NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zas tak moc to není,když najednou nemůžeš kvůli tomu střílet.Regis ho dělal za 100, kdyby tenkrát chtěl 500 , tak jsem mu to dal taky. A byl jsem rád že ho mám. Ale bylo to v době kdy tu lidi moc neventilovali že něco umí. A hlavně že někdo pro někoho něco udělá. Ted tu máme Svaka, Jozefa1000, Altarose. A spoustu dalších., kteří rádi takřka nezištně pomůžou jiným co nemají tu možnost. A to je supr. To že ventil za 50 ,100,150 ,myslím cena moc nerozhoduje, je to nejdůležitější díl Qb. A dost qbčkářů bude rádo ze jim ho vůbec někdo vyrobí [THUMBS UP SIGN].
ps: Sory za splín.
ps: Sory za splín.
Re: NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Z tohoto úhlu máš pravdu, pro mě to je jen kousek teflonu, dřík ze stopkového kotoučku(vše se mi tu válí v odpadním šuplíku na material který se dá ještě využít) a pět minut práce na soustruhu. Proto mám pokřivený pohled na cenu dílů.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Ahoj,strelec3751 píše:Na tom obrázku to není vidět, ale mělo by to mít ještě jeden výstup se závitem 1/8 takže tam by ten odfuk šel nějak udělat. Taky se mi líbí, že pomocí toho šroubu s velkou hlavou se nechá ventil připojené láhve otvírat a zavírat.
pořídil jsem ten adaptér:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 54028.html
abych mohl měřit tlak který jde z miniair systému.
Ten výstup se závitem 1/8 tam je - dělá se nějaký odfuk na tomhle závitu, který by se tam jenom našrouboval, nebo je to složitější?
Zkoušel jsem hledat, ale nic takového jsem nenašel.
Díky!
na odfuk pouzivam zatku 1/8. ale u tohoto neni rovna plocha. takze prodluzku 1/8 a zatku nebo zabrousit okolo zavitu do roviny, nic jinyho jednoduxhyho mne nenapada.
z mobilu
z mobilu
http://david_holub.sweb.cz/
-
Já jsem to zbastlil takhle.
Základní díly od Aliho za pár drobných. Největší problém byl jak ucpat ten průchozí upouštěcí díl. Nejlepší by byla zátka, bez hlavy, a utěsnit na dně O kroužkem. Ale zátku s Witworth závitem jsem nesehnal. Ve FABORY měli s tímto závitem jen zobrazený šroub. Jenže ten se musí těsnit USIT těsnicím kroužkem. Ten už je sice k mání, ale také ne všude.
Základní díly od Aliho za pár drobných. Největší problém byl jak ucpat ten průchozí upouštěcí díl. Nejlepší by byla zátka, bez hlavy, a utěsnit na dně O kroužkem. Ale zátku s Witworth závitem jsem nesehnal. Ve FABORY měli s tímto závitem jen zobrazený šroub. Jenže ten se musí těsnit USIT těsnicím kroužkem. Ten už je sice k mání, ale také ne všude.
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli někdo měl kompletně rozdělanou kostku - redukci od poláka.
Začíná mi utíkat vzduch v místě spoje trubky s kostkou. Dík za radu
Začíná mi utíkat vzduch v místě spoje trubky s kostkou. Dík za radu
-
Všeobecně si myslím ,že "kostka" pro adaptaci QB78 na paintbalové lahve je slabé místo. I když zdánlivě "neuchází" stejně je lahev do rána prázdná. Mám vyzkoušeno, že bez použití kostky těsnění a ventil QB udrží tlak řadu týdnů. Mám v plánu se jí podívat na vnitřnosti a pokusit se problém najít.
Mám nějakou teorii, ale zatím je to jen teorie, skutečnost ukáže až pitva.
Navíc je smutnou skutečností, že kostky jsou v současné době nějak nedostatkové. Jediný relativně dostupný zdroj je basterful na Alegru, ale s tím jsou všeobecně známé problémy.
Mám nějakou teorii, ale zatím je to jen teorie, skutečnost ukáže až pitva.
Navíc je smutnou skutečností, že kostky jsou v současné době nějak nedostatkové. Jediný relativně dostupný zdroj je basterful na Alegru, ale s tím jsou všeobecně známé problémy.
Zdar.Nenarazil jste někdo v poslední době na tento ventil na 150g kyvetu?Nebo nekupoval jste ho někdo nedávno,ať hledám ,nenacházím.Dík za případný link.
Zkoušel jsi JGS trade? Já ho kupoval tam.
Tak Qbčku se podařilo na MS v HFT obsadit sdílené 62-70 místo z +-250.To jako jedinému QB
A pokud někdo tvrdí že na něm moc z Qb nezbývá, tak bez jakékoliv úpravy jsou ještě dvě součástky spoušťového mechanismu
, ale duší a principem je to stále QB..
Tři dny fungovalo naprosto spolehlivě bez jakéhokoliv selhání,bez nutnosti nastřelení, jen ten střelec mu to kazil špatným odhadem vzdálenosti
Je co zlepšovat.
https://sites.google.com/site/whfta1/re ... sults-2015
http://www.rajce.net/a11207767

http://www.rajce.net/a11207767
Ahoj mám prosbičku na zkušenější, koupil jsem minulý rok QB78 a QB79 a doobjednal 2ks levnějších optik viz obrázek. Vystřílel půl krabičky EXACTů z jedné i z druhé, a stále nejsem moc spokojený resp. se mi zdá že i na 12metrů mám s oběma rozptyl tak na 20ti korunu (QB78 je na CO2 a na QB79 mám už mini-Air systém). (při testu vše samozřejmě řádně ukotvené a nástřel jeden jako druhý, ale stále to ulítává, munice nemá vliv) Rád bych požádal někoho zkušenějšího o servisní zásah tj. přetěsnění,vývrt a event. výměnu vnitřností (teflon ventil atd.) u obou mojich koťátek. Samozřejmě beru na sebe přepravu DPDčkem tam i zpět a platbu předem na účet dle domluvy. Prosím o nabídky na "eldenor(zavináč)seznam.cz" či ještě lépe na tel. 605-577.336 (Velmistrům v oboru se klaním a ještě jednou děkuji za nabídku, ostatním se omlouvám za trochu Off-topic)
Tak jsem se na základě recenzí a nadšených příspěvků vlastníků QB 78 stal také jedním, ale nikoliv šťastným majitelem této zbraně.Vzduchovku jsem koupil novou a na základě inzerátu na Huntingu, nechal za 700,-Kč, zvýšit výkon,protože v základu prý puška jen,, plive".Na doporučení jsem koupil ráži 5.5mm, protože u této ráže,se má více zvýšit výkon.Na vzduchovku jsem nasadil nový puškohled Raven 3-9x40.Nasadil jsem Chrono a šel nastřelovat.První překvapení se dostavilo po změření výkonu.Ten je v rozsahu 13.5 až 14,2 joulu, při venkovní teplotě 15°C a to je na 5.5mm hodně málo.Nevím,kolik má QB 78 5.5 v základu a o kolik se tedy úpravou výkon zvýšil. Rozhodl jsem se tedy zbraň nastřelit na 15m, protože na více to asi nemá cenu.A přišlo další překvapení.Z vypětím všech sil se mě podaří udržet nástřel v černém kruhu vzduchovkového terče.Střelím 2x10,téměř jednou dírou a najedno čárová 7 a to se děje výškově i do stran.S tímto nemám s Dianou 34,žádný problém.Na dvě bombičky vystřelím tak 35-40, plnohodnotných ran.Takže teď se snažím dostat na nějaký rozumný soustřel na 15m, o větší vzdálenosti se fakt v mém případě nedá uvažovat.Výkon jsem si nechal upravit,protože CO2 zbraním moc nerozumím a proč laborovat s něčím co je již vyzkoušené.Jak s výkonu tak s přesností QB 78 5.5mm jsem zklamán,čekal jsem větší výkon (cca 15J-16J), i větší přesnost.Jestli dělám něco špatně,nebo při nastřelování,nějakou chybu,tak mě poraďte.Pokud by byl někdo ochoten mě zbraň ještě upravit a nastřelit budu jen rád.Zatím mám vystřeleno asi 250 ran,tak ještě uvidím,ale vážně uvažuji o vyslání QB 78 do světa.
WEIHRAUCH HW 100 TH 4.5mm + MTC GENESIS 5-20x50
skus napsat dahovi je na to opravdu dobrej
Luhen: To jak ti Qb bude střílet ovlivňuje hodně proměnných. Jak kvalita použitých dílů....hlaveň,ventil,závěr,spoušť,.....teplota Co, diabolky, také optika....atd. Kdo měl kliku tak mu to střílí s minimem úprav. Kdo ne, dělá go. Takhle se nedá nic moc poradit. Příčin může být mnoho.
Hlavně nechtěj nemožné s COčkem je 14J celkem optimální výkon po tuningu a v teplotě kolem 15-20 stupnů, ten soustřel je opravdu o mnoha promněnných, nutná je bytelná duralová objímka(ne jen ta klasická, stejná jak plastová) a uplně nejlepší je přiupravit jinou hlaveň, tam je to opravdu o povedeném kusu, a i ten povedený má nějaké úlety- ale to co píšeš ty je opravdu už moc.
Samozřejmě že jsou i jiné vůle které můžou zhoršovat nástřel, ale znalý tuner by to měl odhalit a odstranit, né jen vrtat a podkládat pružiny, ale i nastřelit a řádně vyzkoušet co někomu dodá a nechá si zaplatit.
Dobře vytuněné QBčko na CO nemá problém na 30m s víčkem od petky 8z10. Ovšem pokaždé když jdeš střílet musíš znovu nastřelit podle konkrétní teploty
Samozřejmě že jsou i jiné vůle které můžou zhoršovat nástřel, ale znalý tuner by to měl odhalit a odstranit, né jen vrtat a podkládat pružiny, ale i nastřelit a řádně vyzkoušet co někomu dodá a nechá si zaplatit.
Dobře vytuněné QBčko na CO nemá problém na 30m s víčkem od petky 8z10. Ovšem pokaždé když jdeš střílet musíš znovu nastřelit podle konkrétní teploty
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz