NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Jak píše mopako, s CO nečekej žádné závratné výkony. V 5,5mm se dá dosáhnout i o něco víc, ale je to už o náhodě, nebo o delším tunění a na úkor spotřeby plynu.
Na přesnost má vliv těch faktorů ještě víc.
Já osobně si myslím, že ve většině případů jsou hlavně na QB docela dobré. Na jedné mám hlaveň ze Slavie 630 a není to nijak závratně lepší.
Myslím, že jednou z častých příčin občasných úletů je ořezávání diabolek v případě zvětšení otvoru pro plyn v hlavni.
Další častou příčinou je podle mě nepravidelný chod bicího mechanismu. On už principelně je ten bicí mechanismus tak trochu s kovářskými vůlemi. Navíc v pouzdru bicího mechanismu je řada různých otvorů na kterých jsou často nezačištěné otřepy a úderník o ně může někdy zadrhávat a udeřit tak pokaždé jinou silou. Podle mých zkušeností i vcelku malá odchylka na rychlosti diabolky, která teoreticky má malý vliv na pokles dráhy střely způsobí, že diabolka letí i stranově někam jinam.
Takže začistit a použít silnější pružinu. Případně snížit zdvih ventilu.
Na přesnost má vliv těch faktorů ještě víc.
Já osobně si myslím, že ve většině případů jsou hlavně na QB docela dobré. Na jedné mám hlaveň ze Slavie 630 a není to nijak závratně lepší.
Myslím, že jednou z častých příčin občasných úletů je ořezávání diabolek v případě zvětšení otvoru pro plyn v hlavni.
Další častou příčinou je podle mě nepravidelný chod bicího mechanismu. On už principelně je ten bicí mechanismus tak trochu s kovářskými vůlemi. Navíc v pouzdru bicího mechanismu je řada různých otvorů na kterých jsou často nezačištěné otřepy a úderník o ně může někdy zadrhávat a udeřit tak pokaždé jinou silou. Podle mých zkušeností i vcelku malá odchylka na rychlosti diabolky, která teoreticky má malý vliv na pokles dráhy střely způsobí, že diabolka letí i stranově někam jinam.
Takže začistit a použít silnější pružinu. Případně snížit zdvih ventilu.
Re: NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Děkuji všem za rady, už jsem v kontaktu z jedním účastníkem tohoto fóra, který mě nabídl pomoc a své zkušenosti.Pokud, nebude vyloženě špatná hlaveň, tak by se mělo dát vše ostatní upravit,nebo opravit.
Ještě jednou vám děkuji za příspěvky.
Ještě jednou vám děkuji za příspěvky.
WEIHRAUCH HW 100 TH 4.5mm + MTC GENESIS 5-20x50
Díky pomoci jednoho z účastníků tohoto fóra (Jiřína), si QB 78 asi ponechám.Na 15m se soustřel zlepšil tak,že 10 ran překryji dvoukorunou.Výkon je na 25 ran v rozsahu 14.5 J až 15.5 J. na dalších 10 ran se pohybuje v rozsahu 13.2 J až 13.9 J. Potom už to není na přesnou střelbu,ale na plechovky se dá ještě tak 10 ran.Takže spokojenost a velký dík Jiřínovi za za ochotu a dobrou práci.
WEIHRAUCH HW 100 TH 4.5mm + MTC GENESIS 5-20x50
Čaute chcem sa spýtať,či má niekto skúsenosť s prestavbovou sadou na PCP od poliaka z Allerga?Ďakujem...
-
Já ji mám ve funkčním provedení.
Jsou tam tyto modifikace:
- předělané těsnění závitu quickfilu a manometru. Myslím, že se předpokládá zalepení přiloženým "loctitem". Já to mám upravené na těsnění O kroužkem.
- normální ventil místo dodávaného "tuningového" se silnou bicí pružinou. Silná pružina je nutná pokud na ventil působí tlak v kartuši 200barr. Z toho jsem měl trochu obavy, tak jsem přidal regulátor od Altarose nastavený na výstupní tlak 90 barrů a normální ventil, který je pak možno obvyklými postupy "tunit".
Vcelku dobře funguje, tlak v kartuši dlouhodobě drží.
Objem kartuše je dost malý, cca 150 ml.
Jsou tam tyto modifikace:
- předělané těsnění závitu quickfilu a manometru. Myslím, že se předpokládá zalepení přiloženým "loctitem". Já to mám upravené na těsnění O kroužkem.
- normální ventil místo dodávaného "tuningového" se silnou bicí pružinou. Silná pružina je nutná pokud na ventil působí tlak v kartuši 200barr. Z toho jsem měl trochu obavy, tak jsem přidal regulátor od Altarose nastavený na výstupní tlak 90 barrů a normální ventil, který je pak možno obvyklými postupy "tunit".
Vcelku dobře funguje, tlak v kartuši dlouhodobě drží.
Objem kartuše je dost malý, cca 150 ml.
Ešte môžeš poradiť ktorý set si mam kúpiť lebo ich tam je viac a na niektorých obrázkoch to vyzerá ako keby mali dve naťahovanie páky záveru
.Qb mám 4,5ku

-
Můžeš dát nějaký odkaz odkud to chceš kupovat? Já to mám od basterfula, ale ten v současné době nic neprodává.
Zdravím, nevíte někdo kde se dá sehnat v ČR QB79 ráže .22? Nebo i nějakého ověřeného prodejce ze zahraničí, s bezproblémovým zasíláním zboží. Chtěl bych si pořídit svojí první větrovku a volba padla na QB79 .22 s tím, že si ji samozřejmě v rámci možností budu postupně upravovat na což mi QB79 příjde jako vhodnější, než QB78.
tak jsem si náhodou všimnul, že se v ČR už dá koupit větší flaška s průměrem 5 cm než jen ta 13ci.
flašky s průměrem 5 cm se vlezou pod hlaveň QB79.
https://www.paintballshop.cz/vyhodne-se ... air-system
flašky s průměrem 5 cm se vlezou pod hlaveň QB79.
https://www.paintballshop.cz/vyhodne-se ... air-system
http://david_holub.sweb.cz/
Ahojte... Zvažujem kúpu QB78 a rad by som z nej dostal viac... Ktorú z týchto dvoch sad by mi bolo treba na zvýšenie výkonu...
http://allegro.pl/qb-78-zawor-tuningowy ... 31550.html
http://allegro.pl/qb-78-zestaw-tuningow ... 30407.html
http://allegro.pl/qb-78-zawor-tuningowy ... 31550.html
http://allegro.pl/qb-78-zestaw-tuningow ... 30407.html
Chalani QB-čkári, potrebujem poradiť. Rozhodil som flintu a teraz si neviem rady, ako nasadiť hlaveň, aby som nepoškodil o-krúžok a potom to pri výstrele iba zafučí. Hlavne ten prvý sa vždy poškodí keď sa posúva cez kanálik od zásobníka co2. Ak máte niekto nejakú fintu, ako na to, prosím poraďte. Ďakujem.
CZ 200 S FS, kal. 4,5 ( Walther 4-12x50 CI)
HW 97 K, kal. 4,5 (Nikko Stirling 4-12x42)
IŽ 38, kal. 4,5
HW 97 K, kal. 4,5 (Nikko Stirling 4-12x42)
IŽ 38, kal. 4,5
Musíš všechny otvory odjehlit jinak se budou kroužky ořezávat
pořád
pořád
-
Odjehlit je potřeba, ale není to jednoduché. Dost špatně se tam s nějakým nástrojem dostává. A ani to úplně nepomůže, protože guma z O kroužku má tendenci se nacpat do otvoru a pak se ustříhnout. Já do otvoru pro upevňovací červík zašroubuju nějaký odpovídající šroubek s rovným zakončením tak aby byl zároveň s vnitřním povrchem pouzdra závěru a nedovolil O kroužku vniknout do otvoru. Je to trochu čarování, ale částečně to pomůže.
Ja som to robil tak ze som to poriadne namazal purovou vodou a prebrusil vsetky ostre hrany brusnym papierom.
9 L, 9 M, 10 auto.
Já používám lubrikant.....a moc do toho ničím nerejpu aby tam nebyly rýhy. Vnitřek vyleštím na zrcadlo a hned to jde i líp nabíjet...