Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím. V tématu o B4 jsem viděl, jaký úraz se může stát u vzduchovky s bočním nabíjením. Je to hrůza a protože mám qb57, tak jsem se trochu zděsil
Ovšem jsem se nedočetl, jestli ten poškozený k tomu zranění přišel vlastním zaviněním (nechtěné odjištění pojistky, zbrklost apod.) nebo selháním pojistky. Vystřílel jsem cca 1500 ran a zatím díky bohu se mi nic podobného nestalo a doufám, že nestane. Ta pojistka mi přijde docela bytelná a myslím, že plní svou funkci dobře a při dodržení obezřetnosti při nabíjení ke zranění nedojde. Ale svým dětem bych to určitě z bečpečnostních důvodů nekoupil. Střílím se svým 12-letým klukem a zásadně nabíjím sám. 

Psalo se tu o ní,byla tu i fotka.Myslím,že v tomto thredu.Chtěl jsem Ti to najít,
použil jsem to zde často doporučované vyhledávání,vím na tuty,že jsem tam v odpovědi použil termín bíglovka.
Vyhledávač vyhodí,ať jsem to zkoušel jakkoliv-i mutace slova,jen název thredu,ten obsahuje 1200 odpovědí
.
Totéž,když vyhledávám podle autora,vypíše to thredy,kde jsem někde opovídal,nikoliv mé konkrétní odpovědi.
Tím nechci omlouvat něčí lenost,viz thred Norinco 1911,tam je to jasné,ale jinak chápu nechuť lidí něco zde hledat.
použil jsem to zde často doporučované vyhledávání,vím na tuty,že jsem tam v odpovědi použil termín bíglovka.
Vyhledávač vyhodí,ať jsem to zkoušel jakkoliv-i mutace slova,jen název thredu,ten obsahuje 1200 odpovědí

Totéž,když vyhledávám podle autora,vypíše to thredy,kde jsem někde opovídal,nikoliv mé konkrétní odpovědi.
Tím nechci omlouvat něčí lenost,viz thred Norinco 1911,tam je to jasné,ale jinak chápu nechuť lidí něco zde hledat.

pise sa tu o tom na strane 58
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p ... ovka#28099
ale niekto aktivny vymazal obrazky
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p ... ovka#28099
ale niekto aktivny vymazal obrazky
Dotaz
Ahoj, rád bych se zeptal, jak je to se "zpětným rázem" u pístových vzduchovek. Nikdy jsem ze vzduchovky nestřílel a zajímá mne, jak je to s působením energie na střelce. Slyšel jsem o vzduchové pistoli Webley Tempest, která má hlaveň uloženou nad vzduchovým válcem. Píst tedy není při výstřelu uvolněn směrem vpřed, ale vzad, takže ráz při výstřelu jde směrem do ruky a navozuje tak příjemný pocit zpětného rázu ostré pistole (byť mnohem menší síla). Jak je to tedy se subjektivním vnímaním rázu u normální pístové pistole/pušky??? "Trhne to" spíše vpřed než vzad??? A jak je to u vzduchovek na CO2? Dá se říct, že u nich je vliv energie na střelce mnohem menší??? Dík za konstruktivní odpověď.
2SIGHT:
U pístové vzduchovky je znát zpětný ráz směrem dozadu do ramene. Ale má to trochu jinou charakteristiku. Při stisknutí spouště se uvolní píst, který letí dopředu, tím pádem zbraň se začne pohybovat dozadu (to je ten zpětný ráz) a začne tlačit na rameno, pak píst udeří na konci pohybu do vzduchového polštáře a zapůsobí trochu jako brzda na ten pohyb celé zbraně vzad. No a ten píst co se odrazil od vzduchového polštáře pár milimetrů pak letí zase zpět, což jsou další pohyby a pružina taky pracuje, ale to nejsou už žádné rázy, spíš jen takové chvění.
Tedy jestli se vůbec dá u vzduchovky mluvit o zpětném rázu. Kdo si aspoň jednou v životě vystřelil z nějaké kulovnice, tak ví, že to je kopnutí zcela jiného řádu.
No a u vzduchovek na CO2 je to mnohem jednodušší, protože tam žádné půlkilové závaží (píst s pružinou) vevnitř nelítá, takže na zbraň působí opačná energie ve výši jakou má diabolka. Tj. jestli má diabolka 10J tak na zbraň působí stejná energie zpět, což ovšem vzhledem k hmotnosti vzduchovky znamená pocit zpětného rázu ve výši nula nula nic. Takže se zdá, že tam žádný není.
Aspoň takhle nějak tomu rozumím já.
U pístové vzduchovky je znát zpětný ráz směrem dozadu do ramene. Ale má to trochu jinou charakteristiku. Při stisknutí spouště se uvolní píst, který letí dopředu, tím pádem zbraň se začne pohybovat dozadu (to je ten zpětný ráz) a začne tlačit na rameno, pak píst udeří na konci pohybu do vzduchového polštáře a zapůsobí trochu jako brzda na ten pohyb celé zbraně vzad. No a ten píst co se odrazil od vzduchového polštáře pár milimetrů pak letí zase zpět, což jsou další pohyby a pružina taky pracuje, ale to nejsou už žádné rázy, spíš jen takové chvění.
Tedy jestli se vůbec dá u vzduchovky mluvit o zpětném rázu. Kdo si aspoň jednou v životě vystřelil z nějaké kulovnice, tak ví, že to je kopnutí zcela jiného řádu.

No a u vzduchovek na CO2 je to mnohem jednodušší, protože tam žádné půlkilové závaží (píst s pružinou) vevnitř nelítá, takže na zbraň působí opačná energie ve výši jakou má diabolka. Tj. jestli má diabolka 10J tak na zbraň působí stejná energie zpět, což ovšem vzhledem k hmotnosti vzduchovky znamená pocit zpětného rázu ve výši nula nula nic. Takže se zdá, že tam žádný není.

Aspoň takhle nějak tomu rozumím já.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Držel jsem to v ruce, ale nestřílel z toho. Měl jsem přitom takové smíšené pocity. Zdálky to vypadá zajímavě, má to pevnou hlaveň a nabíjení spodní napínací pákou. Ovšem úroveň zpracování nic moc, hrozné jsou na tom velmi primitivní mířidla, samé kousky ohnutého plechu. Vyrábí to snad sám konstruktér někde doma.sally píše:viete mi niekto povedat nieco blizsie o ISB M 1 ? Mudry ujo google nic nenasielDiik
Jestli si dobře vzpomínám, tak při natahování se musí stisknout tlačítko dole pod muškou, což šlo dost blbě. Nabíjení je řešeno blokovou klapkou stejně jako u Hatsanů 100/105, což je dobré řešení, ale prodlužuje to zbraň a je třeba více těsnění.
Celkově je dost malá, hodně mi to připomínalo Slávii 620. Vzhledem k velikosti pístu myslím, že to bude mít i stejný výkon. Vystřelil jsem z toho jednu ránu naprázdno (sorry

Je to prostě takový paskvil složený z několika vzduchovek. Co jsem o ní četl na polských fórech, tak přesnost je ubohá a odpovídající ceně.
Vážně jsem uvažoval, že si ji pro radost koupím, ale když jsem si ji prohlídnul, tak jsem si to rozmyslel. I když je to určitě zajímavý počin. Ovšem tudy cesta vzhledem k čínské konkurenci nevede.
Si myslím, že by autor udělal líp, kdyby se soustředil na něco spíše kusového s větším výkonem i velikostí a pěknou pažbou, a tím pádem taky za vyšší cenu a vyšší zisk. No ale těžko říct, snad ví co dělá.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Protože se koukám po nějáké nové vzduchovce, narazil jsem na stránky tohohle chlapíka, má tam ty zbraně hezky otestované, škoda že jich tam nemá víc.
)
http://my.tbaytel.net/~coopers@tbaytel. ... 20Reviews/

http://my.tbaytel.net/~coopers@tbaytel. ... 20Reviews/