Náboje od IMI byly hodně našlápnuté, 158 grs SP střelám jsem naměřil průměrnou rychlost 519 m/s, byla to nejrychlejší střela továrního náboje této váhy, kterou jsem kdy z karabiny měřil. Bohužel jsem měl jen pár kusů a tak na měření z revolveru nezbylo. Těžko je seženeš, mám za to, že ta firma už neexistuje a netuším jak našlápnuté náboje vyrábí nástupnická firma, ani zda je sem někdo dováží.
Z továrních nábojů, které jsem z revolveru měřil vycházely nejlépe Speer, střely 125 grs měly průměrnou rychlost 435 m/s, tj. 765 J, jenže střely Gold Dot zřejmě nejsou v krátkých zbraních dovolené.
Podle katalogových údajů by měly být velmi výkonné náboje od Prvi Partizan se SJSP 158 grs střelami, ty by měly z 10" hlavně dosahovat rychlosti 490 m/s, tj. 1225 J, ale tyto náboje jsem nikdy neměl, tedy ani neměřil. V nabídce je má
http://www.kerberostrade.cz/naboje.php , ale podle doslechu je fyzicky nemají. A ještě jedna neověřená zpráva, k dostání jsou prý na Slovensku.
Další by mohly být Geco se 158 grs FMJ střelami, těm jsem z revolveru naměřil 373 m/s, tj. 712 J. Měřil jsem sice náboje se střelami JHP, ale podle katalogu by měly mít stejnou rychlost jako FMJ.
Jsi-li přítelem velké rány, nejlevněji se k velmi výkonným nábojům dostaneš přebíjením. Střela 158 grs LFN GC mého nejvýkonnějšího náboje pro revolver dosáhla průměrné rychlosti ve 3 m před ústím hlavně 428 m/s, tj. 938 J. Tlak nemám možnost měřit, ale navážka pochází z tabulek výrobce prachu, takže by měl být v povolených mezích.
Celkem jsem z revolveru měřil pouze 12 druhů továrních nábojů a to ještě některé od stejného výrobce, pouze s jinou váhou střel, je tedy pravděpodobné, že někdo kdo měřil víc druhů nebo od jiných výrobců Ti poradí lépe.