AR15 jako "odst?elova?ka"
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud by měl někdo z Vás chuť a čas si zkusit i něco jiného a třeba se i něco dozvědět, tak zde je malá STÁŽ- STŘELBA Z PUŠKY S OPTIKOU 50 - 300m
Martin
Martin
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Re: AR15 jako "odstřelovačka"
Zdravím.
Mám otázku, jaké střelivo - popřípadě jakou značku a gramáž by jste doporučili na střelbu z 12,5" hlavní konkrétně hlaveň se stoupáním 1:7 od Lothar Walther.
Jedná se mě o to co je ještě vhodné a co už zbytečné ohledně ustabilizování střely. Abych nekoupil něco zbytečně drahého co je do této hlavně už k ničemu.
Běžně střílím 55gr. Mesko FMJ...
Děkuju za váš čas a případné odpovědi
Mám otázku, jaké střelivo - popřípadě jakou značku a gramáž by jste doporučili na střelbu z 12,5" hlavní konkrétně hlaveň se stoupáním 1:7 od Lothar Walther.
Jedná se mě o to co je ještě vhodné a co už zbytečné ohledně ustabilizování střely. Abych nekoupil něco zbytečně drahého co je do této hlavně už k ničemu.
Běžně střílím 55gr. Mesko FMJ...
Děkuju za váš čas a případné odpovědi
Taky mam stoupani 1/7. Zatim osobni zkusenost nemam. Ale podle toho ,co jsem se zatim docetl od zkusenejsich a z www tak s timto stoupanim lze strilet od 55 do cca 80gr pricemz strela SS109 ktera je podle vseho pro toto stoupani pouzivana armadou ma 62gr. Tezsi strela se pouziva pro strelbu na delsi vzdalenost 500m a vic . Hodne o tom pise SHIVA, ale musis se prokousat balastem. Jinak planuji malicky test spojeny s nastrelenim zbrane a tak budu chytrejsi a hlavne ..bude to osobni zkusenost. Jen se dostat na strelnici.
Beran
Mas SZ. Je to, je to tam vic rozvedeno.
Mas SZ. Je to, je to tam vic rozvedeno.
Moc děkuju 

Ještě dotaz, zkoušel někdo Hornady steel match BTHP 75gr?
Bude to chodit dobře a nebo je to zbytečně těžké?
Cena je zajímavá a pokud nebudu zbírat nábojnice, tak by to nemělo vadit, ale raději se ptám...

Bude to chodit dobře a nebo je to zbytečně těžké?
Cena je zajímavá a pokud nebudu zbírat nábojnice, tak by to nemělo vadit, ale raději se ptám...
A nejsou ty nábojnice náhodou ocelové ????
Máš to napsané na krabičce,proto je ta cena zajímavá,Hornády střílím a nejsou podle mě vůbec špatný.
Máš to napsané na krabičce,proto je ta cena zajímavá,Hornády střílím a nejsou podle mě vůbec špatný.
jj to vím, proto píšu že když nebudu sbírat (na přebíjení) tak by to vadit nemělo.
Tak pokud chodí dobře tak by to byla dobrá alternativa na těžkou střelu.
Moc děkuju
Tak pokud chodí dobře tak by to byla dobrá alternativa na těžkou střelu.
Moc děkuju

Já jen,že každému ocelová hilzna nevyhovuje,ale já s tím problém nemám
Feed55,doufám,že do Listopadu flintu nastřelíš a přijdeš na závod na 100,200 a 300 m otevřená mířidla,je to letos poslední závod a bude 22.11.
To platí i pro ostatní kdo mají AR15 a pod.zbraně a chuť si trošku zazávodit.Moc nás v kategorii ostaní mimo 7,62x39 není
Podrobnosti najdete zde:
http://lazce.webnode.cz/kalendar-akci/

Feed55,doufám,že do Listopadu flintu nastřelíš a přijdeš na závod na 100,200 a 300 m otevřená mířidla,je to letos poslední závod a bude 22.11.
To platí i pro ostatní kdo mají AR15 a pod.zbraně a chuť si trošku zazávodit.Moc nás v kategorii ostaní mimo 7,62x39 není

Podrobnosti najdete zde:
http://lazce.webnode.cz/kalendar-akci/
No mě nevadí, mosazky kupuju jen pro to kdybych se rozhodl přebíjet.
Přez pevný mířidla můžu střílet tak na 25-50m... mám je totiž jako nouzovky mrsknutý bokem.
http://milhom.rajce.idnes.cz/V-AR/#DSC_4343w.jpg
Každopádně se uvidíme 17-18.10. mám podle rozpisu vedle tebe ležet na palpostu s mojí V-AR.
Tak je tam asi prubnu. Už se nemůžu dočkat. Akorát to nebude asi pro mne moc slavné, mám tovární spoušť a 12,5" lauf.
A hlavně se střelbou na dlouhou teprve začínám, spíš mne brala taktická... proto sem původně šel do tak krátkýho laufu. Takže spousta novejch informací do palice.
Navíc nový sklo je už na cestě, takže to bude pro mne taky změna...
Přez pevný mířidla můžu střílet tak na 25-50m... mám je totiž jako nouzovky mrsknutý bokem.
http://milhom.rajce.idnes.cz/V-AR/#DSC_4343w.jpg
Každopádně se uvidíme 17-18.10. mám podle rozpisu vedle tebe ležet na palpostu s mojí V-AR.
Tak je tam asi prubnu. Už se nemůžu dočkat. Akorát to nebude asi pro mne moc slavné, mám tovární spoušť a 12,5" lauf.
A hlavně se střelbou na dlouhou teprve začínám, spíš mne brala taktická... proto sem původně šel do tak krátkýho laufu. Takže spousta novejch informací do palice.

Navíc nový sklo je už na cestě, takže to bude pro mne taky změna...
Beran
koukal jsem na fotky a podle výbavičky bys zapadl k nám na drilly.cz pokud tě tedy ještě bere taktika? Možná jestli to v roce 2015 klapne tak by měla být k mání střelnice na 100 metrů tak by se dalo vymyslet i něco na přesnější taktickou střelbu, ale pod hlavičkou drilly.cz to nebude žádný ležing pak by se dalo srovnávat mezi Sa.58 a AR15 atp. uvidíme se střelnicemi je to bohužel boj
.
koukal jsem na fotky a podle výbavičky bys zapadl k nám na drilly.cz pokud tě tedy ještě bere taktika? Možná jestli to v roce 2015 klapne tak by měla být k mání střelnice na 100 metrů tak by se dalo vymyslet i něco na přesnější taktickou střelbu, ale pod hlavičkou drilly.cz to nebude žádný ležing pak by se dalo srovnávat mezi Sa.58 a AR15 atp. uvidíme se střelnicemi je to bohužel boj

To Beran
Taky jsem koukal na fotky a pěkná Varka,bratranec má stejnou délku,ale má tam kolimátor a zvětšovací modul.
Na tu akci v polovině Října se taky moc těším a i já s optikou začínám,jen na delší vzálenosti jsem si pořídil mazlíka s delším laufem než jsem měl doposud
Taky jsem koukal na fotky a pěkná Varka,bratranec má stejnou délku,ale má tam kolimátor a zvětšovací modul.
Na tu akci v polovině Října se taky moc těším a i já s optikou začínám,jen na delší vzálenosti jsem si pořídil mazlíka s delším laufem než jsem měl doposud

4 AREYOU:
Jo o tom sem už přemýšlel a jediné co mne zatím brzdí je čas...
Každopádně plánuju se přijet podívat a "zablbnout" si s váma.
4 Pyrda:
taky plánuju delší lauf, chcu dokoupit celej Upper s 18" aby se to dalo prohazovat, jen budu muset ještě počkat...
Ono 24 500,- + ještě odpovídající sklo k tomu je přece jen darda a tak musím našpórovat
Jo o tom sem už přemýšlel a jediné co mne zatím brzdí je čas...
Každopádně plánuju se přijet podívat a "zablbnout" si s váma.
4 Pyrda:
taky plánuju delší lauf, chcu dokoupit celej Upper s 18" aby se to dalo prohazovat, jen budu muset ještě počkat...
Ono 24 500,- + ještě odpovídající sklo k tomu je přece jen darda a tak musím našpórovat

Jó,prachy jsou problém,taky furt jenom špóruju 

Narazil jsem na zajimavej kurzík co bude v ČR, tak pokud by někdo jel dejte pak vědět jaké to bylo.