Tlakov? lahve a pln?n?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Aky je rozmer srobu na vojenskych dvojcatach na vyradenie meraca tlaku?
FX Crown MkII
Re: Tlakové lahve a plnění
Prosím vás ví tu někdo jak je to z kompozitovými lahvemi drager a tlakovou zkouškou?Je na štítku vyraženo do kdy platí tlaková zkouška nebo kdy byla dělaná?a poté je tedy na dalších 5 let? dík za info pokud jí tu někdo má!
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Shodou okolnosti jsem na krámek vzal kompozitové láhve ...
životnost láhve je 15 let.
Než jetou od hasičů která byla tutově při zásahu v ohni za cca 7000 tak radši nic.
Životnost láhve - kompozitky ať už s jádrem duralovým nebo ocelový je dána počtem plnících cyklů
počítá se na cca 2500 cyklů - každý pracovní den v roce jedno plnění + 20% navíc proto je životnost kompozitek 15 let
Nová kompozitka vyjde 13000 - 14000
životnost láhve je 15 let.
Než jetou od hasičů která byla tutově při zásahu v ohni za cca 7000 tak radši nic.
Životnost láhve - kompozitky ať už s jádrem duralovým nebo ocelový je dána počtem plnících cyklů
počítá se na cca 2500 cyklů - každý pracovní den v roce jedno plnění + 20% navíc proto je životnost kompozitek 15 let
Nová kompozitka vyjde 13000 - 14000
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Také už jsem byl v tom slavném Trygonu, v Brně. A narazil jsem na dědka = pračůráka.
První dotaz byl, jestli je flaška od nich, jinak 300 barů nebude. Sice má zrovna natlakováno, ale lahev musí mít jejich nálepku. Aha. Takže cesta víceméně zbytečná, protože jinam už jsem to z časových důvodů nestíhal.
Vím, že se ta prodejna tady probírá snad už pět let, ale já sám za sebe musím napsat, že je to zbytečné, protože jezdit někam, kde nevíte na koho narazíte nemá smysl !
První dotaz byl, jestli je flaška od nich, jinak 300 barů nebude. Sice má zrovna natlakováno, ale lahev musí mít jejich nálepku. Aha. Takže cesta víceméně zbytečná, protože jinam už jsem to z časových důvodů nestíhal.
Vím, že se ta prodejna tady probírá snad už pět let, ale já sám za sebe musím napsat, že je to zbytečné, protože jezdit někam, kde nevíte na koho narazíte nemá smysl !
B 96, TAU 7, TAU MK 300, Crosman 1720T
S plněním problém nejni jen je trošku strach! Zajímá mě jak je to na těch dragerkach kompozitkách vycvaknuté tedy jestli je tam do kdy platí tlaková zkouška nebo od kdy! 

Až tady zase bude někdo blbnout lidem hlavy se "zaručenými informacemi" o kompozitkách.
http://www.disamsafety.cz/kompozitova-t ... r-6-8-l-1/
B/ONE kdy ses tam stavoval? Teď někdy, nebo je to zkušenost již dřívějšího data?
http://www.disamsafety.cz/kompozitova-t ... r-6-8-l-1/
B/ONE kdy ses tam stavoval? Teď někdy, nebo je to zkušenost již dřívějšího data?
Romčan: Na lahvích je vždy vyraženo datum, kdy byla tlaková zkouška provedena.
Super díky! A potom je tedy na jak dlouho tlakovka? Když Aleš píše že je tato láhev na 15let jak člověk pozná kolik má za sebou cyklu když se na štítku nic neuvádí?
U ocelových je tlakovka vždy na 5 let, předpokládám že u kompozitu je to stejné. Životnost lahve je udávána proto, že po její uplynutí ti už na ní ani neudělají další tlakovku a láhev by se neměla používat. Ocelové mívají životnost 30 let a kompozitové obvykle 15 let, ale viděl jsem už i 20 let a dle odkazu od Canise i 30 let (životnost udává výrobce)
Na lahví je datum první zkoušky a uvedení do provozu, majitel Dragerky ti může ofotit štítek tam to prostě musí být v
zdravím, kde v okolí uherského Hradiště se dá plnit na 300bar? díky
CZ 200 cal. 177, JSB exact heavy
Leupold mark MK4 M1 4,5-14x50,bipod harris(oboje čínská výroba) nabíječ AA (10), regulátor+QF - ALTAROS, moderátor Josef1000
plnění - pumpa Hill
Leupold mark MK4 M1 4,5-14x50,bipod harris(oboje čínská výroba) nabíječ AA (10), regulátor+QF - ALTAROS, moderátor Josef1000
plnění - pumpa Hill
V Brně u Grandu se momentálně neplní = rozbitý kompresor, tak jsem min. týden zajel do Ořechova do Paintball Parku a tam jsem dostal po předchozí tel. domluvě 300 barů - po dovezení domů=vychladnutí to bylo něco přes 290. Cena za litr 15 kč, jednání vstřícné a solidní. Za mě spokojenost.
B 96, TAU 7, TAU MK 300, Crosman 1720T
Sháním koncovku (redukci) s G1/8 na jedné straně a DIN G5/8 (na 300bar) na druhé. Abych mohl využívat moji quickfill hadici s G1/8 i na přepouštění do menší lahve. Nevíte prosím, kde by se to dalo koupit?
Myslíš toto?
Jestli je to ono, pošli SZ.
Jestli je to ono, pošli SZ.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.