Sipy a lovecke hroty
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No ono je to všetko hlavne o tom strelcovi ako ste už tu písali. Neviem čo si mám myslieť o strelcoch ktorý potrebujú 15 rán na skolenie diviaka aj keď pripúšťam že pri veľkom kancovi ktorý ma silný pancier je niekedy problém ho skoliť jednou ranou ak sa nestrieľa na hlavu ale 15 rán je predcaj len trochu moc. A k tým kušiam a lukom všetko sa musí vedieť aj keď presný zásah je to hlavné tak strieľať terčovým šípom na zver je ako strieľať celoplášťovou strelou, proste je to nezodpovedné. Pred niekoľkými rokmi sme museli dostreľovať daniela ktorý bol strelený s terčovým šípom na krk a poviem ti že keby som mal toho čo to urobil po ruke tak ho strelím ako škodnú. Daniel bol celý vychudnutý ranu mal zapálenú a bolo vidieť že sa už niekoľko dní trápi, keď už musia pytľačiť tak nech používajú aspoň lovecké hroty a boli by ušetrili aspoň tomu danielovi niekoľko dnové trápenie trápenie.

Lov hroty
Střelba s loveckýmy hroty se na kance normálně používá a ranivost tímto hrotem je obrovská.Ale podotýkám v Čechách je tonto způsob lovu zakázaný!Hlavně jak napsal kolega,když už si někdo nemůže pomoc a musí lovit,tak ať hlavně použije lovecké hroty,ať se zvíře netrápí!!!!! S tercovým hrotem se i zajíc trápí i několik dní,natož třeba (daniel předpokládám,že je daněk),nebo kanec.
Vážení, nestřílím ani z kuše ani z luku.Jen bych chtěl slyšet názory odborníků. Kdysi jsem četl, teď už nevím kde, že obyvatelé vysokých hor, možná v Tibetu, není to podstatné, loví s lukem na velké vzdálenosti. Údajně na 500m. No a dostřel luku je snad podle guinesovy knihy rekordů asi 1700 m. Na základě těchto údajů jsme se s kamarádem pohádali. On tvrdí, že je to možné, já zase, že je to hovadina. Vždyť skolit nějakou kozu na vzdálenost 500m musí být problém i z kulovnice. A ten dostřel, to je dál jak z pistole. Tak pokud máte někdo nějaká solidní stanoviska, byl bych rád, abyste je sdělili.
Dolet sipu z kusi alebo luku zalezi aj na uhle vystrelu ak vystrelis asi pod40 az 45° uhlom tak by to malo byt asi najdalej .Ale aj ked niejaky svetovy rekord aj s luku tak jedine pod takymto uhlom ale to nepripada v uvahu aby niekto strielal niejake kozy v Tibetu na 500m .Mozne to je ale tak 1:100 zasah to pochybujem ze by takto lovily.Kusa ma dostrel ako aj luk aj podla vetra, pnutia napinacej sily ako aj FSP.zalezi na viac faktorov .Ale co mam exomax tak pri 45°vystrele za dobrych poveternostnych podmienok dostrel asi 920 m. To vsak je len dostrel a nie presny.Presny dostrel s exalibura -exomax je 100-120 m.Ale podotykam ze to je kusa a zavisi hlavne od strelca.Ale ak sa nauci niekto strielat super s kuse je hracka gulovnica.Je to dobra skola pre zaciatocnikov a myslim ze najme poucna .