Gewehr 88

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kentan
Kontaktovat uživatele:
Re: Střelba z Gewehr 88

Příspěvek od kentan » 18 úno 2015 17:07

bodlo g98 pasuje jen potud, ze prisma ma stejny rozměr. Objimka se zachytem ovsem neni delana na upevneni bodla bez nakruzku a pokud to tak bude pouzivat, bude mit stesti, kdyz si jen ulomi zachyt bodaku
xB.H : Někde jsem čet (a hledat se mi to nechce), že se série u velkých výrobců opakovaly (nesměl být stejnej rok), a malý výrobce (karabiny) jel sérii třeba 2 roky... - jak je i v těch pár číslech vidět. Takže takovýhle malinkatý vzorek je zcela na nic.

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
sad666

Příspěvek od sad666 » 18 úno 2015 19:16

xB.H: Ten řemen co máš na fotce,ten jsi tam už měl, nebo jsi ho někde koupil, nebo udělal? Já jsem sehnal karabinu na řemen a potřeboval bych něco jako ten tvůj řemen vyrobit, nebo koupit. Případně nějaké rozměry, šířku a délku.
xB.H

Příspěvek od xB.H » 18 úno 2015 19:28

Remen jsem koupil na Aukru za petikilo, je to replika. Jinak Vlastni jsem si delal na Kropatschka a ten se da koupit tady: http://www.lh-shop.cz/index.php?page=sh ... 1&Itemid=5 jinak cista delka remenu je nejakych 113cm (s karabinkama dejme tomu tech 120cm) a sirka je 2,8cm

http://aukro.cz/remen-gewehr-88-a-geweh ... 47162.html
neznalek001

Příspěvek od neznalek001 » 18 úno 2015 21:54

Z toho, že sem píšu je snad zřejmé, že se snažím získat nějaké informace, to je logické nebo ne? ano rozhodně se necítím na to, vrhat se tu do odborných polemik, pří a přetahovaček...
Takže, předem, než tě naseru a než začneš pátrat po tom kdo jsem, než mne kdo ví kde, pro kdo ví co nahlásíš...protože lidé tvého vystupování to mývají v povaze...
Rád si i přečtu, ať nejsem kokot a nepaskvilím pušku, taky kde seženu bajonet, vyjma aukra nebo toho po pradědovi nad krbem..
I jak, pokud vúbec, řešíte optiku.....tu jsem chtěl zkusit na dálkovou střelbu, když je možnost kde to zkusit, proč nejít příleźitosti naproti a nezkusit neinvazivní montáž...
Možná až toho budu vědět tolik co ty, taky si začnu prodlužovat kašpárka na nějakém individuu, o kterém si udělám obrázek přes zamlžené popelníky.
Tvoje odpovědi, byť je forum o výměně či získávání informací, mi toho moc nepřinesly. Jediné co mi z pročítání tohoto, či střeleckéfo fora utkvělo je tvoje neustálá mantra o naprosté lenosti a ignoranci kohokoli kdo nesouzní s tebou v rezonanci.
Můžu jen suše konstatovat, že prchlivým lidem zbraň do ruky nepatří, už aby byly psychotesty.
Na závěr. Tak jako moje dotazy svědčí o tom, že se zkrátka ptám, tak tvoje odpovědi svědčí o psychóze vžité do pozice zbraňového guru, ne li poloboha.
Tudíž veškeré tvé znalosti, nepopírám, źe je máš, jsou zastíněny arogancí jako Mordor černým mrakem a tudíž jsou mi k ničemu. Děkuji za pozornost
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 18 úno 2015 23:02

Jsou dva typy lidí:
1. Poznají dobrou radu, a těm radit netřeba.
2. Nepoznají dobrou radu a těm je radit zbytečné.
Neználku jsi typ č.2. Psát umíš, ale zřejmě se čtením a chápáním psaného textu jseš na tom špatně.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
xB.H

Příspěvek od xB.H » 19 úno 2015 07:28

sakrys, to je prohresku. Mozna bude priste lepsi si alespon zakladni body pravidel procist :?
neznalek001

Příspěvek od neznalek001 » 19 úno 2015 10:58

Reagoval jsem na formu ne na obsah. Na moje predchozi technicke dotazy jsi kloudnou odpoved nedal. Na kraviny reagujes bystre....Nicmene mas pravdu ze je kravina s tim zkouset nejaky voloviny, raci si pockam na pravej bodak. Nicmene neplanuju byt zberatel a ucast na historickych akcich, takze montaz stejne nejak vymyslim...
omega 13

Příspěvek od omega 13 » 19 úno 2015 21:02

To je bohužel bolest některých jedinců dnešní doby co nemají zbroják, pořídí si dle mého názoru předraženou déčkovou zbraň M88 v jéčkové ráži z předminulého století a pak teprve přemýšlejí co vlastně s tím. Ve finále zjistí, že pokud nebudou přebíjet, tak se na tou můžou akorát tak dívat. A pořizovat si kvalitní přebíjecí zařízení to jsou nemalé investice. Pokud dobrodružně do toho nebudou cpát JS munici a čekat až jim to rozbije úsměv. A představy o montování optiky na tuto zbraň lze brát jen s úsměvem.
neznalek001

Příspěvek od neznalek001 » 19 úno 2015 22:29

Já věděl že to někde bylo, paměť je zrádná mrcha.
Dovolím si citovat:
Střelectci.cz, Gewehr88:
XXXXXX
28.02.2013 10:22:
"Takový trochu kacířský dotaz: zkoušeli jste někdo dát na G88 dalekohled? S jakým výsledkem?"

Celý příběh v přiloženém odkazu i s fotografiemi.
Tímto vám děkuji za odpověď, jistě poslouží i jiným případným kacířům.
Opravdu ne, navařovat na tu krásnou pušku nic nehodlám, dovedu si poradit neinvazivně.

Doufal jsem, že se mi tu dostane rady od zkušených lidí s tímto krásným koníčkem.
Místo toho jsem se opět setkal s obyčejným všedním marazmem společnosti bez budoucnosti.

Odkaz:
http://www.strelectvi.cz/forum/gewehr-88-t6710-620.html
xB.H

Příspěvek od xB.H » 20 úno 2015 07:42

To Omega 13: nahodou, tahle flinta me diky tehle zkusenosti docela posunula. Take jsem si ji poridil v dobach, kdy jsem nemel zbrojak a to obdobi zjistovani co a jak melo svuj puvab a celkem hodne me posunulo kupredu. A naboje jsem prebijel tak, ze jsem si v USA objednal zaskrcovaci matrici 8x57 a naboje vyrabel na predelanym lisu na loziska. Naopak, clovek co koupi hotovou vec si timhle vsim neprojde. Gew88 byla moje prvni ostra nabojova flinta, co jsem mel. Do te doby jsem si poradne osahal akorat perkusni pusku a i ta mela sve kouzlo.
omega 13

Příspěvek od omega 13 » 21 úno 2015 22:13

Pro neználka 001: to není marazmus dnešních dnů, to je jenom pohled po více jak 20-leté praxi s tímto střeleckým koníčkem. Na střelectví. cz je to trochu jiná třída, protože spousta lidí se tam zná a tak nemarní čas radami, které by jinak padli na neúrodnou půdu. xB.H. to tě šlechtí, ale stejně budeš tak možná jeden z deseti co to řešili s opravdovým zájmem, že se pustili i do toho přebíjení a nelitovali dalších investic.
Wdog

Příspěvek od Wdog » 22 úno 2015 12:10

omega 13 píše:To je bohužel bolest některých jedinců dnešní doby co nemají zbroják, pořídí si dle mého názoru předraženou déčkovou zbraň M88 v jéčkové ráži z předminulého století a pak teprve přemýšlejí co vlastně s tím. Ve finále zjistí, že pokud nebudou přebíjet, tak se na tou můžou akorát tak dívat. A pořizovat si kvalitní přebíjecí zařízení to jsou nemalé investice. Pokud dobrodružně do toho nebudou cpát JS munici a čekat až jim to rozbije úsměv. A představy o montování optiky na tuto zbraň lze brát jen s úsměvem.
Já ti rozumím, jak to myslíš, většinou uvažuji a postupuji podobně jako ty, ale přesto s tebou nesouhlasím. Například u několika věcí jsem ze zájmu napřed koupil, a pak několik let studoval, o co jde.
Že jsou pušky Gew88 u nás předražené, to je věc úhlu pohledu, cena je tvořena nabídou a poptávkou, a poptávka je u nás díky dobrému zákonu a taky dostupnému střelivu vysoká, ceny tedy tlačí nahoru. Pokud si je někdo umí sehnat nepředražené, ať to udělá. Například, pušky Mosin se u nás prodávají tak od 5 tisíc. Kdyby byly Déčkové, byl by to trojnásobek. Velká většina zde dostupných Gew88 nejsou "J" ráže.
Wdog

Příspěvek od Wdog » 22 úno 2015 12:15

neznalek001: myslim, že v tvém případě se vysoké očekávání nepotkalo s realitou. Na odbornějizaměřené fóra píšou účastníci ve svém volném čase, a často o těžče nastudovaných věcech (rozuměj, stálo je to hodně času či peněz). A jakou formou zde vystupují, s tím nic nenaděláš a musíš to respektovat. Takžet když například uživatel Pepa začne každý svůj příspěvek slovy "Ty vole emile", tak se s tím musíš smířit, pokud se chceš něco dozvědět. Samozřejmě, osobní urážky jsou zase jiné kafe.

Osobně bych ti doporučil staré přísloví " Pomož si a bude ti pomoženo". ... :-) ... přesně podle tohoto hesla sis našel téma na jiném serveru střelectví, kde bylo to, co tě zde nyní zajímá, důkladně rozebráno, takže si to tam přečteš. A třeba i ti uživatelé, co ti tady dnes "nechtějí" kvalitně poradit, už tam ty informace publikovali a nechce se jim to opisovat.

bajonety: ve velké většině se používaly s Gew88 původní dlouhé m1871, pak modernější m71/84, a pak také hodně používané byly náhradní "not"bajonety. To jsou ty s kovovou rukojetí. Později byla u nich čepel zkracována Turky na cca 25cm, pokud je delší (31cm?), tak je to původní německý náhradní bajonet.

optika: puška se samozřejmě s optikou používala, ale nikdy ne originálně v armádě, všechny pušky s optikou jsou pozdější přestavby pro civilní lovecké účely. Montáže byly většinou v podobném duchu, na dvou přiletovaných základnách. Tak jako je uvedeno na fotkách v citovaném tématu na serveru střelectví.
neznalek001

Příspěvek od neznalek001 » 22 úno 2015 17:38

Wdog a pár dalších:
díky chlapi za info. rád si poslechnu vaše zkušenosti, ostatně forum o předávání skillu je.
Že tu někdo bude zkoušet honit triko jsme tušil ještě než jsem se sem registroval, měl jsem zde i na střelectví vlákna přečtená. Doufal jsem ale, že se mi dojde dobrých rad.
Moje standardní dotazy s fotkama, kde měli všichni prostor ukázat svoje znalosti zůstaly prakticky bez odezvy. Citlivější dotaz na možnou úpravu však byl tím pravým pro vyplavení žluči v urážlivých postech postrádajících jakoukoli užitečnou informaci.
Ostatně ptal jsem se na ty věci právě proto, že jsem viděl to letování na zbraň a čekal jsem, že někdo z na historii a autenticitu citlivých kolegů má řešení uchycení optiky bez zásahu do flinty.

Heslem pomož si a bude ti pomoženo se snažím řídit, samozřejmě že šmejdím i jinde, ne jen po internetu. Proto nebylo nic těžkého zpětně vyhledat tu diskuzi ze střelectví.cz.

Hodilo by se sem šupnout i povídání pánů které jsem nazval indiánským jménem "Kazatel" ( káže vodu pije víno ) o střelbě z G88 se značkou S náboji 8x87JS, to je taky majstrštyk. :P

Já osobně s tou zbraní 8x57JS střílet můžu, je tormentovaná 77ULM 8x57JS. Uvidíme jestli to s nimi nakonec zkusím :-)

Musím ale říct, že se skepsi některých lidí nedivím, v celém průřezu společností, přes všechny různé koníčky či profese se pohybuje masa a vždy jen malé procento má v sobě určitý kodex. Například, jak zpíval kamarád v jedné ze svých písní. Myslivec zvíře mimo klec! Přitom je mezi nimi spousta rozumných a zapálených lidí, bohužel však i těch co střílí od pasu na první keř co se hne, nezřídka pak z něj vypadne babka s dírou ve vaťáku střelena na komoru při obžínání stromků...

Ještě dotaz na ty bajonety, nejde mi nikde sehnat, kde by se dal pořídit. Včetně německých serverů, všechno to tam mají na mausery98. To fakt nezbývá nic jiného než prolízat půdy nebo čekat na aukru?
xB.H

Příspěvek od xB.H » 24 úno 2015 20:26

ja teda na bodak nikde krom te burzy nenarazil takze s timhle nepomuzu. Pro me je plne vyhovujici to Aukro a ze se tam prodavaji predrazene kramy je vec nazoru. Ja tam nakupuji leta k plne spokojenosti ale chce to jen vyckavat a nebrat hned vse. Jinak tohle chovani urcite skupiny lidi, co popisujes jsem vnimal na vejsce, kdyz jsem jeste nemel diplom a dostal se mezi diplomovane, pozdeji jsem jsem pocitoval to same od lidi se zp kdyz jsem ja nemel zbrojak:-) hold plno lidi asi potrebuje mit pocit nadrazenosti. S timhle chovanim se setkavam casto i v praci. No nic, to jsem odbocil.
Odpovědět