Dreslerovy flobertky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Že by tedy následující scénář:
1. střílí se... na stěnách se normálně usazujou zplodiny ze zápalkové slože.
2. Nevyčistí se... zplodiny reagují s vzdušným kyslíkem za vzniku nějakýho tvrdšího sajrajtu, který pevně ulpívá na stěně hlavně.
3. střílí se. Měkké olovo není schopno strhnout vytvrzený sajrajt a otírá se o něj. Na vrstvě vytvrzených spalin přibývá vrstva olova. Odřená střela je hůře vedená vývrtem. Na odřeném olovu se usazují další spaliny
4. pokračuje se opět bodem 2
?
A to celé umocněné přesnou hlavní s jemným 12 drážkovým vývrtem - tedy větší plochou....
1. střílí se... na stěnách se normálně usazujou zplodiny ze zápalkové slože.
2. Nevyčistí se... zplodiny reagují s vzdušným kyslíkem za vzniku nějakýho tvrdšího sajrajtu, který pevně ulpívá na stěně hlavně.
3. střílí se. Měkké olovo není schopno strhnout vytvrzený sajrajt a otírá se o něj. Na vrstvě vytvrzených spalin přibývá vrstva olova. Odřená střela je hůře vedená vývrtem. Na odřeném olovu se usazují další spaliny
4. pokračuje se opět bodem 2
?
A to celé umocněné přesnou hlavní s jemným 12 drážkovým vývrtem - tedy větší plochou....
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: Dreslerovy flobertky
Tak dopadlo presne jak jsem predpokladal.Je to rukama,je to videt i na tercovce pred vycistenim zbrane,sice neni soustrel stoprocentni,ale i tak je to dobry...Co se cisteni tyka,samozrejme nerikam necistit,ale sam to necistim po kazde strelbe a presnost mam dobrou.Je me akorat lito tech,kteri po precteni prispevku o nepresnosti a udajne vadne zbrane nakup zrusili a ted budou cekat dele.Znovu se potvrdilo ze zbrane o p.Dressslera jsou presne a bezchybne

Přibližně po třiceti ranách jsou nečistot patrné.
Po protažení hadříkem ještě něco málo zůstává v rozích drážek.
Po protažení hadříkem ještě něco málo zůstává v rozích drážek.
pouzivam gun remedy + nylon kartac na vyvrt a občas mosazny na komoru. Podobny problém jsem nikdy nezaznamenal u koltu i pusky. Cistim po kazde strelbe.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já používám BREAK FREE CLP již dlouhá léta, vřele doporučuji. Má dobré čistící a výborné konservační schopnosti.
Dnes som sa rozhodol podľa rady p. Dresslera poriadne skontrolovať, vyčistiť Rex L3 a overiť presnosť. Po ľahkom prečistení zasvinenej hlavne som objavil nalepené olovo...to som netušil, že tam je toho toľko, lebo som tiež dal na radu "nečistiť". Na čistenie som použil Ballistol a Chain Cleaner a mosadznú kefku (kartáč). Fakt tam toho bolo dosť predtým aj, keď som čistil, tak len sporadicky a vždy kefkou z umelej hmoty. Medzi posledným a súčasným čistením som vystrieľal aspoň 3 krabičky. Výsledky sú na priložených fotkách.
- Přílohy
AIRMAGNUM 850, cal .22 (5,5mm) a ešte niečo...
Presnosť streľby sa podľa mňa určite zlepšila, revolver triafal tam, kam som mieril, čo predtým bolo vľavo...Myslím, že výsledky rozptylu pre guličky a špičky sú na 6 m porovnateľné. Neviem čo to bude robiť na väčšiu vzdialenosť, ale raz to komplexne preverím väčším počtom nábojov. Toto bolo len tak narýchlo.
Ospravedlňujem sa, napísal som, že hlaveň, myslel som bubienok...samozrejme hlaveň som tiež vyčistil, ale tá bola relatívne čistá v porovnaní s bubienkom.
No,dle meho nazoru hlaven zasiraji olovem hlavne 6mm flobert[kule]...22 flobert[spice]na sobe maji vrstvu medi.A i kdyz vypadaji jako male plastovane strely neni tomu tak.Presto si myslim,ze pri vystrelu,ktery sice povrch sedre,nehrozi zadelani hlavne jako u 6mm.Osobni zkusenost,pri vysypani lapace,byly vsechny spicky furt s vrstvou medi. Sam je mam radsi a preferuju je.[Tim nechci rict,ze kule nikdy]Ale nikdy se mi nestalo,ze bych musel resit nanosy olova.Tercovka me moc nebere.Radsi lahve,plechovky atp..Nekdy si terc samozrejme dam..a spickama...Ze bych v presnosti videl nejaky dramaticky rozdil,to opravdu ne

No ale čistit se musí poctivě po každé střelbě, jinak hrozí zkorodování hlavně a jiné problémy.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
ZKM 452
Dresslerovky
Nedá mi to abych se taky nevyjádřil ke stránkám pana Dresslera. Vadí mi na nich jen jedno, modré pásmo na modrém podkladu není skoro čitelné. Jinak obsahově se mi to líbí.rencaro píše:Klidek chlapci, nikomu nic vnucovat z principu nehodlam, a pokud tohle funguje na kultovnim bazi je to jedine dobre... vsichni jsou spokojeny a pohoda ne ? Proc se kvuli tomu vztekat...
Na čem to prohlížíš? Já to mám na monitoru počítače dobře čitelný.
Dresslerovky, Špilas
Prohlížím to v Exploreru i ve Firefoxu, tomuhle neříkám dobře čitelná stránka.
Je to škoda u tak dobrého řemeslníka.
Je to škoda u tak dobrého řemeslníka.
Proboha co mas za monitor?Ty stranky jsou absolutne ostre a citelne.Pokud je to takhle mazly,tak je problem mezi klavesnici a zidli 

Když myslíš ?