Taipan Bullpup
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Někdo tu psal že mu nejde občas natáhnout páčka natahování že nezacvakne v natažené zadní poloze tedy že kladívko nezachytí už se mi to stalo taky!tak jsem mrknul do spoušťáku a problém hned vyřešen mosazný váleček do kterého zapadá zobáček se pootočil a proto to nejde natáhnout je to jištěné červem který se povolil! (červená šipka)
Re: Taipan Bullpup
Natažená klička! zaskočený zobáček v mosazném válečku! červená šipka zajištovací červ
troufnu si říct že když bude ten váleček povolený že by to mohlo mít výrazný vliv na konzistenci !!!! ale to zjistím až zítra!

Romčan : psal jsem to ja.... muj dojem z toho byl ten, ze problem je v bici pruzine / tvrdost, delka, pootoceni... /. Skratka, nekdy to slo, jindy ne. Trochu jsem povolil sroub na bici pruzine a jde to. Ale urcite Ti diky za dobry postreh, dej vedet jak jsi to otestoval.... Jinak objednal jsem cca 12 ruznych, jinych - pruzin biciho mech. postupne vyskousim. j.
...jinak, nedalo mi a jeste vecer jsem se na ten spoustak podival taky a fakt - je to tak, cerv povoleny, mosazny valecek se dal pootocit tak aby zavazel pohybu ,,zobacku,,.... dotahl jsem i kdyz pristup k tomu ,,cervu,, ,,nic moc,,... musel jsem pajcnout imbus. Ale diiiky snad to bude OK.
Jolko já to dělal spodem jde to v poho vytočíš 2 červy vyndas ten střední zobák
s pruzinkou a od spodu dotahnes! Je to v ouklendu 

Romčan : ..dobre, ze to drzi, dnes v pohode, zadne ,,problemy,, jsem rad, ze si na to dosel, ...kdyby to melo tendenci k opakovanemu povolovani, mozna zakapnu cerva lakem.... Uz mam imbus ,,fajfku,, funguje to i s ni.
Jo to járradši nejdřív pořádně mrknu než něco řezat škoda imbusu
jinak ano chtělo by to odmastit a zakapnout loctitem nebo lakem! Myslím si žeto bude mmítvliv na konzistenci!celé to v tom chodí tak že i kladívko atd! Jinak z pruzinkama jsem taky chvilku laboroval a asi este budu chce to o něco delší a slabší drát! Ale i tak se to nechá naladit!

Zdravím MUTANTI
tak jsem dnes snad konečně skončil z laděním a jsem opravdu překvapen a spokojen z D61 m/s ty poslední 3 rány si odmyslete
jinak přesnost se mi dost zlepšila při této rychlosti!!!A počet ran se mi také líbí už víc,je to od 220 Barušek po 110 cca! Jsem spokojen!

Zdravim i ja Taipany, osobitne Romcana
- fakt hezka konzistence, kopec ran. Taky jsme trochu vyuzili delku sadu starych rodicu a vyskouseli poctivych 85m - sed opora predni bag, zadni cepice. Ale letalo to myslim fajn, vsechny terce v soustrelu max. 30mm ops, nejlepsi ukazu....a hura - bez problemu s natahem klicky 

Jolko luxus já mám také nějaké terče na 50m ale nafotil jsem no 6ran tam pod korunu nasekám! Což je luxus a přesnost se výrazně zlepšila a to je to jen cca o 8m/s miň uvidím časem jinak paráda!
Myslim si, ze vedle ladeni i to mnozstvi odstrileneho casu hooodne pomaha tem vysledkum. Jde to jedno s druhym. Muzu potvrdit, ze je hezke zisteni, ze vysledky ,,presne strelby,, jsou lepsi dnes nez pred pulrokem a mozna i to ,,dnes,, se da zase zlepsit zitra.
Zdravím pánové,Jolko fakt pěkný soustřel na tu dálku,podmínky pro střelbu museli být víc než dobré
,střílet tak daleko není nic jednoduchého.Romčan koukam,že si se proladil až k dokonalé konzistenci a počtu ran na kartuši.
,chlape kde na to bereš čas 

Taipan II .22 + Optisan Viper 10x44 SCB
AA S410 Classic .177 + Leapers 6-24x50 MILDOT
AA S410 Classic .177 + Leapers 6-24x50 MILDOT
Rokr: diky. Potvrzuji, pocasi fajn, trochu moc teplo, ale bez vetru, stul stary a pevny v mobilni chatce + klid. Takze idealni domaci strelnice do 100m.... skoda ze je rodinny sad 160 km od bydliste, coz neni na kazdodenni trening, kdyz bych PHM zapocital do ceny jedne rany
..... ale jako doplnek k pokoseni 1 ha sadu, fajn kdyz se i soustrel povede.... Skousel jsem i CZ 200 + AA TX 200 v 0.177, ale tam uz 80m bylo moc. Trefit se dal opakovane tak soustrel do velikosti vicka od diabol. Ale Taipanek to spolehlive umi mnohem lip 

Neco z dneska ,,na krátko-30m,, JSB 1.175, opora. Trochu veklavý zahradní stolek 

Včera střílené podmínky nic moc střídaví vítr! Taipan mutant,Heavy,speed D61-D62: distanc 92m.