DOM?C? V?ROBA PL???OVAN?CH ST?EL
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Střely 45 se fakt běžně dělají z nábojnic 40, ale o ty je u nás nouze. S kulatými střížky materiálu jsem bohužel nikdy neexperimentoval, držel jsem se ortodoxně nábojnic, ale ze začátku jsem na popud kamaráda zkoušel roztáhnout nábjnici 9 mm Luger na střelu 45 ACP a po vyžíhání to šlo velmi dobře, tudy cesta vede. Škoda že jsem si neuschoval vzorky pro sebe, dal jsem je dotyčnému , ale tam to "chcíplo". Byly to opravdu krásné polopláště !!!!!Tuhle ráži mám vyřešenou v Pb, ale jde to z nábojnic 9 mm Luger
Re: DOMÁCÍ VÝROBA PLÁŠŤOVANÝCH STŘEL
Udělal jsem pár redukovaných střel 323 pro "mauzerovy tyče" z nábojnic 7.62x25 Tokarev, je vidět, jak ihned po vytažení z tvarovací matrice tlak vypudí přebytečný modurit, na dně krásně vidět výrobce, teď jen zkalibrovat, uvařit a naládovat
Paráda, není třeba dodávat víc.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Ještě jsem měl chvíli čas, tak na ukázku vlastní zadýmovací střela kalibru stejného 323 pro mauzeryho tyče, jako medium je běžný cementový prášek, špici tvoří konec ampulky na sypký materiál z lékárny a spojením pevně sevřením vznikne tento výtvor, který se při nárazu na pevnou překážku rozpadáa vytvoří obláček tzv. kouře. Není ten efekt jako u originálu, ale ne vyblbnutí to úplně vystačí. Kratší varianta je z nábojnice 9 mm Luger, delší z 7.62x25 Tokarev.
Jsi bezesporu velmi cílevědomej člověk, výsledky tomu odpovídají. Je lahůdka koukat na tvoje výrobky. Máš můj obdiv.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Jim - Když to jednoho baví..tak není co řešit.
Ještě jsem si nadělal nějaké střely redukáče 323 do mauzerů z nábojnic Tokarev a redukovanou střelou do "kosy" jsem osadil klasický náboj 7.62 x 54R, kdy tento náboj také používá redukované střelivo. A navíc, pokud mi uvedená střela funguje do "kosy" na 50 přímo na desítku, měl by "Mosin" i "Mauzer" fungovat taky, jen mít čas zajít na střelnici a vyzkoušet laborace. Nějak mi to časově nevychází a tak prozatím do té doby končím s vývojem redukovaného mosina a mauzera. Nakalibroval jsem si nějaké 318 do tyče 88, tak to pak vezmu najednou. Na poslední fotce klasické popopláště 323 z nábojnice 9 mm Luger, váhy 12.7 g jako u originálu.
Ještě jsem si nadělal nějaké střely redukáče 323 do mauzerů z nábojnic Tokarev a redukovanou střelou do "kosy" jsem osadil klasický náboj 7.62 x 54R, kdy tento náboj také používá redukované střelivo. A navíc, pokud mi uvedená střela funguje do "kosy" na 50 přímo na desítku, měl by "Mosin" i "Mauzer" fungovat taky, jen mít čas zajít na střelnici a vyzkoušet laborace. Nějak mi to časově nevychází a tak prozatím do té doby končím s vývojem redukovaného mosina a mauzera. Nakalibroval jsem si nějaké 318 do tyče 88, tak to pak vezmu najednou. Na poslední fotce klasické popopláště 323 z nábojnice 9 mm Luger, váhy 12.7 g jako u originálu.
Čistě náhodou jsem narazil na toto téma. Nechce se někdo oodělit o nákres jak má taková lisovací matrice vypadat, nebo mi jí za úplatu vyrobit? Již delší dobu přemejšlím o výrobě střel ráže 500SW z nábojnic 45ACP, ale objednat si na to něco třeba od Corbina stojí nesmysl.
hides : Jak přesné jsou "moduritové redukované" 7,62x39 pokud se naládujou aby 58 spolehlivě fungovala v samonabíjecím režimu ?
Nikdo nic? To se nikdo nepodělí? 

eerr: s redukáčema jsem do samonab. režimu u kosy nešel, když jsem přešel ideální dávku, tak soustřel nebyl tak OK, proto jsem již tudy nešel, na samonabíjecí režim mám střely s náplní Pb.
Tal jsem se vrátil z rajzování a asi si dám na choppera novou značku, kterou jsem si na cestách pořídil přímo z místa, nevím no ... asi by mi to neprošlo!!!!!!
Ještě před tím jsem zkusil moduritové redukáče z pušky CZ 24 a Mosin krátké 44, neboť ta má luxus hlaveň a výsledek je vidět na 50 m, to jsou poslední nástřely z několika různých navážek, koukal jsem na to jak to jde dobře, ostatní taky kroutili hlavou. U pušky tomu chutná silnější navážka, tento typ pistolového terče mi také vyhovuje líp a začínám střílet z brýlemi, je to podstatně lepší a vidím konečně na dálku jasně. Nakonec ukázka hotových nábojů 8 x 57 osazených střelama z nábojnic 9 mm luger + Pb, poloplášťového typu, váhy 12.7 g - škoda je vystřelit !!!!!!!
Na střelnici se teď nedostanu, ak jsem si udělal aspoň nějakou zásobu redukáčů...dokud se mi chce.
Tal jsem se vrátil z rajzování a asi si dám na choppera novou značku, kterou jsem si na cestách pořídil přímo z místa, nevím no ... asi by mi to neprošlo!!!!!!
Ještě před tím jsem zkusil moduritové redukáče z pušky CZ 24 a Mosin krátké 44, neboť ta má luxus hlaveň a výsledek je vidět na 50 m, to jsou poslední nástřely z několika různých navážek, koukal jsem na to jak to jde dobře, ostatní taky kroutili hlavou. U pušky tomu chutná silnější navážka, tento typ pistolového terče mi také vyhovuje líp a začínám střílet z brýlemi, je to podstatně lepší a vidím konečně na dálku jasně. Nakonec ukázka hotových nábojů 8 x 57 osazených střelama z nábojnic 9 mm luger + Pb, poloplášťového typu, váhy 12.7 g - škoda je vystřelit !!!!!!!
Na střelnici se teď nedostanu, ak jsem si udělal aspoň nějakou zásobu redukáčů...dokud se mi chce.
Naposledy upravil(a) hides dne 09 črc 2015 13:33, celkem upraveno 2 x.
Když už jsem dnes v tom dělání, tak jsem vytáhl nové ocelové nábojnice 7.62x39 fy KOPP se zápalkou boxer, jsou normálně přebíjet jako ty mosazné, osadil jsem moduritovýma redukáčema a teď si jen udlat někdy čas a zajít na střelnici ...........
Stále se zdražuje, blbý náboj do kosy v ZS za 6, levnější to již nikdy nebude, takže když vystřelíš 200 nábojů na střelnici, máš za to přebíjecí matrice, které ti vydrží do důchodu. Atd, atd, atd.....ale hlavně to jednoho baví
Stále se zdražuje, blbý náboj do kosy v ZS za 6, levnější to již nikdy nebude, takže když vystřelíš 200 nábojů na střelnici, máš za to přebíjecí matrice, které ti vydrží do důchodu. Atd, atd, atd.....ale hlavně to jednoho baví