Zoraki HP-01
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Vypadá to dost monstrozně. Nebylo by lepší vyměnit kroužky s montáží na 11mm místo té redukce a Weaver lišty?
Taky mě trochu udivuje uváděná cena. Já jsem u číňana našel toto http://www.aliexpress.com/item/Vector-O ... eb201560_4
A to je holá cena 1700Kč.
Tak opravuji, opravdu je tam ještě jeden
http://www.aliexpress.com/item/Newest-2 ... eb201560_4
kde ta cena odpovídá.
Taky mě trochu udivuje uváděná cena. Já jsem u číňana našel toto http://www.aliexpress.com/item/Vector-O ... eb201560_4
A to je holá cena 1700Kč.
Tak opravuji, opravdu je tam ještě jeden
http://www.aliexpress.com/item/Newest-2 ... eb201560_4
kde ta cena odpovídá.
Re: Zoraki HP-01
Zajímavé, já tam našel na poprvé jen ten levnější. Jinak k té předsazené monstr redukci - považuji to za dobré řešení - optika nezavazí při pumpování. Mám ji doma, ale kdosi mě zrazoval z montáže tak vysoko, že to nebude fungovat (nastřelit) na kratší vzdálenosti a vzhledem k tomu, že potřebuji trefovat na 5 - 11 metrů, tak jsem optiku ani neinstaloval.
@jiho Jak je to s paralaxou? Jaká je nejkratší možná vzdálenost? Děkuji.
@jiho Jak je to s paralaxou? Jaká je nejkratší možná vzdálenost? Děkuji.
-
Tyhle pistolové puškohledy s dlouhým eye reliefem nemají regulaci paralaxy. Teda alespoň jsem se tím u žádného nesetkal, ani na amerických obchodech kde jsou jich "tuny".
No já se právě kvůli tomu ptám, protože jeden z majitelů Zoraki tady psal, že má UTG 3-9X32 COMPACT AO a ta má nastavení od 3 metrů - pravda stojí 3600,- Kč, mám ji v merku, ale vyčkávám, protože zatím trefím co potřebuji a optika bude jen hračka pro můj dobrý pocit, že ji mám.
Takže k té "monstr" liště - není to redukce z 11 mm, jen předsazená weaver lišta, takže nemusím kvůli Zorce zbrušovat šroub montáže. Taky to předsazení je, jak už bylo napsáno, výhodné kvůli pumpování. Navíc ta lišta umožňuje i míření s původními mířidly. Celé by se to dalo o něco snížit, když bych použil montáž, dodanou s puškohledem, ale ta nemá tu přídavnou lištu na světlo.
Co se týká puškohledu, tak první pokusy mne trochu vyděsily, paralaxa byla na blízko hrozná. Neměl jsem možnost pevně upnout Zorku pro přesné zjištění, ale odhaduji, že to minimálně těch 100yd bylo. Potom jsem v diskusích objevil náznaky, že je možné ji seřídit ručně. Odšroubovat krytku objektivu a postupně zašroubovat objímku přední čočky dovnitř. Teď jsem to seřídil alespoň přibližně na 25m a jsem spokojený. Ještě to chci (snad dnes) vyzkoušet na 10m a dám zprávu. Rozhodně se mi, alespoň zatím, tenhle puškohled zdá dobrou koupí. Na kopající pružinovku by asi nebyl, ale to jenom odhaduji.
Teď by to ještě chtělo přídavnou pažbu, Zorka se zdá přesná do té míry, že by jí slušela. Jen nejsem natolik dílensky vybavený, abych ji vyráběl doma. Něco jsem zahlédl, že se už snad dělá, neporadíte někdo?
Co se týká puškohledu, tak první pokusy mne trochu vyděsily, paralaxa byla na blízko hrozná. Neměl jsem možnost pevně upnout Zorku pro přesné zjištění, ale odhaduji, že to minimálně těch 100yd bylo. Potom jsem v diskusích objevil náznaky, že je možné ji seřídit ručně. Odšroubovat krytku objektivu a postupně zašroubovat objímku přední čočky dovnitř. Teď jsem to seřídil alespoň přibližně na 25m a jsem spokojený. Ještě to chci (snad dnes) vyzkoušet na 10m a dám zprávu. Rozhodně se mi, alespoň zatím, tenhle puškohled zdá dobrou koupí. Na kopající pružinovku by asi nebyl, ale to jenom odhaduji.
Teď by to ještě chtělo přídavnou pažbu, Zorka se zdá přesná do té míry, že by jí slušela. Jen nejsem natolik dílensky vybavený, abych ji vyráběl doma. Něco jsem zahlédl, že se už snad dělá, neporadíte někdo?
Zoraki HP O1-2 Ultra .22
otevřený kolimátor (holografický R/G, 4 typy bodu, combo CXHD112 +J1, Čína)
"long eye relief" puškohled 2-7x32 (ELVS RC-171, Čína)
-
Podle názvu bych soudil, že to nebude pistolový puškohled s extremně dlouhým eye reliefem.europoint píše:No já se právě kvůli tomu ptám, protože jeden z majitelů Zoraki tady psal, že má UTG 3-9X32 COMPACT AO a ta má nastavení od 3 metrů - pravda stojí 3600,- Kč, mám ji v merku, ale vyčkávám, protože zatím trefím co potřebuji a optika bude jen hračka pro můj dobrý pocit, že ji mám.
Pevně dofám, že na webu nemají chybu, protože je tam uvedeno, že ano.
Kód: Vybrat vše
http://www.leapers.com/prod_detail.php?mitem=optic&itemno=SCP-M392AOLWQ
-
Teď jsem se podrobněji podíval na parametry uváděného "pistolového" puškohledu.
Eye relief - Exit pupil distance: 220-250mm to je dost málo.
Já mám Vector Optics s pevným zvětšením 4x a eye reliefem 410mm. V natažené ruce je to tak akorát.
Ale pokud uvažuješ o nástavné pažbě tak to zřejmě bude vyhovovat.
Selským rozume si tu paralaxu vysvětluji tak, že při vzdálenosti okuláru od oka okolo 400mm a průměru výstupní pupily okolo 8mm je možnost posunu oka vůči optické ose minimální.
Eye relief - Exit pupil distance: 220-250mm to je dost málo.
Já mám Vector Optics s pevným zvětšením 4x a eye reliefem 410mm. V natažené ruce je to tak akorát.
Ale pokud uvažuješ o nástavné pažbě tak to zřejmě bude vyhovovat.
Selským rozume si tu paralaxu vysvětluji tak, že při vzdálenosti okuláru od oka okolo 400mm a průměru výstupní pupily okolo 8mm je možnost posunu oka vůči optické ose minimální.
-
U toho Leaperse jsem neobjevil žádný konkrétní údaj o Eye reliefu. Dokonce jsem nenašel nic ani že by byl na pistoli.
Ale angličtina není moje silná stránka, takže to ber s rezervou.
Abychom si rozuměli, nezpochybňuji možnost nastavení paralaxy.
Ale angličtina není moje silná stránka, takže to ber s rezervou.
Abychom si rozuměli, nezpochybňuji možnost nastavení paralaxy.
Naposledy upravil(a) strelec3751 dne 19 říj 2015 14:51, celkem upraveno 1 x.
Aha, tak to děkuji za informaci, pažbu neplánuji, dokud nebude ta originální.
Edit: Je to pod specifikacemi a bohužel tam je Eye Relief: 4.2" - 3.2"
, takže díky za ušetření peněz.
Edit: Je to pod specifikacemi a bohužel tam je Eye Relief: 4.2" - 3.2"

pažbu jsem si taky vyrobit netroufl,jak jí tam přidělat (bez nevratného zásahu) byl největší problém
,také čekám na tu originální a doufám v cenu do 1100!
jinak budu bez pažby asi
mám to samé zvýšení montáže co je na fotce( 9USD ),myslel jsem taky že to bude moc ale jde to seřídit na cca 10-25metrů v pohodě..
jen je to docela znát,protože je to celkem težký,ale zase se nemusí pilovat drážka do pažby protože jeden šroub je z výroby zbroušený,takže jedna drážka stačí
ale teď fakt používám buď kolimátor a pevný,když není baterka nebo je sluníčko na obloze(což teď už není...)
pravda je,že s lištou a nějakým puškohledem se dá střílet i přes pevný,protože to má "průhled"

jinak budu bez pažby asi

mám to samé zvýšení montáže co je na fotce( 9USD ),myslel jsem taky že to bude moc ale jde to seřídit na cca 10-25metrů v pohodě..
jen je to docela znát,protože je to celkem težký,ale zase se nemusí pilovat drážka do pažby protože jeden šroub je z výroby zbroušený,takže jedna drážka stačí

ale teď fakt používám buď kolimátor a pevný,když není baterka nebo je sluníčko na obloze(což teď už není...)

pravda je,že s lištou a nějakým puškohledem se dá střílet i přes pevný,protože to má "průhled"

Hatsan Bullboss,PCP, 5,5 +10-40x50 EG
Zoraki HP-01 ultra cal.4,5mm+5,5mm+moderátor +kolimátor
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
Zoraki HP-01 ultra cal.4,5mm+5,5mm+moderátor +kolimátor
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
Tak jsem dnes zkoušel tu svoji sestavu na kratší vzdálenost a s výhradou toho, že to bylo jen "z ruky" mohu konstatovat, že na 10m je paralaxa pořád ještě vyhovující. Na kratší vzdálenost (5m) bych ji musel zase seřizovat, to ale vyzkouším až časem. Co se ale projevuje výrazněji, je ta výška montáže - jak už jsem psal, nastřeleno to mám na 25m, při střelbě na 10m už musím mířit cca palec nad střed terče.
Zkusil jsem si nějak přibližně změřit, jak mi u toho mého puškohledu vychází eye relief a přijde mi něco kolem 30 cm (psaných má 22 až 25cm).
(omlouvám se za případné chyby v "termitech"
)
Mimochodem - co se týká přídavné pažby, nešla by třeba upravit pažba pro Crosman? Pro inspiraci jsem se díval na http://www.airrifle.co.za/threads/35568 ... Barrel-Mod, je tam pár až šílených udělátek.
Zkusil jsem si nějak přibližně změřit, jak mi u toho mého puškohledu vychází eye relief a přijde mi něco kolem 30 cm (psaných má 22 až 25cm).
(omlouvám se za případné chyby v "termitech"

Mimochodem - co se týká přídavné pažby, nešla by třeba upravit pažba pro Crosman? Pro inspiraci jsem se díval na http://www.airrifle.co.za/threads/35568 ... Barrel-Mod, je tam pár až šílených udělátek.

Zoraki HP O1-2 Ultra .22
Zdarec borci,pred časom tu niekto písal,že mu zorka prestala strieľať,repektive,po stlačení spúšte sa nič nestane.
Ja som dnes moju rozobral,vyčistil a po zložení raz vystrelila a potom už ne e.Pri skladaní som musel urobiť chybu.Na nete neviem nič nájsť,nájde sa niekto,kto by mi poradil?
Ja som dnes moju rozobral,vyčistil a po zložení raz vystrelila a potom už ne e.Pri skladaní som musel urobiť chybu.Na nete neviem nič nájsť,nájde sa niekto,kto by mi poradil?
Už som to poskladal a nvyše aj funguje,čomu sa docela čudujem
Len ma mrzi,že na 4 pumpy da iba 179.5m/s

Len ma mrzi,že na 4 pumpy da iba 179.5m/s