Sám som sa rozhodoval podobne ako ty pred pár mesiacmi, tak to zhrniem. Kvalita je na turka veľmi dobrá, čomu bohužiaľ zodpovedá cena. Rozdiel medzi staršími modelmi bude asi len prítomnosť antitampera, čo v praxi znamená len toľko, že ak by si chcel pritiahnuť ventil(iste vieš o čom je reč ak si čítal vlákno), tak je to pakáreň, ale dá sa to, ja osobne som to zatiaľ nerobil kvôli záruke.
Čo sa týka modelu, jednoznačne priplať pár korún za Ultru. Fko nerieš, je to na každej Ultre čo som videl, aj v zahraničí.
Na kalibri až tak nezáleží, s 4,5mm budeš strieľať možno o niečo ďalej kvôli plochšej krivke, ale aj tak odporúčam 5,5mm, výkon bude pri väčšom kalibri až niekde do 15J

A na tvoje účely by som ani neváhal a šiel do 5,5mm, zistíš sám, je to pecka, ale priprav sa na celkom značný hluk výstrelu, ten prekvapil aj mňa..moderátor by to mal čiastočne vyriešiť
S kolimátorom a strelivom JSB Jumbo RS, na 30m neuveriteľná presnosť, nepochybujem že sa dá v pohode strieľať aj ďalej ale neskúšal som..teda len raz na 80m do plechovej búdy a taký rachot že som myslel že spadne
Čo sa týka ceny, máš SZ.