Dreslerovy flobertky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
raretail
Re: Dreslerovy flobertky

Příspěvek od raretail » 10 úno 2015 18:05

Tak jsem si dnes konečně zastřílel z flobertky p. Dresslera a myslím, že na seriozní diskuzní fórum by se slušel uvést pár věcí na pravou míru:

1: "...jsou vyrobeny z nástrojové oceli vysoké tvrdosti a ještě zušlechtěné...."

Ano, z takto laicky označené oceli je vyrobena spoušť a bicí kohout. Součástky u kterých je to nezbytné. Myslet si toto o zbytku pistole je minimálně úsměvné. Možná nám p. Dressler prozradí z jakého materiálu jsou vyrobeny.

2: "...jsou vyrobeny z plného kusu materiálu poctivým frézováním..."

Tady si netroufnu s jistotou říct, že tomu tak není. Spíš by to chtělo opět vyjádření výrobce. Mě ale napadá hned několik možností jak těla pistolí vyrábět rychleji, levněji, efektivněji a ve stejně kvalitně. Konstrukce těl ze tří plátů by tomu dost napovídala... Ale toto je opravdu domněnka.

3: tentokrát bez citace ale toto vyplývá z většiny příspěvků zde: P. Dressler umí vyrobit volně prodejnou flobertku s energií do 7,5J která zázračně trefuje terče na vzdálenosti, na které se běžně střílí puškami cal. .22LR

Možná že umí, ale ta ze které jsem střílel to rozhodně nebyla. S přesností to nebylo nic slavného, ale o moc víc jsem od pistolky nečekal. Nicméně energie byla hrubě nad limitem a to i při střelbě municí 6mm Flobert. Nedovolenému ozbrojování se za bratru deset tisíc korun opravdu vystavovat nehodlám.

Na závěr, rozhodně jsem nechtěl tímto příspěvkem jakkoliv snižovat konstrukční a puškařské schopnosti p.Dresslera, např způsob uzamčení je myslím výborný a je nejpovedenějším prvkem celé konstrukce. Pistole jsou líbivé, čistě a precizně vyrobené, bezvadně fungující. Myslím si, že na diskuzním fóru by se měly objevovat objektivní názory všech jeho účastníků, proto tento příspěvek. Takové fórum má potom pro diskutující smysl.

Kavy

Příspěvek od Kavy » 17 úno 2015 19:59

Odstavec pod bodem 3: by měl být co nejrychleji ostraněn pro větší klid ... jestli mi rozumíte.
paul67

Příspěvek od paul67 » 17 úno 2015 21:19

raretail// Nemuzu jinak nez reagovat...Moc nechapu co timto prispevkem chtel autor rici..Ale..
Vyrobce na svych strankach netvrdi ze je zbran z nastrojove oceli,coz spravne...neplati pro spoustovy a bici mechanismus,ktery je kaleny a popousteny.Co se tyka materialu tela zbrane,dle me konstrukcni ocel 11xxx,ktera se da dobre obrabet a je odolna proti opotrebeni.Uprime neznam zbran,ktera by byla vyrobena z jednoho kusu.Ano rychleji a efektivneji to jde,jedna z moznosti je odlevani zinkove slitiny do formy.Presnos je na flobert vice nez dobra-vlastni zkusenost.Co se vykonu tyka,proslo to statni zkusebnou,takze bych o tom vubec nepolemizoval.Na zaver,pokud me nekdo presvedci,ze ma vyrobce Dressler konkurencne schopny protejsek na ceskem trhu,rad si to prectu a poucim se...
pellerm

Příspěvek od pellerm » 17 úno 2015 21:36

No,dle mého názoru flobertky pana Kozumplíka mohou jak zpracováním tak přesností flobertkám pana Dreslera konkurovat. :D
Kavy

Příspěvek od Kavy » 17 úno 2015 21:56

Važ slova Míro !!!
Vyrobit to Kozumplík umí , to oceňuju.
Ale poslat zákazníkovi takto sestavenou pistoli s takovým množstvím prasečin dokáže zase jen prase.
Bohužel.
pellerm

Příspěvek od pellerm » 17 úno 2015 22:38

O té tvojí pistoli vím,ta se opravdu nepovedla bohužel. Jinak si za tím co jsem napsal stojím. :D Opracování je precizní a pistole trefuje. S tím jak byla tvoje pistole sesazena by byla diskuze do fora rkguns
Laďa2

Příspěvek od Laďa2 » 18 úno 2015 06:37

Ze speciálu FOX (č. 6) jsem vyplácal zatím jen 2 krabičky a líbí se mi moc.
Je to pěkná práce a 100%-ně funguje.
Po materiálu je každýmu kulový (kdo "umí železo", ten si představu udělá).
A na cenu pasuje jeden slogan: "Ptáte-li se po ceně, pak není naše zboží určeno Vám".
Práce p. Dresslera je důkaz, že řemeslo u nás ještě neumřelo.
Ať si každej pindá co chce.

- Těším se, že snad někdy vznikne Tramp SA s rukojetí a mířidly podobnými speciálu.
paul67

Příspěvek od paul67 » 21 úno 2015 17:17

Zdravim.Mam prosbu na stastne majitele nove Fox-special.Mohl by me nekdo z vas nafotit novou Foxku spolu s Trampem?Pro srovnani velikosti.Psal jsem vyrobci,ale ma moc prace,coz chapu....
Laďa2

Příspěvek od Laďa2 » 21 úno 2015 19:51

Zkopíruj si požadované modely ze stránek výrobce, dej obrázky třeba do Wordu a zvětši je tak, aby seděly délky hlavní 1:1.
Třeba tak (+-):
Přílohy
Porovnání FOX-TRAMP.jpg
paul67

Příspěvek od paul67 » 22 úno 2015 20:16

Diky.Dobry napad to takhle vypomerovat...Akorat ten Tramp,to telo na fotu se me zda neprirozene vyssi nez ve skutecnosti.Ta nova Foxka,to uz vypada na docela vetsi,dospelackou zbran,dela to i ta vetsi pazbicka.Vazne o ni uvazuju.Premyslim o prodeji Trampa,uz jsem ho bouch i na inzerci,ale vaham jestli to neni hloupost se ho zbavovat.Na druhy strane,penize na me taky neprsi...
Laďa2

Příspěvek od Laďa2 » 23 úno 2015 04:32

Ono to trošku klame. Pažba Speciálu je až po spodek modrýho podkladu. Překryl jsem to, abych se vlezl na stránku Wordu.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 02 bře 2015 20:05

Právě jsem si všiml že panu Dresslerovi skončila platnost jeho stránek.Jinak koukám,že je tu jaksi mrtvo.Někdo tu sliboval fotky a nástřel nové foxky Special.Páč ji mám objednanou,tak na ní se vší možnou nedočkavostí čekám ale nějaké pěkné fotky,video či nějaké postřehy novopečených majitelů bych jako předkrm přivítal... 8)
paul67

Příspěvek od paul67 » 03 bře 2015 19:31

Zdravim.Taky se pridavam s prosbou o nejake foto a video nove Foxky od novych majitelu.Taktez jsem objednal.Dodaci lhuta fakt masakr,ale pan Dressler me psal,ze mu nekdo vypadl z poradniku,tak snad drive.Taky horim nedockavosti.Jednoranna flobertka to je klasika a jeste,kdyz tak dobre vypada :D :D
J.Dressler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Dressler » 04 bře 2015 05:35

Omlouvám se všem za výpadek mých stránek, server na kterém byly uloženy ukončil činnost,

- už je vše v pořádku a stánky s nabídkou flobertek fungují na

NOVÉ ADRESE:

http://www.dresslerjiri.cz/
greenie

Příspěvek od greenie » 04 bře 2015 17:53

Vo vyhladavaci uz mam opravene ... :)
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Odpovědět