Aniž bych chtěl dělat reklamu, ale když už se tu o tom mluví, tak o těch podložkách, co sem hodil Frotemedved, taky něco napíšu.
Používám tu podložku už asi tři roky. Střílím z ní za jakéhokoliv počasí v dešti, ve slunci, v mrazu na jakémkoliv povrchu v bahně, mokru, na kamenech. Jenom za letošek jsem na ní absolvoval asi 35 závodů + dalších x-střílení jako zábavu nebo tréning a v noci na ní spím. Při tomhle počtu si prostě nemůžete dovolit používat nekvalitní věci. Nevím kolikrát jsem si na ní já nebo někdo jiný lehl, ale když řeknu, že 10000x, tak asi nebudu daleko od pravdy. Například na posledním závodě nás šlo ve skupině pět a používali jsme jen tu moji, takže se na ni lehlo nejméně stopadesátkrát a každý si ji na těch kamenech v lomu nějak posunul nebo se jinak uvelebil.
Za ty tři roky je podložka trochu vybledlá od slunka, spodní pogumovaná část má ošoupaná exponovaná místa (kraje), pokryto gumou je stále přes 90%. Ale není na ní jediný prasklý šev, jediná prasklá niť, drží tvar a mechanicky a funkčně je naprosto v pořádku. Až se příště potkáme, tak mi to připomeň a já ti ji ukážu.
Ta podložka naprosto překonala moje očekávání.
Jestli mě něco závody naučily, tak že se nemám spoléhat na levné věci.

(i když cena je relativní, v Anglii tyhle podložky stojí 60-80 liber a podle mě nejsou tak dobré)