Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
floby

Příspěvek od floby » 18 úno 2007 07:20

Jako další vylepšení vlastností H125 mně zaujalo použití axiálního ložiska pro lehčí skrut pružiny. Na airsoftovém webu, http://airsoft.shopbrno.cz/?produkt=246, jsem takové ložisko našel ale navím jaké jsou jeho rozměry. Nemá někdo možnost rozměry zjistit? Já jsem tam napsal ale vybodli se na mně a neobtěžovali se ani odpovědět. Nemáte někdo mezi airsoftovými nadšenci známého u kterého by se rozměry daly zjistit? Ložisko stojí 140 Kč s poštovným 280 Kč a to je dost peněz na pokus-omyl.

flipr11

Příspěvek od flipr11 » 18 úno 2007 12:29

milius píše:Odpor hlavně(pružin) bude už v nulové poloze,ještě než ji zlomíš.Jinak nevím co napsat.Prostě zlomíš,nabiješ a vystřelíš.Čekej velkou ránu a větší otřes.Bude problém udržet přesnost.Kdyžtak to můžeš vyndat a dát do původního stavu.
Jinak ale nečekej zázračné zvýšení.Uvidíš.

Možná že by jsem díky větší síle mohl použít těžší střelivo.
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 18 úno 2007 13:47

Obracím se na všchny majitele hatsanů 105 a 125 v 4,5mm zda by byli tak ochotní a daly jsem terče na dvacet metrů, chci si zjistit jak jsem na tom s přesností.Díky moc
malefactor

Pružina

Příspěvek od malefactor » 19 úno 2007 09:40

Já vlastním Hatsana 125 už asi rok od Kozapu. S tou sílou (rychlostí) nic moc. Dokonce jsem ji nedavno opět vytáhl a na kratší vzdálenost než loni jsem neprostřelil plechovku od tech. benzinu jako loni, kdy jsem jí prostřelil jednu stěnu.
Při dotazu na Kozap zda mají náhradní originální pružinu, mi napsali, že ano kolem 100,-. Při dotazu na rozměry už neodpověděli. Pokusím se zaurgovat.
Ale ta rychlost bída. Při střelbě na cca 30m to lítá +-5cm, někdy to foukne i víc. Bída bída. Chtělo by to konečně nějaké řešení, kde koupit tu zprávnou, nebo kde ji nechat natočit, když nás bude více.
MIKYROURK

Příspěvek od MIKYROURK » 19 úno 2007 18:34

Čau střelci.Letí mi poštou Hatsan 85 co by jste mi k tomu mohli podotknout?
Je dobrá či špatná píšou o ní samou chválu tak jsem to prubnul.
Mam i puškohled nejsem střelec asi jako vy,ale trefim i slona. :lol:
Tak díkes mikyrourk
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 19 úno 2007 18:47

Osobní zkušenost nemam, ale jediný co bych mohl říct je to, že až zjistíš, že odpor spouště je moc tuhý tak na štelování šroubkem kterej je na to určenej zapomeň.Je krátký, můžeš tam dát delší , ale i to není nic extra, je dobrý to rozebrat a dát do spušťovýho mechanizmu slabší pružinku.Pak už jen záleží na tom jakou máš optiku a montáž.Dočteš se tady že je lepší jí rozebrat a zkontrolovat pár věci(v Kubajzových článcích)
floby

Příspěvek od floby » 20 úno 2007 13:39

To MIKYROURK. Vybral jsi si dobře.V téhle cenové kategorii namají Hatsany konkurenci ať si říká kdo chce co chce. Dvě vady na kráse jsou pružiny se kterými je Turci expedují a plastová pažba.S dodanou pružinou je výkon zbraně výrazně pod 16J takže to chce sehnat něco silnějšího a dřevěnnou pažbu si ( pokud jsi trochu zručný) zhotoviš sám. Pak je Hatsan velice slušná flinta. Navíc si Hatsan přímo říká o další tuningové úpravy takže každý jeho majitel má jedinečnou možnost se na něm vyblbnout.
MIKYROURK

Příspěvek od MIKYROURK » 20 úno 2007 20:25

floby píše:To MIKYROURK. Vybral jsi si dobře.V téhle cenové kategorii namají Hatsany konkurenci ať si říká kdo chce co chce. Dvě vady na kráse jsou pružiny se kterými je Turci expedují a plastová pažba.S dodanou pružinou je výkon zbraně výrazně pod 16J takže to chce sehnat něco silnějšího a dřevěnnou pažbu si ( pokud jsi trochu zručný) zhotoviš sám. Pak je Hatsan velice slušná flinta. Navíc si Hatsan přímo říká o další tuningové úpravy takže každý jeho majitel má jedinečnou možnost se na něm vyblbnout.

OK díky za radu myslíš že ta pažba z hmoty nevydrží?
A co ty pružiny?Ty jsou slabé nebo strácejí výkon či co?
Píeš že to dovážejí turci?No vida to jsem ani nevěděl kdo to vyrábí,ale koukám že se tady toho člověk doví víc než na netu nebo v krámu mam jí objednanou ale smáznul jsem si komp a ted ani nevim kde jsem jí objednal.
Do týdne je tu.
Tak ti dik
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 20 úno 2007 20:49

Mam H 105, samozřejmě v plastový pažbě, pokud s ní nebudeš dělat kotrmelce na betonu, tak nevidím důvod proč by neměla vydržet, je to hodně otázkva vkusu.
Co se týče pružiny tak jsou pravdu na prd, po cca 1000 ranách mi přejde že strácí výkon.Je tu hodně nedořešenejch možností na zvednutí výkonu.Já osobně zkusím složit jednu dlouhou pružinu ze dvou pružin,někdo to tady zkoušel a osvědčilo se mu to.
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 20 úno 2007 20:51

Jo dovážejí to turci, jo a zvednutí výkonu se bát nemusíš, původně má H 85 v ráži 4,5 300m/s takže se opravdu nemusíš bát že by materiál nevydržel.
Voris

Příspěvek od Voris » 20 úno 2007 20:54

Nejdřív koupit a pak teprve shánět informace... Zvláštní přístup :roll:
MIKYROURK

Příspěvek od MIKYROURK » 21 úno 2007 20:15

Voris píše:Nejdřív koupit a pak teprve shánět informace... Zvláštní přístup :roll:
Ještě jí nemam ale už bych s tím nic neudělal na forum jsem narazil až po tak nevim co se ti nezdá na přístupu nechci přebrat.
A nejsem do toho blázen jako vy jsem hobbýk tak jsem chtěl jen radu.
floby

Příspěvek od floby » 21 úno 2007 20:28

To MIKYROURK. Tak si přečti tohle fórum a budeš hned moudřejší.
Ještě k té pažbě. Oproti kovové části vzduchovky je plastová pažba lehká a zbraň je nevyvážená. Já jsem to prozatímně vyřešil tím že jsem ze zadu vyvrtal 10 mm otvor a vypěnil jsem dutou plastovou pažbu montážní pěnou a přidal několik matic. Nicméně dřevo je dřevo. Ale souhlasím s tím že je to otázka vkusu každého majitele.
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 21 úno 2007 23:13

Je možný že by se mi mohla v H 105 nerovnoměrně roztahovat?Jednu chvíly trefuju na 20m napínáčky pak nic moc a pak zase vše ok :!: :?:
Je to možný?
Fifo

Hastan 100 cal.22

Příspěvek od Fifo » 22 úno 2007 00:11

Dnes som doniesol domou Hatsan 100, cal.22.......hruuuza.
Vybral som si prvu vzduchovku, pazba dotukana, napinak nesedel do drazky a isla tazko natiahnut, babijacia klapka bola velmi volna a nesla otvorit jednou rokou, tak mi vybrali druhu, pazba bola dobra, nabijacia klapka isla pekne otvorit, nemala volu, tak som ju zobral. Doma som zistil, ze pakou nejde skoro vobec natiahnut, uplne tazko a v polovici ked som ju pustil, zostala tak, nevratila sa, tak isiel tazko piest vo valci. Skusil som asi 10 vystrelov. Na prvych 5 ran nerozbila flasu sampusu, ale presnost bola super, v stoji stale do toho isteho miesta na 13m. Asi na 7-8 ranu sa flasa rozletela, aj piest isiel lahsie, ale plula hrdzavy olej. Dalej som ju netrapil, usla pod noz.
Celu som ju rozobral, valec a piest mal povrch od hrdzavej vazeliny a piest som ledva vybral z valca. Piest bol krivo vysustruzeny, hadzal asi 0,8-1mm, tak som ho stocil v hrotoch, tesnenie upravil tak aby islo lahko vo valci, ale tesnilo. Strunu som na koncoch zabrusil do rovna, vycistil som cele vnutro, boli tam casti spiny po vyrobe. Struna isla este vypodlozit o 3cm. Vsetky klzne a stycne plochy som zabrusil do hladka a vylestil. Vzduchovy kanalik z valca a v nabijacej klapke som vystruzil na 4H7. Este na nej robim, ak ju zlozim, spravim testik, napisem potom ake bolo zlepsenie. Ale na zaver aspon tolko, ze ak novu vzduchovku nerozoberiete a budete ju pouzivat, tak si ju nevedomky nicite, lebo je dost nahrubo spravena.

... pokracovanie na buduce ...
Odpovědět