Zajic píše:Tohle me vzdy pobavi. Takovych tazataleu tady bylo XXX a pokazde jsou tady vice mene stejne otazky a stejne odpovedi. Proc si kazdy mysli, ze jemu tady na stejne otazky poradi nekdo jinak
Nic mene, ja jsem zastancem toho, ze kdyz uz nosit zbran, tak se nejdrive naucit strilet a vubec mit nejake navyky a vse co kolem toho je. Proto kdyz aspolutni novacek tady hned resi jake 2 zbrane si poridit, a pise tady celkem slusne hovadiny o tom celkove, tak je to uplne smesne.
Ja za sebe doporucuju, poridit zbran ktera mi dobre sedne do ruky a bude se mi z ni strilet dobre. S tou zbrani trenovat, trenovat, trenovat a az se dostavi vysledky a pochytim casem i nejake to vnitrni moudro, potom bych rekl ze je vhodne zacit zbran i nosit.
Tak jsem rad, ze jsem pobavil hovadinama, protoze jsou to hovadiny prevazne vyctene z diskuznich for, jako je treba toto. A proto jsem i polozil svuj dotaz. Tento dotaz jsem polozil i z toho duvodu, ze na trh prichazi nove zbrane a nazor na stare zbrane se muze vyvijet. Tudiz rok stara rada uz nemusi byt platna, navic na forech mohou odpovidat totalni amateri, nebo take zainteresovani prodejci ci vyrobci zbrani, kteri lobuji pro sve produkty, takze je potreba informace stale overovat. To jen aby bylo jasne, proc se lide ptaji znova a znova, protoze cas plyne jako voda a vse je zavisle na case.
Jedine dva me nazory jsou, ze se citim bezpecne a ze jsem chtel zbran na strileni a mensi zbran pro pripadne noseni do budoucna, od cehoz jsem vsak ustoupil a napsal jsem to zde. Takze diky za radu o noseni.
Co se tyce padnuti do ruky, tak to je sice pravda a kdykoli kupuji neco jineho, tak se tim ridim, ale ted to neni muj pripad. Zkousel jsem nekolik zbrani, nektere se drzeli hur nebo kopali, nektere ne. Me je to jedno, proste jsem se tomu prizpusobil - budu strilet tak pul hodiny mesicne. Ja jsem sve priority a preference popsal v dotazu, ted jen doplnim, ze bych chtel vybrat zbran do jednoho mesice, protoze na ni ted mam penize a dalsi zbytek roku mam jiz jine plany a nechci se hnipat cely rok ve vybirani te "nejlepsi" zbrane, tim spise, ze je to pro me spise okrajova zalezitost.
...Spíš nemám úplně dobrý pocit z té myšlenky "kdyby nahodou nekdy bylo potreba ji vzit s sebou ven". To je podle mne cesta k maléru...
Neni treba byt z toho spatny, je jsem zrovna ten, co vsem svym ozbrojenym kolegum neustale vyklada, ze zijeme v dnesni dobe v bezpecne zemi a zbran slouzi predevsim pro zabavu - tedy strileni do nezivych tercu. "kdyby nahodou nekdy bylo potreba ji vzit s sebou ven" znamena vzit si ji treba na mista, napr. do lesa kde jsem potkal dva vlcaky a rotvajlera, ktery si me sel ocuchat bez pana a bez kosiku, proste si udelali vylet z vybehu. Tenkrat jsem zbran nemel, strach jsem nemel a nic se nestalo, ale mel jsem tam manzelku a kdyby se neco stalo, tak bych toho beze zbrane moc neudelal, mozna ani se zbrani. A nebo zrovna nedavno mi cizi pes napadl psa, stalo me to 30 tisic za operace a muzu byt rad, ze je pes v poradku. Je mozne, ze me to bude stat ZP, ale priste psa utociciho na meho psa odstrelim (v zavislosti na jeho velikosti/nebezpecnosti) a je mi naprosto jedno, zda jeho pan rika, ze je hodny a nekouse. Nebo se muze za 8 let zcela zmenit bezpecnostni situace.....takze to znamena "kdyby nahodou nekdy bylo potreba ji vzit s sebou ven".
Kazdopadne diky za doporuceni, uz jsem si vse ujasnil. Ten Makarov vyzkousim, mel jsem trosku obavy ze starsich zbrani kvuli spolehlivosti, ale na druhou stranu, stare technicke normy byly take kvalitnejsi jak ten sunt, co nam ted predepisuje EU. Tak bych se mel asi zbavit predsudku, ze co je stare je rezave.