Jakej drahej luxus? Tak se podívej na ceny hliníkovek (ale i dřevěnejch pažeb) u Anschütze nebo u G+E a uvidíš, co je drahej luxus. Tohle jsou všechno pažbaři pracující s drahým dřevem na lovecký zbraně - jen ten přířez se často prodává řádově za tisíce Kč. No a jestli se jim nechce do pažby na nějakou ZKM, nelze se divit, rukama jim procházejí jinačí zbraně. Psal jsem, že je to věcí dohody. Nicméně mám ještě dva tipy:
Pan Šenberk z Českýho Dubu, resp. z nějaký vesničky poblíž dělá pažby pro naše biatlonisty a tady máš kontakt na člověka, kterej dělá pažby pro Slováky a Nasťu Kuzminovou:
http://www.stock-bear.sk/
Oba ale pracuji mj. pro světové špičky, takže to nebude taky za pár stovek, jak si někdo myslí, a asi budou dost zasekaný, jelikož biatlon je stále populárnější. Kromě toho, biatlonový pažby se kvůli váze často dělají z lípy, což z hlediska stability a trvanlivosti není zrovna nejlepší materiál. Nicméně oba vědí o ergonomii pažeb mnohem víc, než kdokoli od Klinského. Těžko ale říct, jestli se jim bude do požadovaný zakázky chtít jít.
Pak je další možnost - sehnat kus fošny a zkusit to sám. Já jsem si tak vyrobil většinu pažeb na své zbraně - taky jich už většina je někde mezi střeleckou veřejností. Až to zkusíš, pochopíš, proč ta pažba stojí, kolik stojí.