V dané cenové relaci (a to až do ceny 50tis) nemá konkurenci - za to, kolik zaplatíte dostanete asi nej FFP optiku, která je momentálně skladem
K osnově - měl jsem ji již na S III 10-50x60 a mám ji zase - akorát na výše zmiňovaném Deonu March FX 5-40x56

Přesně jak píše JR - ideální na malé zvětšení, kdy střílíte na kříž, při velkém přiblížení zase centrujete na tečku, která Vám dává jistotu zásahu bez zakrytí cíle.
K porovnání Sightron vs Deon March se dostanu, jak budu mít více času, ale už teď mohu říci, že Deon je naprosto někde jinde. Ale to oproti všemu. Sightron mu velmi výrazně šlape na paty, což při rozdílu ceny hraje velkou roli.
Obrovský balík peněz za lepší obraz u Deonu nemusí vyhovovat všem a upřímně, v Sightronu FFP dostanete i tak daleko více než u konkurence.
Pokud jde o značení - na loňské IWA to byla moje připomínka u výrobce, konkrétně přímo designéru Sightronu, který tam byl. Celkem jsme to řešili dlouho a sami o tom věděli - proto již tam měli prorotyp své řady S-Tac, která již má bílé značení komínků a která je má natištěné. Tiskem chtějí snížit náklady a hlavně chtějí nabídnout zákazníkovi full servis, kdy si přes web navolí jaké značení chce - jaké rozestupy číslic atd.
Debatovali jsme dost i nad tím, proč implicitně blbě značí komínky (viz recenze 0-24 dílků) a proč neznačí počet MOA/MRAD rozumně, jako každý jiný výrobce. Například Deon to má geniálně (FX má nejjemnější klik 0,05MRAD a přitom je značení přehledné). Takže by to určitě šlo... uvidíme.
Tolik k tomu