CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nesuosost sa v pripade pouzitia standardnych mieridiel riesi pomocou stranového nastavenia ( hledi + muska ) .
Preco neexistuje taka moznost u dalekohladov?
Aj tie najlepsie montaze/ribiny maju predsa nejaku minimalnu nesuosost.
Preco neexistuje taka moznost u dalekohladov?
Aj tie najlepsie montaze/ribiny maju predsa nejaku minimalnu nesuosost.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Re: CZ200S
cannis: porad mi prosim taky dobre delane montaze, kdyz uz se to tu nahodilo. Mam ted na cobre ty origo optisany a musel jsem prohazovat, aby to nebylo tak silene sejdrem. I pres to jsem musel fest klikat do boku pro srovnani. Cobra sice trefuje, ale mam na osazeni nachystanou deltu. Ta ma ale oproti cobre mensi rozsah (50 vs 40moa) a obavam se, ze zkryplenou montaz od optisanu uz nemusi delta pobrat. Nechci jit zbytecne do nejdrazsich ocelovych montazi, staci mi kvalitnejsi dural. Tech optisanu je skoda, sedely by mi rozmerove na deltu a drzi dobre
CZ 200S Hunter 4.5+Sightron SIH TAC 4-12x40 AO MD
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Já jsem objednal Dvoudílná vysoká montáž BKL 263HMB 11mm prstenec 1", zde by díky konstrukci nemělo k v velké nesouososti docházet.
CZ200s HFT Special + Vortex DiamondBack 4-12x40AO
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.
Já měl troje optisany na všech optikách a ani jednou jsem neměl potíže. Neznamená to nic podstatného ale zda se mi divné, vyzkoušet několikerý montáže a mit stejnou chybu při nastřelení.Je otázka jak to namontuješ. Někdo tu zmiňoval Bkl ale taky s nimi měl problémy. Takže doporučit nějaké konkrétní je těžký.Asi nebude člověk co není ochotný koupit dražší sklo investovat větší obnos do montáží.Prošlo mi rukama několik puškohledů se spoustou montáží ale nikdy jsem neměl žádné zmiňované potíže.
Pavle, ja mel uplne stejne nesouose montaze u obou cober. Kreedd ma novou mambu a taky nic moc. Proste je videt, ze kdyz jsou hned u sebe na sine, nejsou srovnane. Jinak ale drzi dobre, srouby pevnostni, nebylo by co vytknout. Ja osobne pokud bych mel davat 1100 za ty bkl bych zvazil kozap.
ps: nestacily by na vetrovku ty bkl 257?
ps: nestacily by na vetrovku ty bkl 257?
CZ 200S Hunter 4.5+Sightron SIH TAC 4-12x40 AO MD
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Canis: V tom případě jsi šťastný člověk. Ty Raven montáže jsou bláto a co jsem měl dvě Optisan (přiloženy k puškohledu), tak se tvářili dobře, ale stejně jak Liborovi mi zcela neseděly proti sobě. Více se tomuto tématu již nehodlám věnovat, ani obhajovat proč jsem koupil to či ono.
Nestěžuji si ale určitě nejsem šťastný kvůli nějakým montážím
. Mám spoustu dalších koníčků s vyšší prioritou. Ale abychom zůstali u původního tématu. Já osobně používám na Meoptu střední ocelové Optisany QRA, nebo tak nějak. Na Viperu původní od Hellboye, na Leupoldu(china) originál dodané se sklem a Sightron jsem osadil nějaký střední z aeronu.
Optisany a Leupold weaver, ostatní 11mm. Používal jsem spoustu no name montáží a vždy byly ok.

Optisany a Leupold weaver, ostatní 11mm. Používal jsem spoustu no name montáží a vždy byly ok.
raven je pomalu vulgarni slovo stejne jako BP
ja toho mel taky kybl od optisanu(cannis to jsou oni nizky optisan) po BKL a Kozapy a nesetkal jsem se s problemem nikdy 

od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Blížím se k finální úpravě, příští týden nová optika, pak replika kompenzátoru, možná sportovní spoušť a šlus.
Edit: Ty montáže BKL mají něco do sebe, dnes jsem střílel a buď se mi nadprůměrně dařilo, nebo zapracovaly montáže
Edit: Ty montáže BKL mají něco do sebe, dnes jsem střílel a buď se mi nadprůměrně dařilo, nebo zapracovaly montáže

- menthon1974
Díky, pažba už má lak, bohužel se přiznám že jsem jí nedělal, ale koupil už hotovou, jestli toto čte, tak mu děkuji jsem s ní velmi spokojen.
Chtěl jsem se jen zeptat znalých - jaké o-kroužky jsou použity v kartuši,na těch mosazných částech?
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
- menthon1974
Děkuji, i za odpovědi přes sz. Jestli se ještě můžu zeptat zkušenějších - jak složit kartuši? Normálně ji vypustit, lupnout do svěráku a rozšroubovat, to asi jinak nepůjde, to je mi jasné. Ale jak ji složit - na co si dát pozor, utáhnout na krev?
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Myslím že má na svých stránkách video Altaros (jak postupovat při výměně QF a asi i regulátoru). Každopádně to stačí utáhnout rukou (na dvou kartuších jsem už vyměňoval GF a po utažení rukou neuchází ani jedna). Není potřeba na krev. Následná jakékoliv další rozebírání je už snadné. Poprvé to jde velice špatně (je potřeba na to speciální klíč co padne do těch dvou dírek na mosazné části kartuše), pokud to upneš do svěráku tak to hodně poničíš.