Kr?sn? star? dobr? 58a :-)

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 27 led 2007 08:38

a vyndat krycí plíšek pod čepem,pak podpažbí jen vysuneš

Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 03 úno 2007 15:35

Nazdar golfe a všichni "moji rádcové"! Kvér je odstrojenej a pokusy a pryskyřičným nástřikem pažbení jsou v plném proudu. O svých pokusnických záměrech jsem psal před časem tady http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... c&start=90 K prvnímu pokusu slouží pažbička, ošmirglovaná jemným smirkem, umytá vodou, pečlivě vysušená a nastříkaná ochranným sprejem MOTIP Stone Chip, který je určen na ochranu podběhů a podvozků vozidel. Původně jsem chtěl použít PolyKar USB, ale nikde jsem ten krám nebyl schopnej sehnat, tak jsem sáhnul po MOTIP Stone Chipu, který je běžně k dostání ve specializovaných prodejnách barev a laků.
První dojem je skvělej! Dal jsem pažbičce 4 nástřiky a vypadá fajn. Nástřik je velmi hutný, kompaktní a elastický. Uvidíme, jaké to bude až úplně uschne a vytvrdne. Dobu schnutí předpokládám na cca 24 hodin, ikdyž výrobce uvádí, že nástřik se dá po dvou hodinách přelakovat. Zkoušel jsem, po 3 hodinách je nástřik stále dost měkký, zvláště, když je nastříkáno více vrstev. Pokud náhodou nástřik teče, nebo ho člověk při nedočkavém zkoušení pohamtá prstama, dá se po zaschnutí lehce přebrousit a přestříkat. Věřím, že úspěch bude stoprocentní. Samo, budu informovat, případně přidám nějakou tu fotku. Čaute! :twisted:
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 04 úno 2007 09:30

super hoď pak nějaký fotky. Já mam políčeno na Hermexe tak nějak na duben a nechci dávat nehorázný prachy za kousek plastu.
PS: už někdo sehnal foto těch plastovejch zásobníků????
Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 04 úno 2007 16:19

Už to schne v garáži. Na zkoušku posílám foto pažbičky. :D
Přílohy
CZ85806.JPG
Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 04 úno 2007 16:28

Neda mi to! Posilam jeste dve dalsi z procesu. Zde rozebrano, obrouseno a pred pripravou akce :lol:
Přílohy
CZ85803.JPG
Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 04 úno 2007 16:31

Zde pazba bezprostredne po nastrikani ctvrte a finalni vrstvy :D
Přílohy
CZ85815.JPG
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 04 úno 2007 16:32

Jaký je to na omak? Je to tvrdý, nebo spíš jakoby pogumovaný? Nebude to klouzat v ruce?
Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 04 úno 2007 16:39

Jakoby pogumovaný. Neklouze to vubec ani v mokry ruce. Proto jsem do toho sel. Kriterium vyberu nastriku byla oteruvdornost, elasticita a prilnavost...
Lada

Příspěvek od Lada » 04 úno 2007 18:09

:shock: to by mě nenapadlo, že se gumoasfalt dá použít i na tohle :)
Knihomol

Příspěvek od Knihomol » 04 úno 2007 18:24

Hlásím všem interesovaným, že nástřik byl proveden dnes 4.2.07
Pracovní postup:
Jak už jsem psal, všechno pažbení jsem pečlivě odrbal smirkem, umyl vodou a nechal uschnouti.
Pažbu jsem od zbraně neodmontoval (zbytečnost), proto bylo třeba příslušným způsobem chrániti rozebranou zbraň před vnikáním nečistot. K tomu posloužila velmi vhodně potravinářská fólie, do níž jsem zabalil pouzdro závěru, a malířská papírová lepicí páska, jíž jsem olemoval konec pouzdra až k pažbě. V pažbě jsem rovněž zaslepil otvor pro oko popruhu kusem korkové zátky od vína.
Podpažbí a nadpažbí jsem přilepil oboustranou montážní lepicí páskou k lati, položil mezi dvě zahradní židle a postupně jsem nanesl 4 vrstvy nástřiku. Pažbičku jsem stříkal zavěšenou na drátu (drátěné ramínko z čistírny poslouží nejlépe). Pažba šla přestříkat také snadno. Zbraň, jsouce položena na židli, je dostatečně těžká, aby nebyla pažbou převážena. Člověk tedy může zbraní libovolně manipulovati, a prováděti nástřik majíc pažbu volně „v luftě“.
Veškeré úkony jsem prováděl v garáži a cítím se povinován upozorniti všechny případné následovníky, že Motip Stone Chip je neuvěřitelně smradlavý xindl! Větral jsem, co to dalo, ale přesto se mi celkem motala šiška. Pryskyřičný sprej má rád ke správnému schnutí teplo, takže zima není pro práci s ním úplně ideální (naštěstí bylo aspoň těch 7°C). BTW golfe, duben už bude fajn J.
Co se týče nákladů na provedenou úpravu, tak ty se pohybují do 250 Kč. Do této sumy byste měli pořídit sprej Stone Chip, montážní pásku a malířskou pásku. Potravinářskou fólii a kus šmirglu má snad doma každý.
Výsledek zcela předčil očekávání, takže mohu doporučiti všem, kdo chtějí mít doma Sáčko „v původním znění s titulky“, jen bez těch hnusnejch piliňáků. Přestříkané pažbení má jemně strukturovaný povrch, dobře se drží, neklouže a taky dobře vypadá. Oprava případných poškození bude také velmi jednoduchá, prostě se to přebrousí a znovu přestříká. Takže, směle do toho!

Finální výsledek přikládám :twisted: :twisted: :twisted:
Přílohy
final858 004_fin1.JPG
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 04 úno 2007 18:30

No musím říct že to vypadá velice dobře. Kdybych neměl SAčko zapažbený ve dřevě, tak bych do toho taky asi šel....
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 04 úno 2007 19:03

Přesně tak, vypadá to pěkně, ale dřevo je dřevo :)
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 04 úno 2007 19:07

je to paráad,zkus ještě tak 4 hoďky udělat test na ohmatání, ohmatávej to dokola jestli se to ošoupe nebo ne ( :lol: ) Vypadá to fakt dobře.Já si budu dělat komplet pažbu pažbičku a předpažbí dělat v trochu jiném tvaru tak pak zkusím namořit to dřevo na černo(ale kokosy takhle na 100% upravim taky)
Neviděl někdo někde levnou stranovou montáž na sačko?
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 05 úno 2007 19:38

selag píše:Ta stránka je tady :
http://zbrane.webz.cz/1.html
nevíte někdo co se stalo z touhle stránkou?? Chtěl jsem tam juknout na ty jejich doplňky :(
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 05 úno 2007 21:17

Zkus to použít jen jako http://zbrane.webz.cz a zbytek dohledat na jejich stránkách
Odpovědět