Mont?? pu?kohledu na Mauser 98
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím všechny,nemá někdo z vás představu jak vypadá montáž puškohledu na Mauser 98? Za všechny odpovědi děkuju.
Re: Montáž puškohledu na Mauser 98
No jo ale které?Němci neměli standart jak Rusi,takže měli víc tipů puškohledů (i trofejních) a samozřejmě montáží.Mám nějaké fotky v knížkách ale musel bych to pohledat.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Diky za odpověď ,ta puška má rybinu ze strany.Já sám jsem ji neviděl,zeptám se na podrobnosti.přijdu na fórum zase až zítra.
-
- Kontaktovat uživatele:
ze strany?? ale v přední části zbrani u hlavně že jo?
Z levé strany,ale není to rybina,je to pravoúhlá drážka s vyfrézovaným měsíčkem.Je v místě asi tak kde je nábojová komora.
Konečně jsem tu pušku viděl,teda jen hlaveň.Místo drážky je tam vlastně výstupek ve tvaru,,T" a je na hlavni vedle hledí.Hlaveň je 600mm dlouhá takže je to Mauser Karabiner 98k.
Dobrý den,
mám doma ocelový puškohled Dialytan 4x a přemýšlím, že bych ho časem nechal namontovat na kar98k, ale nevím si rady ohledně montáže. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je zde někdo, kdo se vyzná v druhoválečných montážích a puškohledech, jestli by byla lepší boční montáž a nebo vysoká montáž. Jelikož jsou ale tyto originální montáže v dnešní době vpodstatě nesehnatelné, tak bych asi spíše volil reprodukci.
Díky za rady.
mám doma ocelový puškohled Dialytan 4x a přemýšlím, že bych ho časem nechal namontovat na kar98k, ale nevím si rady ohledně montáže. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je zde někdo, kdo se vyzná v druhoválečných montážích a puškohledech, jestli by byla lepší boční montáž a nebo vysoká montáž. Jelikož jsou ale tyto originální montáže v dnešní době vpodstatě nesehnatelné, tak bych asi spíše volil reprodukci.
Díky za rady.