Zoraki HP-01
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kolik jsi toho nastřílel? Kdy jsi tomu naposled kápnul oleje?
http://www.atakarms.com/HP01.pdf
str. 15, kapitola Maintenance
http://www.atakarms.com/HP01.pdf
str. 15, kapitola Maintenance
Lidská práva zasluhují nejvyšší ochranu!
http://www.a-human-right.com/
http://www.a-human-right.com/
Re: Zoraki HP-01
Ďakujem za radu, dnes som ju rozobral - vrchné o krúžky boli v poriadku, pretlakový ventyl bol znečistený - špona z obrábania, naštastie nebola poškodená tesniaca časť. Všetko som vyčistil v liehu - okrem tesnení, tie som len poutieral. Náslene po vyfúknutí a uschnutí som jemne namazal olejčkom priloženým k pištoli. ostatné časti čo boli namazané vazelíkou, som navazelínoval, poskladal a funguje
. Budem ešte testovať či je v poriadku. Dám vedieť ak to dopadlo po dlhšom užívaní.
Tu je video ako sa rozoberá:
www.youtube.com/watch?v=jIX5BhH60eE

Tu je video ako sa rozoberá:
www.youtube.com/watch?v=jIX5BhH60eE
HW100T :-)
Ak sa môžem spýtať, stále po výstrele vydá zbraň taký pukavý zvuk cca po jednej sekunde ? Ako sa sme sa bavili nejakú stranu späť ? Lebo si ma nepotešil, keď ti zorka prestala tesniť. Či to s tým môže mať nejaký súvis.
Zoraki HP ultra 4.5
Hammerli Hunter force 750 combo
Dnes som vystrielal asi 100 diaboliek, všetko funguje ako má
. Takže chyba odstránená
Som rád, lebo ma Zoraki veľmi baví. Presná aj na 30m, keď chce strieľať moja dcéra - pumpnem len raz a strieľa. Na 3x pump, nie je problém strieľať 40m vzdialenú sklopku (veverička Gamo) sem tam aj spadne, ale cink 9x z desiatich
.

chci se vás, majitelů Zorky zeptat,co s evám na ní líbí/nelíbí,já začnu:
přesnost na 10-60 metrů,překlopná muška
možnost nastavení prakticky úplně všeho
váha,není to žádný drobeček,
materiál je taky celkem příjemný a masivní provedení dílů,
kvalita zpracování i kufřík je super,jen se tam nevejde s kolimátorem tak jí mám na stojánku
možnost doplnění taktickými věcmi(kolimátor,laserový značkovač,...)jen by mohl být víc drážek na horním railu,
možnost na stavení síly počtem pumpnutí
možnost výměny hlavně za 5,5,či 6,3mm-do budoucna určitě zkusím!
možnost doplnění moderátorem hluku-kvůli sousedům a utajení
nelíbí se mi:
málo drážek na horním railu
nedostupnost náhradních dílů,především o kroužků,ty maj jen na Allegro,pl
nedostupnost pažby,která se vyrábí,ale nikam vyjma Turecka nedováží(není ani v Polsku
)
tak to je za mně asi vše
přesnost na 10-60 metrů,překlopná muška
možnost nastavení prakticky úplně všeho
váha,není to žádný drobeček,
materiál je taky celkem příjemný a masivní provedení dílů,
kvalita zpracování i kufřík je super,jen se tam nevejde s kolimátorem tak jí mám na stojánku

možnost doplnění taktickými věcmi(kolimátor,laserový značkovač,...)jen by mohl být víc drážek na horním railu,
možnost na stavení síly počtem pumpnutí

možnost výměny hlavně za 5,5,či 6,3mm-do budoucna určitě zkusím!

možnost doplnění moderátorem hluku-kvůli sousedům a utajení

nelíbí se mi:
málo drážek na horním railu

nedostupnost náhradních dílů,především o kroužků,ty maj jen na Allegro,pl

nedostupnost pažby,která se vyrábí,ale nikam vyjma Turecka nedováží(není ani v Polsku

tak to je za mně asi vše

Hatsan Bullboss,PCP, 5,5 +10-40x50 EG
Zoraki HP-01 ultra cal.4,5mm+5,5mm+moderátor +kolimátor
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
Zoraki HP-01 ultra cal.4,5mm+5,5mm+moderátor +kolimátor
CZ 803-4,5mm
Zoraki 925 full auto 9mm
Umarex Morph-4,5mm
SPA-CP1-5,5mm
Walther P 22
SPA PP700 S-A 4,5mm
Teleskopický obušek ESP
Niemals kapitulieren!
Mne sa na nej páči v podstate všetko, čo si už napísal, nebudem to opakovať, zatiaľ som veľmi spokojný. Malá nevýhoda je snáď posunuté ťažisko smerom dopredu, čomu ešte pridá moderátor. Ťažšie sa preto strieľa jednoručne, čo teraz po víkendoch skúšam na 10 m, 5 výstrelov, 1 pumpa, klasický vzduchovkový terč 14x14, pevné mieridlá. Už sa mi darí všetky udržať v čiernom. Lebo na 40 - 50 metrov s oporou nebol problém dať plechovku v podstate každým aj na pevné mieridlá a s kolimátorom ani nehovorím. A dosť sa bojím poruchy, lebo je veľmi komplikovaná a ako je aj v manuály, jej životnosť nebola dosiaľ reálne otestovaná. Ale to som všetko vedel, keď som ju kupoval, tak aby to nevyznelo ako kritický príspevok 

Zoraki HP ultra 4.5
Tiez na nu pokukavam ale zatial som nedosiel k nazoru ze ju nutne potrebujem.
Nahradne diely maju aj tu.
https://www.gunspares.co.uk/products/24990/HP-01/
Da sa na nej nastavit jemnucka spust napr. taka ako na TAU7 ?
Inac u mna je pistol pouzitelna max. do 10m s rozptylom 3cm a pri takej malej vzdialenosti bohate staci 6-10 Juole aj na vyplasenie potkanov. Takze mne by asi postacovala aj SPA S400 alebo Crosman 1377.
Nahradne diely maju aj tu.
https://www.gunspares.co.uk/products/24990/HP-01/
Da sa na nej nastavit jemnucka spust napr. taka ako na TAU7 ?
Inac u mna je pistol pouzitelna max. do 10m s rozptylom 3cm a pri takej malej vzdialenosti bohate staci 6-10 Juole aj na vyplasenie potkanov. Takze mne by asi postacovala aj SPA S400 alebo Crosman 1377.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
Spúšť sa nedá nastaviť ako TAU 7, nastaviteľná samozrejme je, ja som si ju nastavil celkom príjemne, ale keď skracuješ chod spúšte automaticky mierne rastie odpor.
Ak chceš lacnú verziu - do 10-15m na terč, tak je tá SPA S 400 celkom fajn riešenie
www.youtube.com/watch?v=we1qxMsUG54
Ja si, však bez mojej Zoraki HP01 Ultra neviem predstaviť tréning. Je to fakt univerzálna pištoľ, hlavne pre možnosť meniť úsťovú rýchlosť. S kolomátorm sa dá strieľať aj 50m, o optike ani nehovorím. Je nastaviteľná, odolná, ja moju asi rýchlo zoderiem, lebo strieľam veľmi často, skoro každý deň
Nelutujem ani sekundu, že som ju kúpil.
Ak chceš lacnú verziu - do 10-15m na terč, tak je tá SPA S 400 celkom fajn riešenie
www.youtube.com/watch?v=we1qxMsUG54
Ja si, však bez mojej Zoraki HP01 Ultra neviem predstaviť tréning. Je to fakt univerzálna pištoľ, hlavne pre možnosť meniť úsťovú rýchlosť. S kolomátorm sa dá strieľať aj 50m, o optike ani nehovorím. Je nastaviteľná, odolná, ja moju asi rýchlo zoderiem, lebo strieľam veľmi často, skoro každý deň

Nelutujem ani sekundu, že som ju kúpil.

Včera vystrelených daľších 300 rán a Zoraki drží, takže chyba bola naozaj tá špona z obrábania. Poistný ventil som nastavil na 4x pump (160 m/s ), aby sa nenamáhli tesnenia a pumpa. ( pred rozobratím, sa dalo pumpnúť 5x - 180m/s )
Na 10m moje dcéry (10 a 14r), strielali okolo 80 až 85b.
Samozrejme s oporou, Zoraki je im tažká.
Na 10m moje dcéry (10 a 14r), strielali okolo 80 až 85b.
Samozrejme s oporou, Zoraki je im tažká.
No moje vnucky su ovela mensie takze akukolvek pistol som aj pri priamom dozore zatial uplne zavrhol ako prilis nebezpecnu. Predsa len pusku je ovela tassie namierit na vlastne telo.
Kedze aj tak potrebujem kupit vacsiu 300 barovu flasu tak som sa zatial rozhodol pre "SPA PR900W" za 200Euro.
Dufam ze spust bude prijatelna.
Kedze aj tak potrebujem kupit vacsiu 300 barovu flasu tak som sa zatial rozhodol pre "SPA PR900W" za 200Euro.
Dufam ze spust bude prijatelna.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Tarus PT22
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
skorec, ja sa tiež obávam bezpečnosti, aj keď sa Zoraki nedá natiahnuť bez odistenia dvoch západiek. Dávam stále pozor na dcéry. Bez dozoru nesmú ani otvoriť kufor zbrane, rdšej so ho zamkol! Keď si spomeniem na seba, čo som všetko vyskúšal v puberte, tak sa bojím nechať zbraň len tak niekde v komore. Všetko mám v trezore a ešte zámky na spúšti.
Tak se připojuji "do klubu" spokojených majitelů Horami HP 01 Ultra 5.5. Zatím čínský kolimátor a v rámci "důchodcovského" třesu rukou ""jsem spokojený jak želva.
Zkusím připojit fotku poslední střelby na 10 m, přiznám se že s oporou. Ladil jsem ten kolimátor až na jednu strženou ránu jsem z přesnosti pistolky nadšený!

Zoraki HP O1-2 Ultra .22
otevřený kolimátor (holografický R/G, 4 typy bodu, combo CXHD112 +J1, Čína)
"long eye relief" puškohled 2-7x32 (ELVS RC-171, Čína)
Omlouvám se - ve skutečnosti Zoraki, žádná "Horami". To si zařádila automatická oprava, psal jsem to z mobilu.
Zoraki HP O1-2 Ultra .22
Tak jsem na Zorce ještě vyzkoušel puškohled, povedla se mi sehnat 2-7x32 "long eye relief" Čína (viz podpis), ale jeví se zatím docela slušně. Optické vady žádné, obraz ostrý, nevím co bych mohl chtít víc. Vyšel i s DPH a "výpalným" české poště na nějakých 1056,- Kč.
Zkoušel jsem s oporou na 25m a vypadá to, že o Zorky jsou teď pro mne limitujícím faktorem jen moje ruce. Předtím jsem se mohl vymlouvat i na staré oči.
Ještě fotky mé sestavy: Zorka s otevřeným kolimátorem
Zorka s puškohledem
(Na objímce puškohledu mám nasazenou baterku - samozřejmě jen v noci
)
Zkoušel jsem s oporou na 25m a vypadá to, že o Zorky jsou teď pro mne limitujícím faktorem jen moje ruce. Předtím jsem se mohl vymlouvat i na staré oči.

Ještě fotky mé sestavy: Zorka s otevřeným kolimátorem
Zorka s puškohledem
(Na objímce puškohledu mám nasazenou baterku - samozřejmě jen v noci

Zoraki HP O1-2 Ultra .22