NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Nemýlíš.
Tlak plynu nad tekutým CO je za dané teploty stálý. Plyn který unikne při výstřelu se vzápětí v kartuši odpaří a tlak se vyrovná.
Proto zbraně na CO2 nepotřebují regulátor.
Tlak plynu nad tekutým CO je za dané teploty stálý. Plyn který unikne při výstřelu se vzápětí v kartuši odpaří a tlak se vyrovná.
Proto zbraně na CO2 nepotřebují regulátor.
Re: NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
a neni lepší koupit místo QBčka tohle:
http://www.fieldtarget.cz/clanky/vetrov ... r900w.html
a je to bez vymýšlení a se zásobníkem.
http://david_holub.sweb.cz/
Tú som si objednal na GS.CZ pred troma mesiacmi. Po mesiaci mi napisali ze uz je na colnici a ubehli uz dva mesiace a neozvali sa mi . Ked som im poslal dva e-maly tak vôbec neodpovedali .
Hodili na mna bobek tak som si zobral QB78.
Od takých ludi to nechcem ani ked by to bolo zadarmo.
Hodili na mna bobek tak som si zobral QB78.
Od takých ludi to nechcem ani ked by to bolo zadarmo.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
máš recht, taky nakupuju v obchodem s ochotným personálem.
http://david_holub.sweb.cz/
Zdavím Vás
Mam otazočku či nahodou niekto neskušal prisposobit na QB taku flašu zo sodastream
http://www.nay.sk/sodastream-bombicka-co2
Mam otazočku či nahodou niekto neskušal prisposobit na QB taku flašu zo sodastream
http://www.nay.sk/sodastream-bombicka-co2
Zdravím.
Díky báječnému kamarádovi co mi splnil tajné přání, (Opět zase vlastnit QB-78) jsem se rozhodl pochlubit, jak to dopadlo.
Flinta nikdy nepoznala CO2 a veškeré úpravy jsou jen pro ideální poměr počtu ran a výkonu. Tedy né všechny co se dají udělat.
Předem odpovím na případné dotazy:
1. Kolik to cele stálo = pokud o tom přemýšlíte a jde vám o cenu, kupte si raději CZ200
2. Co se konkrétně dělalo na flintě = hlavně je tam lahev na vzduch co snese jen 200bar, pak (nevím přesně v kolika bar)rupne nenávratně pojistka a musíte ji vyměnit. Je tam regulátor na cca 90 bar. A průběžné úpravy ve střevech. Na konci je hilzna ze světlice, aby to moc nerušilo okolí. Byla to jen taková rychlá úprava s tím co měl LaRi zrovna po ruce, ale je to prostě takové divné, že se mi toho nechce už zbavit.
3. Přesnost = Já nevím, na terč jsem s tím zatím nestřílel a v CACu jsem gongy rozhoupal i na nechutné vzdálenosti.
4. Počet ran = Tak to by mě také zajímalo. Nepočítal jsem, ale mohlo by se to blížit možná i přez 50. Pokud bude možnost (teplo) budu počítat.
5. Výkon = Jak by řekl prodejce vozu Rolls Royce DOSTATEČNÝ
6. Proč? = Protože to byla první NEpružinovka co jsem měl a prodal. Protože je jednoduchá, lehká, nemusíte se o ni bát. Je to prostě "foglofka". Jak se dnes říka, flinta na plinking.
7. Proč .22? = protože .177 už mám HW 100 T a v .177 ma QB-78 hlavně přímo příšerné.
8. Pažba = Úpravu pažby dle mého přání vytvořil Milius k mé spokojenosti.
Pokud jsem něco nezodpověděl tak pošlete SZ
Tímto pěkně děkuji za vše LaRimu!

Díky báječnému kamarádovi co mi splnil tajné přání, (Opět zase vlastnit QB-78) jsem se rozhodl pochlubit, jak to dopadlo.
Flinta nikdy nepoznala CO2 a veškeré úpravy jsou jen pro ideální poměr počtu ran a výkonu. Tedy né všechny co se dají udělat.
Předem odpovím na případné dotazy:
1. Kolik to cele stálo = pokud o tom přemýšlíte a jde vám o cenu, kupte si raději CZ200
2. Co se konkrétně dělalo na flintě = hlavně je tam lahev na vzduch co snese jen 200bar, pak (nevím přesně v kolika bar)rupne nenávratně pojistka a musíte ji vyměnit. Je tam regulátor na cca 90 bar. A průběžné úpravy ve střevech. Na konci je hilzna ze světlice, aby to moc nerušilo okolí. Byla to jen taková rychlá úprava s tím co měl LaRi zrovna po ruce, ale je to prostě takové divné, že se mi toho nechce už zbavit.

3. Přesnost = Já nevím, na terč jsem s tím zatím nestřílel a v CACu jsem gongy rozhoupal i na nechutné vzdálenosti.
4. Počet ran = Tak to by mě také zajímalo. Nepočítal jsem, ale mohlo by se to blížit možná i přez 50. Pokud bude možnost (teplo) budu počítat.
5. Výkon = Jak by řekl prodejce vozu Rolls Royce DOSTATEČNÝ
6. Proč? = Protože to byla první NEpružinovka co jsem měl a prodal. Protože je jednoduchá, lehká, nemusíte se o ni bát. Je to prostě "foglofka". Jak se dnes říka, flinta na plinking.
7. Proč .22? = protože .177 už mám HW 100 T a v .177 ma QB-78 hlavně přímo příšerné.
8. Pažba = Úpravu pažby dle mého přání vytvořil Milius k mé spokojenosti.
Pokud jsem něco nezodpověděl tak pošlete SZ
Tímto pěkně děkuji za vše LaRimu!

Nepotesila ma tato informacia
".177 ma QB-78 hlavně přímo příšerné"
Dufam ze to nie je pravda.
Mna by este zaujimala fotografia zo spodu vaha po uprave a detaily o uprave a ledeni spuste.
".177 ma QB-78 hlavně přímo příšerné"
Dufam ze to nie je pravda.
Mna by este zaujimala fotografia zo spodu vaha po uprave a detaily o uprave a ledeni spuste.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Tarus PT22
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
Hlaven je na gb naprosto v pohodě,řekl bych že je to to nejlepší co na gb je.
Přesně tak, hlavně u .177 bych se vůbec nebál. Možná kdysi s tím byl problém, ale já sám mám QBčko vyrobené 10.2015 a je naprosto v pohodě.
Nevím jaké máte zkušenosti se vzduchovkama.
A hlavně! Co ve vašich očích znamená slušná hlaveň.
Teď jde určitě o úhlu pohledu.
Ja za sebe říkám, že QB-78 má horší hlaveň .177 než vše co jsem za 29let držel v ruce. (nestřílel jsem z každé levné číny!)
Slušnější má .22 (na velice levnou čínu), ale pořád bych ji z fleku vyměnil (kdyby nešlo o peníze a technické změny) za jakoukoliv z CZUB.
Pokud se pletu a řekne to Termit, tak se tu všem omluvím, že nemám pravdu.
A hlavně! Co ve vašich očích znamená slušná hlaveň.
Teď jde určitě o úhlu pohledu.
Ja za sebe říkám, že QB-78 má horší hlaveň .177 než vše co jsem za 29let držel v ruce. (nestřílel jsem z každé levné číny!)
Slušnější má .22 (na velice levnou čínu), ale pořád bych ji z fleku vyměnil (kdyby nešlo o peníze a technické změny) za jakoukoliv z CZUB.
Pokud se pletu a řekne to Termit, tak se tu všem omluvím, že nemám pravdu.
-
A na základě čeho usuzuješ, že hlaveň na QB je špatná?
Těch možností proč flinta nestřílí úplně přesně je řada. Např. pokud někdo třeba u QB zvětší vzduchový otvor do hlavně tak se o něj můžou ořezávat diabolky a lítá to kam chce. Dále - přečti si vlákno o diabolkách. Z daleko věhlasnějších zbraní se stane, že nějaká rána ulítne. Způsob upevnění hlavně není na QB také žádná hitparáda ........................
Těch možností proč flinta nestřílí úplně přesně je řada. Např. pokud někdo třeba u QB zvětší vzduchový otvor do hlavně tak se o něj můžou ořezávat diabolky a lítá to kam chce. Dále - přečti si vlákno o diabolkách. Z daleko věhlasnějších zbraní se stane, že nějaká rána ulítne. Způsob upevnění hlavně není na QB také žádná hitparáda ........................
Největším přínosem ze všech úprav pro moje QBčka byla výměna hlavně, potom úprava závěru a ventilu. Ostatní úpravy byly víceméně kosmetické. Minimální nutná úprava orig.hlavně spočinala v uříznutí a vyrobení nového vstupu,komurky... vlepení do závěrové trubky, výroba nového lůžka pro diabolku. Nové zahrdlení na konci hlavně. Tohle všechno mě stálo několik měsíců "spatneho" střílení než jsem ty hlavně vyměnil....mám 2x z Hw100 a jednou z Slavie 631...
Zdravím daho11:daho11 píše:a neni lepší koupit místo QBčka tohle:
prosimtě jedna otázka.Když si pořídím SPA PR 900W
Kolik mě ještě bude stát příslušenství k plnění atd.
Díky
Air Arms Pro-Sport cal.177 + Bullet Project - 4-16x50aoe
Crosman 2240 cal.5,5mm + Kolimátor Dot Sight
Slavia 634 + Delta 4x32 AO
Crosman 2240 cal.5,5mm + Kolimátor Dot Sight
Slavia 634 + Delta 4x32 AO
Panove:
skorec, carp, swesta, strelec3751
Když jsem si vasi reakci precetl po treti, (nevedel co napsat, aby jste me nepochopili spatne) vzpomel jsem si na kamaráda co chtěl poradit jake auto si ma koupit.
Poradil jsem mu. A on mi ukazal jiné, řekl jsem mu muj názor a on nebyl spokojenej.
On nechtel slyset neci názor, ale jen to, ze si vybral dobře. A to jsem neudelal.
Tak ze do me hucel dal, vlastne se snazil presvedcit on me, ze dela dobře.
No a pokud jde o to QB-78 smirte se s tim, ze to není ani kvalitni ani presna flinta.
Ma hlavne co nestoji za rec a zpracovani co .... no minimalne vam vždy utece vzduch/co2.
Nevim o nikom komu drzi třeba tyden naplnena. (proto mam zavirani na lahvy) Nevydrzi ani 24h
Muzete se presvedcovat vzajeme o tom, jak je to kvalitni zboží a presto ze ji mam a mam ji rad, tak vam rikam, ze NENI.
Ma jedine obrovske plus, můžete se v ni bez strachu vrtat (kdyztak si koupite jinou).
Optika staci delta 4x nebo nejlevněji Sightron 3-9x40 co mam ja od Alexxxuse
A na netercove strileni se s ni da uzit zabavy az beda.
A potkan......NEUTECE!
skorec, carp, swesta, strelec3751
Když jsem si vasi reakci precetl po treti, (nevedel co napsat, aby jste me nepochopili spatne) vzpomel jsem si na kamaráda co chtěl poradit jake auto si ma koupit.
Poradil jsem mu. A on mi ukazal jiné, řekl jsem mu muj názor a on nebyl spokojenej.
On nechtel slyset neci názor, ale jen to, ze si vybral dobře. A to jsem neudelal.
Tak ze do me hucel dal, vlastne se snazil presvedcit on me, ze dela dobře.
No a pokud jde o to QB-78 smirte se s tim, ze to není ani kvalitni ani presna flinta.
Ma hlavne co nestoji za rec a zpracovani co .... no minimalne vam vždy utece vzduch/co2.
Nevim o nikom komu drzi třeba tyden naplnena. (proto mam zavirani na lahvy) Nevydrzi ani 24h
Muzete se presvedcovat vzajeme o tom, jak je to kvalitni zboží a presto ze ji mam a mam ji rad, tak vam rikam, ze NENI.
Ma jedine obrovske plus, můžete se v ni bez strachu vrtat (kdyztak si koupite jinou).
Optika staci delta 4x nebo nejlevněji Sightron 3-9x40 co mam ja od Alexxxuse
A na netercove strileni se s ni da uzit zabavy az beda.
A potkan......NEUTECE!
Nikdy jsem nikomu netvrdil že QB je zbran přesná a precizně vyrobená,ba naopak, otevřeně říkám že QBje strašně odfláknutá zbran a bez uprav se z ní střílet téměř nedá ,ale dá se používat jako levný základ pro tuning a udělat z ní zbran o několik tříd viší ,jak moc a jak draho záleží na šikovnosti každého z nás,a nejen na šikovnosti i na ochotě kolik času tomu budu věnovat,chtěl bych všechny upozornit že stav spokojenosti,není trvalí a je to neustále upravování již dávno upravovaného.