zakon,tak jsem zjistil,ze neni zrovna dobre osetreny.V odstavci § 20Zákaz některých činností v lesích jsem nenasel,ze v lese nesmis mit palnou zbran.Ani zakon o zbranich kategorie D nic takoveho nerika,pouze to jak zde bylo receno.Tj nesmi se ohrozit ani zpusobit skoda na majetku.A zas narozdil zakon ČÁST PÁTÁ OCHRANA MYSLIVOSTI § 20,tak zde je uvedeno cituji:
"(1) Myslivecká stráž je oprávněna zejména:
a) zadržet osoby, které přistihne se střelnou zbraní nebo s jinou loveckou výzbrojí v honitbě"
Takze jestli to spravne chapu,tak jsem nenasel v zakone,ze v honidbe nemuzu mit strelnou zbran,ale presto mi ji muze myslivecka straz zabavit.
Mozna se pletu cely zakon jsem samozrejme neprocital,takze bych byl rad kdyby mi to naky z pritomnych myslivcu ozrejmil.Nehlede na to,jestli je takovyhle zakon,tak by myslivci mohli rovnou chodit zbirat zbrane od vsech airsoftaku a paintbalaku.

Diky za vysvetleni Alta
Yizreel

Příspěvek od Yizreel » 02 dub 2007 20:25

Nevím proč by jsi ze vzduchovky střílet nemohl, resp. nevidím důvod proč by tě kvůli tomu měl někdo honit. Myslivci jsou taky lidi a nevidím důvod proč by jim to mělo vadit a proč by se s nimi případně nedalo normálně domluvit.
Barys

sv

Příspěvek od Barys » 02 dub 2007 21:25

Nejde o to jestli se domluvíš nebo nedomluvíš s myslivcem,jde o to jak zní zákon.Docela rád bych,kdyby zde někdo znalý zákona to vysvětlil.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 02 dub 2007 22:51

a s tou domluvou je to taky osemetny- s 90% myslivcu se bez problemu dohodnes ale narazis na blbce kerymu stara nedala tak podle systemu padajiciho exkrementu ti to zabavi a zavola na tebe policajty.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Altaros

Příspěvek od Altaros » 02 dub 2007 23:20

Presne tak,nejde o domluvu nebo nedomluvu,jde mi predevsim o tom jak by se na to dalo pohlizet.A jak je vsem znamo neznalost zakona neomlouva a radsi sem ten,kdo ho zna,nez ten koho neomlouva.Pokud v tom zakone nejsou veci co jsem necet,tak mi prijde,ze je pravne nedoreseny.Pac by me zajimalo,zda bych mel znat zakon myslivecke straze,jelikoz se me primo netyka a moh bych se odvolat na zakony,ktere jsem neporusil,tak proc by meli mit pravo mi zabavit strelnou zbran.
Jak sem jiz psal rozhodne v tomhle nejsem plne obeznameny a tak bych rad nazor nekoho,kdo se v tom pohybuje(ne pravnika,ale nejlepe clena Myslivecke straze)
V tehle uprave,by teoreticky mohli sebrat kratkou zbran,co ji ma v drzeni a nosi ji u sebe na vlastni obranu.
Yizreel

Příspěvek od Yizreel » 02 dub 2007 23:43

A taky je známo, že co není zákonem zakázáno je povoleno, takže můžete myslivci říct ať vás poučí, pravomoc zabavit vám vzduchovku IMO nemá, maximálně by vás mohl zadržet do příjezdu policie, což by mě zajímalo jak by to udělal při kondičce většiny myslivců. Pokud by nepoužil zbraň a to už by musel bejt sakra debil, aby to takhle řešil, o případné dohře na policii připadně u soudu radši nemluvit.

Pokud člověk střílí na vhodném místě, aby nevypadal jako pytlák, bezpečně, do terče jako by se nechumelilo neviděl bych v tom problém.
Odpovědět