Dobrý den,měl bych na vás dotaz ohledně problému s vydáním nákupního povolení
Dnes jsem byl zažádat na pčr XXXXXX o vydání nákupního povolení na německou válečnou pistoli Vis 35 radom,zbraň je registrována na sk. A (sběratelství)
Pánové na mě okamžitě po zjištění podrobností a účelu nabytí (sběratelství) vyrukovali,že toto nákupní povolení mi nevydají,jelikož zbraň není opatřena platnými zkušebními značkami,říšská orlice údajně není,což je pravda,schválenou platnou zkušební značkou.
Já jsem ale vlastníkem zb. průkazu mimo jiné i sk. A a mojí argumentaci,že není nutné aby byly z důvodu historického znehodnocení na zbrani vyraženy novodobé tormentační značky se mi neustále snažili vyvrátit.Prý na zbrani musí být za každou cenu platná zkušebna,jde to udělat i skrytě,jinak to prostě nepřihlásí,ani nevydají povolení.
Toto přehadování trvalo přibližně 20 minut a dokonce na mě povolali i ředitele tohoto úseku,který neustále omílal tu samou písničku,kterou si nenechal žádným argumentem vyvrátit...
Na moji žádost aby mě to dali písemně nejdříve nechtěli slyšet,ale posléze jsem dostal odpověď,že si mám o písemné vyjádření zažádat,což mě trochu zarazilo a tak se ptám,kdo je tady v právu?
Na jaký účel nebo k čemu vlastně potom je zb. průkaz sk. A,proč jsem si jej zaplatil a legálně udělal,když je evidentně k ničemu??
Vím už z minulosti,že na tomto konkrétním úseku s tím dělají veliké problémy,obzvláštním problémem jsou německé válečné zbraně se zkušebnou v podobě dobové říšské orlice,ale nyní se už cítím být opravdu rozčarován tímto úřednickým šimlem,který se mnou neustále orá-vláčí
Chtěl bych se proto zeptat-obrátil se na někoho z vás již někdo s podobným problémem?Jsem tady vůbec v právu nebo se rozčiluji zbytečně a neznalým jsem já?
Velice vám děkuji za odpověď a přeji krásný den!