DOM?C? V?ROBA PL???OVAN?CH ST?EL
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ani se jím nedivím, život někdy je hektický a není čas na to, co bychom chtěli.
Re: DOMÁCÍ VÝROBA PLÁŠŤOVANÝCH STŘEL
Tak můj první 9L, průměr 9,03mm jen ta dirka je nechtěná je od vytahovače. Zatím používám špatný mazadlo tak se nechce střele z matrice. A plášť je zkracován pouze pilkou.No čeká mě ještě dost práce
- RedCrown
- Bydliště:Liberecký kraj _____________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
první vlaštovka je vždy nejdůležitější, máš to pěkný, jen tak dál. Rád budu sledovat.
Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví.
Tak ať se daří, gratuluji k prvnímu "miminku" a vše ať jde podle plánu, nebo bez komplikací a nápady ať se hrnou. Jsem rád, že jsi se do toho dal a že zdržení bylo zapříčiněno jen jinými vnějšími faktory. Držím palce a gratuluju !!!!!!!
Já mám teď v pácu rozjetou 4.5 gramovou rekudovanou střelu do Sa58 a všech pumpiček, špaginů, apod....... až bude čas něco vyfotím, pokusné vzorky již jsou, nepřítel je jen čas !!!!
Já mám teď v pácu rozjetou 4.5 gramovou rekudovanou střelu do Sa58 a všech pumpiček, špaginů, apod....... až bude čas něco vyfotím, pokusné vzorky již jsou, nepřítel je jen čas !!!!
Měl jsem za to že 7,62 TT už dávno děláte. To bude další matrice do které se pustím. Ještě vyřešit zkracování nábojnic atd.
Jo, ráži 7.62x25, 7.62x54R mám vyřešenou, teď jsem zkoušel redukovanou verzi střely na principu známých 3 g redukovaných střel do samopalů a kulometů. Vycházím z celé neupravované nábojnice 9 mm L., abych se vyhnul zbytečným operacím zkracování a s jiným mediem místo Pb, taky, abych se třeba vyhnul u této střely zbytečnému odlévání jadérek. Něco zkouším, jsem na 4.5 g, ať to má vlastnosti klasické redukované střely na vyblbnutí do 50 m při střelbě z čehokoliv od Tetřeva až po dlouhána Mosina. Prototypy mám, není zatím čas ani vyzkoušet
Tak jsem dokončil prototypy redukovaných lehkých střel pro ráži 7.62 mm - 310. Chtěl jsem se vyhnout několika operacím - zkracování nábojnice a odlévání Pb jadérek a proto jsem do toho šel, inspirován klasickou lehkou 3 g redukovanou střelou. Tato střela je tedy vyrobena z celé nezkracované nábojnice 9 mm Luger, místo Pb jadérka jsem použil jiné medium a to div se, obyčejný modurit, neboť jsem vycházel z toho, že medium musí snést nějakou teplotu a musí být pevného skupenství, aby taky při delší m ležení v zahřáté nábojové komoře, prostě nevyteklo a také aby při průchodu hlavní a letu, bylo konstantní a nepřesouvalo těžiště. Byla sranda to péct v troubě místo kuřete!!
Jo, povedlo se, narychlo jsem to dnes nalaboroval několika typy prachů na zkoušku a jednou navážkou pro všechny, abych se měl od čeho odrazit při došolíchání navážky nahoru nebo dolů a ještě jsem to i prakticky stačil vyzkoušet na 30 m do klasické černé figury s oválnou desítkou, jestli to má dále cenu vyvíjet. Ke střelbě použit PPŠ 41 a v tomto případě jsem opravdu čekal výsledek se smíšenými pocity. Škoda, že jsem neměl foťák, protože všechny šly na střed !!!!!!!! až je to neuvěřitelné. Vývoj tímto směrem stojí za to a na vyblbnutí na krátké vzdálenosti do "pumpiček" PPŠ41 a podobných, to plně vyhovuje. Zkusím pak laborace do Mosinů, Sa 58 na delší vzdálenosti a taky klasického Mauzera...... A nábojnice na tuto ráži jsem použil zkrácením a úpravou z nábojnice 223 Remington.
Jinak je zde nová zbraň PPŠ 41, tak něco dejte do fora...........
Jo, povedlo se, narychlo jsem to dnes nalaboroval několika typy prachů na zkoušku a jednou navážkou pro všechny, abych se měl od čeho odrazit při došolíchání navážky nahoru nebo dolů a ještě jsem to i prakticky stačil vyzkoušet na 30 m do klasické černé figury s oválnou desítkou, jestli to má dále cenu vyvíjet. Ke střelbě použit PPŠ 41 a v tomto případě jsem opravdu čekal výsledek se smíšenými pocity. Škoda, že jsem neměl foťák, protože všechny šly na střed !!!!!!!! až je to neuvěřitelné. Vývoj tímto směrem stojí za to a na vyblbnutí na krátké vzdálenosti do "pumpiček" PPŠ41 a podobných, to plně vyhovuje. Zkusím pak laborace do Mosinů, Sa 58 na delší vzdálenosti a taky klasického Mauzera...... A nábojnice na tuto ráži jsem použil zkrácením a úpravou z nábojnice 223 Remington.
Jinak je zde nová zbraň PPŠ 41, tak něco dejte do fora...........
Naposledy upravil(a) hides dne 12 črc 2014 21:12, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem si začal z nábojnic 9 mm Luger bez úprav v původní délce chystat polotovary na redukovné střely do ráží 7.62 , teď jen stačí vložit medium modurit, upéci a zkalibrovat .. a naládovat a hledat navážky.
Nedalo mi to a zkusil jsem tu redukovanou střelu do 8 x 57 , tedy 8.22 do "Mauzerů" a k tomuto jsem raději použil delší nábojnici 7.62 x 25 Tokarev v provedení Berdan, vzal jsem několik typů výrobců nábojnic na zkoušku, co to bude dělat a jak jsem tušil, ukázalo se, že všechny nejsou vhodné k přetvarování do špičky, vrásní se, tak tento typ vyřadím a nebudu dále používat k tomuto účelu. Délka střely je krásných 28 mm, váha redukáče je ideálních 5.5 g. Teď stačí taky jen upéci v troubě a překalibrovat ...... a hrát si s navážkami a prachy.
Je to neskutečně zvláštní, když si doma můžete udělat střelu jakou potřebujete, nutí to vyvíjet další typy, hrozně to baví, je to relax a přirovnal bych to na úroveň samotné střelby, nebo dokonce již i před střelbu samotnou. To zkoušení se střelami, co to udělaá, jak to funguje, atd.... MAX- ZÁŽITEK ! Několik nadšenců se ozvalo, pomohl jsem radou, pojďte do toho další ........
Nedalo mi to a zkusil jsem tu redukovanou střelu do 8 x 57 , tedy 8.22 do "Mauzerů" a k tomuto jsem raději použil delší nábojnici 7.62 x 25 Tokarev v provedení Berdan, vzal jsem několik typů výrobců nábojnic na zkoušku, co to bude dělat a jak jsem tušil, ukázalo se, že všechny nejsou vhodné k přetvarování do špičky, vrásní se, tak tento typ vyřadím a nebudu dále používat k tomuto účelu. Délka střely je krásných 28 mm, váha redukáče je ideálních 5.5 g. Teď stačí taky jen upéci v troubě a překalibrovat ...... a hrát si s navážkami a prachy.
Je to neskutečně zvláštní, když si doma můžete udělat střelu jakou potřebujete, nutí to vyvíjet další typy, hrozně to baví, je to relax a přirovnal bych to na úroveň samotné střelby, nebo dokonce již i před střelbu samotnou. To zkoušení se střelami, co to udělaá, jak to funguje, atd.... MAX- ZÁŽITEK ! Několik nadšenců se ozvalo, pomohl jsem radou, pojďte do toho další ........
Naposledy upravil(a) hides dne 13 črc 2014 19:41, celkem upraveno 2 x.
další
Naposledy upravil(a) hides dne 14 črc 2014 06:13, celkem upraveno 1 x.
Tak jak pokračuješ? Nějaké nástřelné terče? Nepustil ses třeba i do střel cal .30?
Tak jsem prošel celé vlákno a opravdu klobouk dolů nad tím co umí hides.
to hides: když se se tak dívám na puškové střely, na pláště a jádra do nich tak mi přijde, že jádra jsou kratší a musí zůstat volný prostor a střely musí být tak ve spodní části duté? Je to tak nebo je to jen můj nesprávný dojem?
Pláště děláš pomocí 4 matric. K usazení jádra a vytvoření finálního tvaru střely stačí jedna matrice nebo je je to také rozloženo do více kroků?
to hides: když se se tak dívám na puškové střely, na pláště a jádra do nich tak mi přijde, že jádra jsou kratší a musí zůstat volný prostor a střely musí být tak ve spodní části duté? Je to tak nebo je to jen můj nesprávný dojem?
Pláště děláš pomocí 4 matric. K usazení jádra a vytvoření finálního tvaru střely stačí jedna matrice nebo je je to také rozloženo do více kroků?
Jako vypadá to parádně - o tom není pochyb, ale tak trochu pochybuji při té pracnosti, že se to vůbec vyplatí, když třeba obyčejnou střelu od SB v ráži .308win jde koupit za 4 - 5kč a přitom jen ten Gas Check u střel stojí 2kč/ks... Podle mě je nejlepší cesta koupit jednotlivé komponenty a jen to složit... Výroba střel bude hodně o šikovnosti a nevěřím, že při průměrné snaze se to vyrovná nejobyčejnějším střelám...A ty pláštové to už musí být fakt složitý...