Zranenia so vzduchovkami
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
"Luneta ve zdi" , ještě špony do drtiče odpadu, sousedi spávají s blembákem ve vestě a nohama k možnýmu epicentru a váš dům zní smíchem....
Re: Zranenia so vzduchovkami
To je mazec, Ložiska bych uložil do nákýho filcu, aby se tolik nepřenášely vibrace do zdí. By to slyšely o dva vchody okolo 

Toto tu asi celkom nepatri, ale mohlo by to mozno byt pre niekoho poucne:
ČR: Chlapci sa pri hre postrelili zbraňou!
ČR: Chlapci sa pri hre postrelili zbraňou!
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Dneska to se mnou u zpráv malem seklo. TV NOVA reportáž bleblbeble... parta byla vyzbojena zbraněmi a detailní záber na .... VZDUCHOVKU QB číslo nevím myslím že 57 prostě tu co ji říkáme KALACH
jojo to zas bude blbů co se toho chytnou. Zranění mohli přivodit maximálně sobě. A zraněnej jsem byl mál já prote mně krev vařila 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
myslis asi tuto B3-1, tu na forach zvyknu ku kalachu prirovnavat

Já na 100% viděl QB 57.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Nene takovou tu v tom kufru tu rádobi TDR nasazovací pažba ... Taková ta výbava začínajícího teroristy.

Tenhle kombajn na prsty tam meli

Tenhle kombajn na prsty tam meli

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
Vyzerá to zaujímavo 

2:greenie - Vyzerá to že sa postrelil airsoftom. Blbosť rodičov že dali takú vec (naschvál nepíšem "zbraň") tak mladým deťom. To že to noviny nafukujú ako keby sa hral s Falconom je pekná ukážka ako sa masírujú ovčania
.

2:greenie - Vyzerá to že sa postrelil airsoftom. Blbosť rodičov že dali takú vec (naschvál nepíšem "zbraň") tak mladým deťom. To že to noviny nafukujú ako keby sa hral s Falconom je pekná ukážka ako sa masírujú ovčania

Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Tak na nase masmedia a novinarov mam svoj nazor. Aky ? No za klobuk by si ho urcite nedavali 

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
S tím kombajnem na prsty jsem, kdysi dávno "v jedne daleké galaxii" odepsal 43 potkanů
Byla to moje první 5,5.

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Zdar, oživím toto téma, protože teď delší dobu zkoumám trh se vzduchovkami a celkově mě technika a konstrukce všeho možného velmi zajímá.
Co jsem vypozoroval, tak je stále větší tendence kupovat vzduchovky s pevnou hlavní, především z důvodu "lepší" přesnosti. Co ale moc lidí neřeší je, že u těchto vzduchovek s pevnou hlavní, je třeba dávat prsty do prostoru "nábojové" komory. Jak jsem vyčetl tady na fóru, tak při selhání zbraně může dojít přinejmenším ke skřípnutí, ale myslím, že ten krycí plech dokáže klidně prst(y) ustřihnout.
Například to bylo zmíněno u Hammerli 900 HF.
Je si tedy možné odnést následující v obecném pojetí?
Vzduchovky s pevnou hlavní a spodním či bočním nátahem jsou sice potenciálně přesnější, než klasika, ale nesou s sebou větší riziko zranění při vkládání diabolek.
Pokud je nějaká vzduchovka zabezpečena proti uvedenému, rád bych o ní věděl. Jak je na tom miláček všech HW77 či HW97, nebo třeba Diana 75?
Pokud jsou tyto vzduchovky na tom obecně všechny stejně vyvstává otázka, zda to není možno nějak vyřešit, než čekat kdy se to stane právě Vám.
Co jsem vypozoroval, tak je stále větší tendence kupovat vzduchovky s pevnou hlavní, především z důvodu "lepší" přesnosti. Co ale moc lidí neřeší je, že u těchto vzduchovek s pevnou hlavní, je třeba dávat prsty do prostoru "nábojové" komory. Jak jsem vyčetl tady na fóru, tak při selhání zbraně může dojít přinejmenším ke skřípnutí, ale myslím, že ten krycí plech dokáže klidně prst(y) ustřihnout.

Je si tedy možné odnést následující v obecném pojetí?
Vzduchovky s pevnou hlavní a spodním či bočním nátahem jsou sice potenciálně přesnější, než klasika, ale nesou s sebou větší riziko zranění při vkládání diabolek.
Pokud je nějaká vzduchovka zabezpečena proti uvedenému, rád bych o ní věděl. Jak je na tom miláček všech HW77 či HW97, nebo třeba Diana 75?
Pokud jsou tyto vzduchovky na tom obecně všechny stejně vyvstává otázka, zda to není možno nějak vyřešit, než čekat kdy se to stane právě Vám.
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ahoj, mám 2 s bočním nátahem,
qb 57 a baikal MP 61, (ten jsem koupil zde v e-shopu)
Doporučuji Baikal MP 61 tam to nehrozí, diabolky se vkládají do 5-ti ranného zásobníku a prstům nic nehrozí.
Existuje i 1-ranná varianta MP60, ta se do ČR asi nedováží.
Přesnost je trochu horší, doporučuji případně projít youtube videa s rozptilem,
ta puška je zřejmě tréningová na biatlon.
qb 57 a baikal MP 61, (ten jsem koupil zde v e-shopu)
Doporučuji Baikal MP 61 tam to nehrozí, diabolky se vkládají do 5-ti ranného zásobníku a prstům nic nehrozí.
Existuje i 1-ranná varianta MP60, ta se do ČR asi nedováží.
Přesnost je trochu horší, doporučuji případně projít youtube videa s rozptilem,
ta puška je zřejmě tréningová na biatlon.
Kemo, pokud se ti to stane neodbornou manipulací, tak je to prostě přirozený výběr, jako bonus k ufiklému prstu bych doporučil záraz (ačkoliv už ani ten myslivci dělat nemají)
Pokud selhnáním flinty či materiálu, tak je to prostě nešťastná náhoda. U miláčků HW, AA či Diany myslím mnohem méně pravděpodobné, než že tě před vlastním barákem srazí auto, řízené vyfetovaným paskvilem
Jinak platí samozřejmě to, co kluci zmiňovali na první stránce. Čus

Pokud selhnáním flinty či materiálu, tak je to prostě nešťastná náhoda. U miláčků HW, AA či Diany myslím mnohem méně pravděpodobné, než že tě před vlastním barákem srazí auto, řízené vyfetovaným paskvilem

Jinak platí samozřejmě to, co kluci zmiňovali na první stránce. Čus
Weihrauch HW77K Match + Nikko Stirling 4-12x42
Zdar, tak jsem našel na Googlu pod heslem airgun finger accident také spoustu fotografií, kde problém není pouze u vzduchovek s boční pákou, ale i u klasiky (zlamovačky).
No, klasiku si člověk ale dle mého ošéfuje víc, než právě vzduchovky s bočním nátahem. Nemá někdo přehled mechanismů vzduchovek? Především mám na mysli nabíjející komory. Tuším, že někdo je dělá či dělal odklopné.
Bezpečný je myslím systém Hatsan Torpedo, ale ten je zase přesností někde jinde.

Bezpečný je myslím systém Hatsan Torpedo, ale ten je zase přesností někde jinde.

Erix
Weihrauch HW 57 je bezpečná, diabolka se vkládá do vysunovací komory.
NAA, flobertky, TAUky, CO2jky, zápalkovky