Tlakov? lahve a pln?n?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
vassana
Re: Tlakové lahve a plnění

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 07:38

4 cannis
Vážený příteli, vůbec nechápu Tvoji, dle mého názoru, zbytečně arogantní a zesměšňující odpověď na můj dotaz. (jsou muži kteří si myslí že čím arogantněji se chovají, tím větší penis mají) možná proto? Nevím.
4 all
V dotazu jsem záměrně uvedl typ zbraně (BSA Scorpion SE) jejíž maximální plnící tlak je dle výrobce až 230 barů. Dále jsem uvedl kolik mám vystříleno a to proto, že jsem ve střílení s větrovkou nováček a teprve se ze zbraní seznamuji. Mám ji stěží měsíc. Že mi při plnění utíká vzduch mimo zbraň jsem pochopil. Je pravdou, že začne utíkat až právě okolo 200 barů a více.
Otázka zní: je to důvod k reklamaci zbaně? Respektive jde quick fill nějak poladit?
Dále vím že, některé větrovky po kvalitním seřízení umí lépe hospodařit se vzduchem. Mám ji nechat seřídit?
Nejsem žádný velestřelec ale přesto mám jisté pochybnosti o konzistenci střel. Proto uvažuji o seřízení zbraně. Zbraň je nová - tedy nechat seřídit v obchodě kde jsem ji koupil?
Nejsem typ reklamovat každou hloupost a vydělat na tom - to jen tak mimo řeč.
Taky děkuji Marťynovi za jednoduchou a přímou odpověď na mnou položený dotaz.

Ještě jednou 4 cannis: mám rád vtip a humor no ale vtip musí být vtipný a humor humorný milý příteli. ;-)
S přátelským pozdravem a přáním pěkného dne vassana

cannis

Příspěvek od cannis » 11 čer 2014 08:16

.
Naposledy upravil(a) cannis dne 15 čer 2014 12:21, celkem upraveno 1 x.
vassana

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 08:36

Jistě jde jen o formu že.
Klidně a k věci a taky slušně jsi mohl napsat ne není to v pořádku. Nic víc a nic míň. Pokud byl dotaz pod Tvoji úroveň, tak proč jsi reagoval? Aby jsi zbytečně projevil svoji aroganci a znovu se ptám proč?
Nikdo učený z nebe nespadl. Zeptal jsem se na fóru, kterého si pro daný účel považuji. Očekával jsem slušnou odpověď . Je to tak moc?
O Tvoje orgány a jejich funkčnost se opravdu nezajímám. Není-li Ti něco vlastní, tak se s tím neztotožňuj.
Jsme si kvit.
Jsi-li chlap řekneš OK a tím to smažem a život jde dál.
Zajímají mě větrovky, chci se naučit solidně střílet, zbraň mám rád, a chci ji maximálně důvěřovat.
Tak se vraťme ke zbraním a odstraňováním jejich problémů.
Okroužky na qick fillu jsou originální. Mám tedy shánět okroužky s o málo větším průměrem jestli vůbec takové Okroužky existují? Plnit na menší tlak bych chtěl až v krajním případě. Pochopitelně začínám uvažovat o regulátoru tlaku. Ale nejdřív bych chtěl mít dobře seřízenou větrovku. To je snad logické nebo ne?
S pozdravem vassana
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 11 čer 2014 09:00

Konzistece pokud nemas regulátora plnis na 230 nebo pres 200 baru tak se nediv ze to strili do dza
zkus si o tom neco precist jaky ma prubeh puska bez regulatoru maji ji vsechny vice ci mene podobnou
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 11 čer 2014 12:05

Co se tyka toho uniku vzduchu pri plneni, je potreba presne zjistit misto uniku. Ono se to muze zdat, ze to fouka pres O krouzky, ale uz mockrat se me stalo, ze na prvni pohled byl unik vzduchu z jineho mista, nez kudy to skutecne unikalo. V prvni rade bych zkontroloval spojeni plniciho pinu s hadici. Jestli to v tom miste tesni kov na kov pres kuzel, je potreba mit spoj poradne dotazeny.
vassana

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 18:55

4 Hellboy
No přečetl jsem toho tady opravdu mnoho. Ale víš co, BSAčko jsem vybral v SE edici mimo jiné taky proto, že na zahraničních fórech psali o konzistenci této pušky poměrně slušně i v souvislosti s vyžším plnícím tlakem. A znovu píšu, o regulátoru začínám uvažovat. Ale každopádně chci pušku nejdříve změřit.

4 Jiřin
Jo tak to je sakra dobrý tip. Určitě se zaměřím na utažení plnícího pinu. Na doporučení prodavače ho k hadici utahuji jen rukou. Zkusím tedy opatrně přidat na síle utažení pomocí kleští. Hadici i s manometrem mám pochopitelně taky koupenou novou.

No nejpozději po neděli dám vědět jak to vypadá s plněním.

S pozdravem vassana
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 11 čer 2014 20:24

Prodavač je pravděpodobně nezkušený nebo úplný debil.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 11 čer 2014 21:10

Nebo mu prodavč řekl že se utahuje připojení do láhve jen rukou :-)
něco podobného jsem řešil po telefonu jestli je potřeba dotáhnout hadici do láhve na "kref" že to furt utíká a ono chybělo těsnení :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
cannis

Příspěvek od cannis » 11 čer 2014 21:15

Při úrovni jeho dotazů bych si tipl, že máš pravdu :lol: . Jo holt to nenechá přece na sobě. raději potopí prodavače. Jestli to kupoval na pažbě, silně pochybuju, že je to tak jak se nám tady snaží namluvit.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 11 čer 2014 21:15

Nevím o jaký typ hadice se jedná. Jestli se jedná o klasickou hadici a koncovku do kužele, pak je nutné to dotáhnout více, ale tvrzení to o prodavači není úplně na místě.
Co já lidem posílám hadice pro quick fill na cz 200 s plnícím pinem, tak zde se pin opravdu dotahuje k hadici jen lehce rukou, aby člověk ucítil odpor, jelikož na dně je o-kroužek a stačí aby se koncovky hadice jen trochu dotýkala o-kroužku a zbytek zařídí sám tlak tím, že ten o-kroužek roztáhne po obvodu. Naopak při použití kleští by došlo pravděpodobně k poškození o-kroužky a úniku vzduchu.
Proti běžnému typu to má výhodu, že můžu koncovku kdykoliv vyšroubovat pouhými prsty a při dotažení to je z pohledu úniku mnohonásobně stabilnější než jen kov na kov nebo teflonová páska. Použít teflonovou pásku má u 200 - 300bar má význam opravdu jen na závit ventilu láhve a při nejhorším na nějakou redukci hadice, všude jinde to je dle mého jen prasečina a kdykoliv můžu použít o-kroužek či jiný těsnící prvek, tak raději volím to.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 11 čer 2014 21:18

U mne v Praze nebyl ... osobně když k pušce prodávám hadici tak to rovnou dotáhnu a testnu,
a že by Jarin v Brně taky poradil takovouhle trolovinu to myslím nééé
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
cannis

Příspěvek od cannis » 11 čer 2014 21:23

No nebylo by to poprve, kdy někdo obvinil prodávajícího a ve výsledku jsme se dozvěděli, že to bylo tak trochu jinak. Kdoví kde mu to vlastně uchází.
vassana

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 21:26

4 Alexxxus,
no mám neodbytný pocit, že prodavače na sto pro znáš. Kde je to těsnění? Láhev mám od prodavače, hadici s manometrem mám od prodavače a nakonec plnící pin i flintu mám od toho stejného prodavače. Prodavač se ke mě choval velmi vstřícně a slušně. Otravoval jsem ho i po zavíračce a měl se mnou velkou trpělivost. A flinta přišla z Prahy od nějakého Aleše. Nová a krásná.
Kde může chybět tedy to těsnění? Jdu to hned teď zkontrolovat.
Jen to shrnu. Těsnění mezi monoventilem láhve a manometrem s napouštěcí hadicí. Další těsnění je v matce na konci přepouštěcí hadice kam se šrouboje napouštěcí pin. Na pinu jsou dva O kroužky. Zapoměl jsem na něco? Jdu se teď podívat na tu hadici s manometrem.

vassana

Kruci s tím jsem nepočítal.
vassana

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 21:31

No než jsem to dodatlil tak jste napsali fůru příspěvků. Tak upřesnění ano byl to Jarin. Protože se ke mě choval opravdu vstřícně tak jsem ho tu nechtěl jmenovat. Možná jsem ho špatně pochopil, možná že ne. Jdu se na to znovu podívat. Na prodavače nic nehážu.

vassana
vassana

Příspěvek od vassana » 11 čer 2014 21:44

Takže přepouštění mám vedle sebe na posteli. V monoventilu žádné těsnění není. Na dnu koncovky která se strká do monoventilu je v čele těsnění vmáčklé do čela. Následuje masivní šroubení s velkým lemem. Lem jestli jsem to pochopil správně tak slouží k dotažení rukou do monoventilu. Dobrá.
Na konci přepouštěcí hadičky je stříbrná převlečná matka s vnitřním závitem. Ve vnitř vidím černé těsnění. OK. Pin do převlečné matky šroubuji rukou. V pinu co strkám do matky není žádné těsnění. Chybí tam? Nebo se má pin pouze více dotáhnout pomocí klíčů. Nebo teda někde chybí nějaké další těsnění o kterém teda nevím a nechybí mi?
Tak jak to tedy je?
vassana
Odpovědět