Dreslerovy flobertky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jurasek59
Re: Dreslerovy flobertky

Příspěvek od jurasek59 » 07 dub 2015 11:35

jak píšeš 10 ran na 20m jestli to bude mít nějaky soustřel a pak si hrát s mířidlama

kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 07 dub 2015 12:49

Nervozita dělá hodně:) doufám, že když už to taháte ven, tak při střelbě máte splněné požadavky zákona - tj: (3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. k) je zakázána na místě, kde by střelbou mohl být ohrožen život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, není-li na takovém místě určen pro střelbu bezpečný prostor, zajištěn dohled odpovědné osoby nebo není-li takové místo viditelně označeno jako místo, kde probíhá střelba a na kterém je střelba umožněna pouze s vhodnými ochrannými pomůckami.

Zejména, máte-li navíc souhlas majitele pozemku, pak se vám řiťka nemusí klepat a lze se věnovat vlastní střelbě... Klíčí ve mě touha si nějaký ten delší bazmek půjčit a vyzkoušet na vlastní ruce :)
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 07 dub 2015 15:33

Je to asi jak píšete-dost dělá okolí a podmínky,kde se střílí.Vzduchovku neřeším,tak dělá hluk malý kvůli šlehám z flobertky se člověk stále rozhlíží,zda někdo nejde.Střílel jsem špičkama,kupoval jsem je místo těch kulatých kvůli výkonu,ikdyž se tu už někde psalo,že ty druhé jsou přesnější.No ale jinak mě to opravdu zatím ale vůbec nenadchlo ta "přesnost",na vzdálenost 10-15m jsem čekal rány víceméně na flek,jsem zvyklý si nadsazovat u vzduch.pistole při střelbě na větší dálku kvůli padající diabole,to je logické,prostě zemská přitažlivost funguje ale jako mířit cca 10-14cm pod cíl na 10m mi nepřijde moc košér.Když jsem střílel na láhev na cca 30m,tak se navíc projevila i stranová odchylka a přišlo mi,že kulky pleskaly do bláta snad min 20-30cm od ní.Zítra nebo pozítří dám s Foxkou 3. pokus a budu se snažit mít co nejlepší podmínky,zasednu někam na lavičku abych to měl v sedě s oporou a uvidím,když budou výsledky stále stejné,tak brnknu p.Dresslerovi,zda bude vědět,kde je chyba.Jinak tedy taky moc nevěřím(nebo spíš jsem docela i věřil ale pomalu přestávám)těm kouzelným výsledkům,které tu někteří prezentovali(tedy jen písemně),mám na mysli hlavně třeba každou ranou plechovku od piva na 35m apod.,to bych dal těžko svojí Lovkou 21,se kterou umím jinak hodně přesně trefovat.No jen se modlím,aby to nebyla s tou Foxkou až taková hrůza jak se mi to zatím jeví a jak píše zde psal třeba Otta(přesné na cca 8m).To bych byl silně zklamán,ale fakt nechci předbíhat událostem a budu radši zkoušet a střílet a nastřelovat,až pak budu mít teprve jasno... :?
mirekd

Příspěvek od mirekd » 07 dub 2015 16:34

Hlavně do toho necpi náboje které tam nepatří, na zbrani máš vyraženo 6 mm ME Flobert! Já střílím kuličkami a nemusel jsem na miřidla ani sáhnout, zbraň byla od výrobce dobře nastřelena.
pistole Fox S 200, King Cobra, Fox Special, derringer Rex L
cernunos

Příspěvek od cernunos » 07 dub 2015 17:04

therion: Dík za odkaz,asi tak v kostce chápu,co chtěl autor textu a tabulek říci :) A je mi také jasné,že lepší vzduchovku asi nikdy žádná flobka v přesnosti neporazí....
mirekd: No ted lituju že jsem nevzal právě ty kulatý ME floberty no,dal jsem přednost většímu výkonu(jestli se o nějakém rozdílu dá mluvit,podle mě to bude silnější tak o 1-2 J,co jsem pochopil podle starších příspěvků a hodnot naměřených třeba Alexxxusem).No ale spíš by mě zajímalo,jak přesná je tvoje flobka od p.dresslera.Že píšeš,že jsi nemusel na miřidla sahat je pěkné sice ale nicnevypovídající údaj,co se přesnosti týče.Také dáváš pivka na 35m každou ranou jako někteří zde :?: :D
cernunos

Příspěvek od cernunos » 07 dub 2015 17:07

Koupím ty kulaté a pak budu střílet a případně mudrovat a nebo vychvalovat,nebudu Foxku předem hanět... :roll:
jurasek59

Příspěvek od jurasek59 » 07 dub 2015 17:15

já si myslím že flobertku přestřílim když sundám se zdi slavii 620
mirekd

Příspěvek od mirekd » 08 dub 2015 00:21

Už máme lepší počasí tak jsem trochu střílel na 25 metrů na pístový terč jak chtěl Pavel.
mirekd

Příspěvek od mirekd » 08 dub 2015 00:40

Ze začátku mi to moc nešlo a až na posedmé se trochu zadařilo. Podotýkám že nejsem žádný čarostřelec a mám to rozházené moc navýšku. Ale z těch třech desítek mám radost a jsem rád že mi ten můj Fox Special dobře střílí. Náboje s kuličkou a jednou rukou ve stoje deset ran na 25 metrů.
Přílohy
FOX SPEC 7  U.jpg
paul67

Příspěvek od paul67 » 08 dub 2015 02:09

Tak zitra jdu pro novou Fox na postu a tak je tam servu,ze to v zivote nevideli.Melo to byt doruceno 3.4.Celou dobu jsem byl doma a kdybych nekontaktoval p.Dresslera,aby se zjistilo podle cisla zasilky,ze to maji od 3.4.na poste(pry adresat nezastizen,ani listek ve schrance)tak jsou ti idioti schopni mu to poslat zpatky.Fakt pristup za vyliz :evil: :evil:
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 08 dub 2015 07:11

Mirekd - krásný stranový rozptyl, gratuluju :) Terč v podstatě říká piksla na 25 metrů každou ranou.... :) A nemusela by to být ani piksla, stačil by stejně vysoký kousek vodovodní trubky.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 08 dub 2015 07:45

Mirekd: co by jsi chtěl více? Na danou zbraň je to krásný výsledek! Když budeš trénovat, věř že ten výškový rozdíl mezi sedmou ve 12 hod a sedmou v 6hodin bude lepší.Přece jenom je to flobka i když výrobcem označována jako speciál, žádný speciál to není! A měnit druh střeliva se mě taky moc nezdá. Zvykni si na jedno a to používej.Do papírového terče je to stejně jedno. Těch 87 nebo88 bodů na začátek je víc než dobrý. Věřím že do podzimu těch 91-94 dáš. Mě se zatím nejvíc zadařilo 93. a to mám Foxe 200 jeden rok.
mirekd

Příspěvek od mirekd » 08 dub 2015 08:34

To právě nevím v čem dělám chybu. Stranově to mívám vcelku dobrý ale na výšku rozházené. Jestli to strhávám při spouštění nebo něco jiného. .....
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 08 dub 2015 08:41

Taky si myslím že chyba je ve spouštění.
Odpovědět