AR15 jako "odst?elova?ka"

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Grinch
Kontaktovat uživatele:
Re: AR15 jako "odstřelovačka"

Příspěvek od Grinch » 22 lis 2014 14:09

Obrázek

A ve stejném termínu 24.-26. duben máme kurz u nás a za daleko příznivější kačky :mrgreen:

Fotoreport z posledního kurzu ZDE

To jen pro porovnání :lol:

Martin

Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
silhouette

Příspěvek od silhouette » 22 lis 2014 17:25

Web maji atraktivni :)
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 22 lis 2014 18:40

Tak marketing dělá vše :mrgreen: A ceny jsou taky jedny z těch atraktivnějších :oops:

Podle těch fotek, co tam mají to nevypadá zle, ale s pár věcmá zásadně nesouhlasím, neb nemám rád možnost, že si mi kurzista ustřelí hlavu :mrgreen:
zdenek.charvat

Příspěvek od zdenek.charvat » 23 lis 2014 11:08

Vážený pane Grinch,

musel jsem se kvůli vám prostě zaregistrovat :)

Pokusím se reagovat na vaše předchozí příspěvky.

Ad 1) Náš 4 denní cca 50 hodinový kurz odstřelovačů sahá v historii až někde do roku 2010, přičemž za firmu Hard Task jako takovou pořádáme tuším teprve čtvrtý. Kurz není pouze o přesném střílení na definované vzdálenosti z boxů střelnice, ale začíná opravdu vynikající teorií výběru a postavení pušky, samozřejmě balistika, vítr, odhady a počítání vzdáleností, také teorie k pohybu a maskování snipera atd. Dále se lidé velmi prakticky učí precizní střelbu na různé vzdálenosti z různých poloh, učí se vzdálenosti sami vypočítat a střelit, ale také se reálně učí maskovat, vytvářet střelecké posty, plížit k nim a v neposlední řadě si užijí velmi povedené a reálné scénáře. Ani za 4 denní 50 hodinový kurz není možné člověka naučit tuto obtížnou práci, ale můžeme jim ukázat, jak na to. Co se ceny týče, je tam 6000 Kč za 4 dny, tedy 1500 Kč na den, což je takové naprosté minimum, které jsme schopni akceptovat a utáhnout, aby nebyl kurz jen pouhým střílením z boxu na kulaté sportovní terče. Jen ty odstřelovací deníky něco stojí, fototerče, plastické terče, ale také zapůjčení různých hejkalů, aby měli všichni účastníci a nemuseli si dopředu kupvoat bez vědomosti, jaký je dobrý a jaký není. Protože naše kurzy děláme legálně, máme na výuku ve střelbě samozřejmě koncesi, musíme z nich platit samozřejmě daně, reklamu a instruktory atd... V neposlední řadě náš instruktor se věnuje technikám a taktice odstřelovačů více než 15 let! Nejsme z těch, kteří by si jen půl hodiny povídali o hejkalovi v učebně nebo si hodinu kreslili balistické křivky - my to opravdu děláme a zkoušíme, dokud si to každý z účastníků kurzu nezažije na vlastní kůži.

Viděl jsem vámi postované fotografie, můžete mi prosím říct, jak jste to myslel s vaším dvoudenním kurzem na sportovní střelnici a cenou v porovnání s kurzy Hard Task?

Ad 2) Jsem oficiálním instruktorem střelby od roku 2006, tedy 8 let, přičemž například taktickou přípravu vedu někde od roku 2003, tedy 12tý rok. Učil jsem za svou kariéru téměř všechny ozbrojené složky ČR, nejčastěji samozřejmě Policie, které jsem byl příslušník. V roce 2006 jsem získal svoje první oprávnění po tvrdém a intenzivném kurzu instruktorů Policie a v roce 2012 k tomu přišla koncesovaná živnost, kterou jsem začal potřebovat k podnikání. Za celou dobu mé kariéry, se na mnou pořádaných výcvicích nikdy nikdo nestřelil, střelnou zbraní nestřelil ba dokonce jsem nezažil ani náhodný výstřel. Každý z výcviků mám velmi důmyslně promyšlený, každé cvičení si lidé mnohokrát nasuší bez nábojů, vše je absolutně bezpečné! To, že je někdo například sportovec, nebo nerozumí praxi, která vyžaduje například střelbu ve dvou nebo v týmech v těsné blízkosti, dokáži pochopit. Já ho nenutím měnit jeho střelbu z lajny nebo se zavřeným okem na 25 metrů. Chtěl bych jen zdůraznit, že veškeré naše výcviky provádíme s největší opatrností a důrazem na bezpečnost.

Pro upřesnění, není na tom nic tajného, tady je můj životopis, který dokážu do puntíku prokázat, abyste viděl, že nejsem internetový diskutér.

http://www.hardtask.eu/cz/o-nas/instruk ... k-charvat/

Děkuji za pozornost :)

Z. Ch.
Pyrda

Příspěvek od Pyrda » 23 lis 2014 13:54

Tak tohle vypadá na zajímavou debatu.
janator

Příspěvek od janator » 23 lis 2014 14:01

Je to jednoduche, maji instruktori http://www.gtac.cz/ licenci na zivnost "instruktor strelby"? Pokud ano tak cenu za kterou kurz poradaji maji hodne nizkou a po zaplaceni dane a vsech dalsich poplatku souvisejicich s zivnosti jsou vicemene v minusu.
Pokud zivnost nemaji delaji to nelegalne.

To je jednoduche.
Pyrda

Příspěvek od Pyrda » 23 lis 2014 14:36

Pro mě je důležité,že člověk který mě učí o tom něco ví a jestli na to má papír mě osobně vůbec nezajímá.
Taky jednoduchý.
janator

Příspěvek od janator » 23 lis 2014 14:37

Urcite , dokud se ten dotycny nezacne navazet do nekoho kdo to dela vsechno legalne a podle predpisu.
Pyrda

Příspěvek od Pyrda » 23 lis 2014 14:50

Já bych to jako navážení nebral.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 23 lis 2014 14:56

Vážený pane Charváte, přeji příjemný den. nic se neděje, snad registrace nebudete litovat. Já si zas Vaši zprávu musel vytisknout abych měl přehled, na co vše chci reagovat :mrgreen:

Možná Vás poněkud překvapím, ale s Vaším příspěvkem se ztotožňuji zcela a naprosto :-)

Nezpochybňuji Vaši kvalifikaci a ani Vaši osobu. Nicméně vyjádřím se pouze k tomu, co lze porovnat a potom Vám napíši, proč neporovnávám zbytek:

Ad 1/ Historie několika let je zcela jistě úctyhodná, nicméně, jak tomu z praxe bývá, ne vždy je zárukou kvality. Ale pevně věřím, že jste spoustu střelců přivedli k lepším technikám a ukázali jim, jak dělat věci dobře.

Vaše připomínka, že kurz není pouze o přesném střílení, ale jedná se i o vynikající teorii atd. beru jako samozřejmost. Bez toho by ten kurz neměl smysl samozřejmě. Automatické hodnocení "vynikající" neřeším a beru otevřeně, neboť sám jsem ji neslyšel a ani nikoho relevantního, kdo se toho účastnil, tedy nemohu posoudit.

Vaše navázání, co vše v teorii je a že se nestřílí pouze z lehu a že se střílí na různé vzdálenosti beru také jen mimoděk. To považuji u tohoto typu kurzu za samozřejmost. Tedy prozatím nevidím žádný rozdíl v námi nabízených možnostech "zábavy" pro střelce. Bo i u nás se střelci nezastavili a dokonce si i zaběhali ve střelišti :lol:

Kvituji Váš názor, že ani za tuto dobu 4 dní neuděláte z nikoho dělat tuto obtížnou "práci". I můj názor, proto zde mám diametrálně odlišný přístupke kurzu než Vy. Bude vysvětleno později.

Cena 6000 za tento víkend není nejnižší, ale zase není nejvyšší. Co jsem bral spíše jako utažené, je navýšení ceny za zapůjčení zbraně. Ale chápu, že každý si svého železa a jeho opotřebení cení jinak.

Vaši narážku na střelbu z boxu a na pouze kulaté sportovní terče neřeším, neboť ani Vy jste u mne nebyl a víte o obsahu u mne asi tolik, jako co z praktické zkušenosti já u Vás.

Vaše náklady ohledně terčů a jiného také chápu. Sám mám mnohé zkušenosti s financováním a pořizováním věcí pro střelce.

Dále mám pocit, že jste asi začal poposedávat na židli a trochu Vám ujela ruka, protože Vaše hlásání o legalitě je zcela jistě chvályhodné, ale i jiní včetně mne, dělají vše legálně a v souladu s platnými zákony ČR a to včetně placení daní a jiných blbostí, kterými rveme prostředky politikům do chřtánu. Takže pokud zde pláčete nad tím, kolik Vás co stojí, tak to stojí všechny legálně pracující/podnikající aktivce.

Dále bych Vám rád osvětlit, že nejen u Vás dojde k praktickému procvičení učeného a že nejste doopravdy jediní, kteří dokáží kurzistům nabídnout i praktické využití toho, co jste jim dva dny lili do hlavy. Tedy i mí účastníci si vyzkouší učené na vlastní kůži. A to prosím nejen z pohodlí střeleckého stavu a z polohy vleže.

Pokud jde o můj dvoudenní kurz, tak je třídenní, neb data jsou 24.-26. duben a cenovka se bude pohybovat někde kolem 60% Vaší základní ceny a to včetně ubytování a dvou obědů a komplet zázemí střelnice.

Ad 2/ K odstavci nemám co dodat. Smekám před Vámi a takových jako Vy je třeba víc. Kdokoli, kdo dokáže rozšiřovat krásy bezpečné střelby jako takové, je pro všechny začínající a stávající střelce přínosem. Nemám potřebu Vás nějak nutit mi cokoli dokazovat. Beru to jako fakt a respektuji Vás.

Otázka bezpečnosti je vždy prioritou a je třeba k tomu přistupovat zodpovědně. To, že se Vám nikdy nikdo nestřelil je jen ukázkou kvality výcviku a rozhodně přeji stejnou bilanci po celou dobu střelecké kariéry!

Nejste však sám, kdo si dokáže promýšlet výcvik, aby tendence bezpečné střelby byla neustále zvyšována. To považuji u vedoucího přípravy kurzu za samozřejmost. Jinak by to ten člověk neměl ani dělat! V tom se snad shodneme.

Pokud jde na oplátku o mou osobu, tak také nejsem až tak od fochu. V ozbrojených složkách jsem od roku 2003, odkdy se také věnuji střelbě ze země i ze vzduchu. Nikdy jsem na rozdíl od Vás nebyl oficiálním instruktorem střelby. V oboru taktické střelby z krátké zbraně, popřípadě útočné pušky či brokovnice mám takové mezery, že by Vám zde propadl i autobus, o tom se hádat nebudu :mrgreen: Tento obor střelby mne totiž nebaví. Nicméně za mé služby jsem měl možnost těsně spolupracovat s valnou většinou speciálních jednotek Evropy i USA (SAS, Národní garda, Army, Norsko, Belgie, Francie, Německo, Polsko, Slovinsko a aj ti naši chuligáni z Prostějova). Pokud bych měl spočítat doby všech cvičení a kurzů, kdy jsme spolu řešili taktiku na úrovni CSAR, FAC na briefingách až po debaty o přesném střílení u "kafe" po večerech, tak by to několik let bylo a samozřejmě jsem i horu času zde věnoval konzultacím ohledně přesné střelby.

Už finišuji, nebojte :mrgreen: a nyní proč neporovnávám ostatní...

Váš a můj kurz se diametrálně liší v zamýšleném pojetí.

Vy pořádáte kurz s názvem sniper/odstřelovač, já nikoli. Já si uvědomuji, že nemohu a hlavně nechci, učit a ukazovat lidem komplexní problematiku odstřelovače.

To považuji z mého hlediska za blbost a ztrátu času mého a jejich. Normální člověk se k tomu nikde na žádné ofiko soutěži u nás pořádně nedostane.

Raději jsem proto postavil kurz tak, že je střelcům nabídnuta komplexní problematika přesné střelby. Že je jim ukázáno vše od HW, přes vnější balistiku až po využití osnovy pro střelbu na pohyblivé cíle. Že dokáží se ctí absolvovat celý repertoár soutěží u nás i v přilehlém okolí a že vždy budou vědět jak to střílet, proč to tak střílet a hlavně jak si opravit špatné zásahy.

Nesnažím se dát lidem možnost si "zahrát" na víkend na odstřelovače, ale dávám jim šanci proniknout do problematiky přesné střelby. Klidně si dodejte sportovní, ale sám musíte vědět a uznat, že vše z dané problematiky co popisuji, jim dám stejně tak dobře, jako Vy.

Ale pokud budete chtít, abych si dal do půlek větvičku a prolezl kolem vojáka na stráži, tak nemohu sloužit. Tam si užívejte sami :lol:

Snad se chápeme. Nikterak nesnižuji Vaše zkušenosti a schopnosti. Nicméně musíme oba uznat, že v primáru jde šíření sportu a ne tahání si chlouby. No ne? :wink: A konkurenční boj je blbost. Písek je tak malý a tisíc chutí...

Více je spíše na debatu u kafe, takže kdybyste měl někdy čas, tak milerád zajdu a pokecáme v reálu, tady to stojí u klávesnice za houby :mrgreen: Moc rád se přiučím novému, co by bylo přínosem a hlavně, co by dokázalo pomoci i jiným střelcům si neublížit a naopak si užít více zábavy a hlavně více přesné zábavy.

Ať už super cool taktické, anebo té sportovní :mrgreen:

Pokud budete dneska večer nebo zítra do odpoledne v Praze, dejte vědět. Jsem na telefonu (739667326) a nemám co dělat. Kávu platím :mrgreen:

Martin
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 23 lis 2014 14:57

Janator - živnost na pořádání kurzů samozřejmě mám, buď bez starostí :mrgreen: A nikdo nikde nepíše, že tu přátelskou přednášku dělá instruktor :roll:

U nás bezcenný certifikát nikdo nedostane, kulatým razítkem se nikdo neohání... pouze za přátelské atmosféry dostanete přístup ke spoustě relevantních informací týkajících se přesné střelby a to včetně možnosti si vše ihned vyzkoušet

Tolik asi k tomu prosím

Martin
janator

Příspěvek od janator » 23 lis 2014 15:05

Pokud mate zivnost "instruktor strelby" pak je samozrejme vse v poradku. Nechapu pouze jak se muzete pozastavovat nad tim ze nekdo kdo priveze instruktory z Us kteri nekolik (skoro desitek) let tuto praci delaji a maji za sebou mnoho situaci kdy na ne terc strilel zpatky, chce cenu 1500kc na den.
Nikdo nepreda zadny strelecky drill nebo dovednost tak dobre jako nekdo kdo opravdu bojuje. A kazdy rozumny clovek si za nekoho takoveho rad priplati.

Add bezceny certifikat, vetsina oficialnich kurzu u Hard Task jsou mezinarodne certifikovane a kazdy kdo je u slozek a ma to jako zvednuti klasifikace dostane normalni frcku kterou muze nosit oficialne na svem munduru.
A spousty lidi opravdu bylo vyslano svoji jednotkou aby mohli info pote predat dal.
Proto je ta cena vic nez logicka.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 23 lis 2014 15:10

Jak jsem psal výše - jedná se o přístupem diamtrálně odlišné kurzy a tak je to třeba brát. Každý jsem svéprávný a každý víme, co si za své vydělané peníze chceme koupit.

Vše je otázka nabídky a poptávky. Mohu nabídnout kurz za milion, ale když nebudou chodit lidi, asi musím zlevnit. Ale když budou lidi za miliony, tak proč bych zlevňoval?

Právě ta "certifikace" anýbrž kulaté razítko je to, proč je třeba "instruktor střelby".

Doporučuji prostudovat legislativu ohledně živností, soukromých akcí a jiných blbin, co by se čeho mohly týkat.

Ber to jako soukromou akci, kde je každý sám za sebe (odpovědnost, legislativa a jiné) a v ceně vstupného máš přednášky, zapalcenou střelnici na tři dny, spaní a jídlo a plus přednášky na jiná témata. Co si z toho odneseš, je pouze na Tobě.
Asi tak
Naposledy upravil(a) Grinch dne 23 lis 2014 15:19, celkem upraveno 2 x.
janator

Příspěvek od janator » 23 lis 2014 15:14

Pokud kdokoli porada strelecky kurz ( a je jedno jestli za penize nebo zadarmo) , musi mit koncesovanou zivnost "instruktor strelby" a odvadet z toho dane pokud prekroci vydelek urcitou mez. Stale ale musi mit koncesovanou zivnost jelikoz se jedna prave o zachazeni se strelnou zbrani.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 23 lis 2014 15:18

Viz úprava výše. Píši tam i o placení daní a všeho nutného k dané živnosti.

Pakliže je ti slovo kurz trnem v oku, změňme to na Střelecký klub/školení/sraz - Puška s optikou 8)
Odpovědět