Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
RChlapek
Kontaktovat uživatele:
Re: Malá odstřelovačka

Příspěvek od RChlapek » 10 dub 2014 17:38

Na 15m nas Sulcova strilet nenecha .. dal bych to na pade :-)

RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 11 dub 2014 13:11

Obrázek

Na příští sobotu - tedy 19.dubna 2014, je připraven první ligový závod celoroční Ligy v Malé odstřelovačce!

Střílet se bude v Praze, na střelnici SSK Magnum. Jedná se o první ze celkového počtu šesti závodů, které celoroční "ligu MaO" tvoří. Účast v lize ale není podmínkou - každý závod je samostatným podnikem, kterého se může zúčastnit každý střelec bez rozdílu. Vyžadován je pouze platný ZP a průkaz dané zbraně ráže .22LR - viz pravidla soutěže.

Veškeré další informace, včetně propozic závodu, pravidel a také elektronického přihlašovacího formuláře najdete jako obvykle na stránkách www.ODSTRELOVACKA.cz

Pokud účast plánujete - přihlašte se prosím co nejdříve. Pomůžete tím pořadatelům s přípravou závodu.

Pro jakékoli dotazy mne můžete kontaktovat e-mailem nebo telefonicky - kontakty jsou uvedeny na stránkách klubu.

Za SSK Malá Odstřelovačka, Robert Chlapek.
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 17 dub 2014 11:22

Pro zajimavost posilam vysledky letosniho testovani streliva - slo o nekolik serii Lapua Center-X od Vargy a nakonec u mne a v podstate i u ostatnich testeru vyhrala serie 344, i kdyz treba takova 503 chodila vsem stejne dobre.

S cim nastoupite v sobotu Vy? Pochlubte se driv, nez se ukaze tvrda realita :-)
Přílohy
20140417111132219_0001.jpg
20140417111206602_0001.jpg
mot

Příspěvek od mot » 17 dub 2014 20:19

Každej dává na fórum ty nejlepší nástřelky tak proč jsi tam dal ty nejhorší?
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 17 dub 2014 20:26

Hehe .. ja si ty nejlepsi schovavam na sobotu :wink:
chramst

Příspěvek od chramst » 17 dub 2014 20:44

Každej dává na fórum ty nejlepší nástřelky tak proč jsi tam dal ty nejhorší?

Konečně chlap co šel s pravdou ven a ještě je podezřelej. :D
mot

Příspěvek od mot » 17 dub 2014 20:59

Zatím samý srandičky ale jsem zvědavej,kdo se bude po sobotním závodě ještě smát. Teda samozřejmě kromě mně. :D
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 18 dub 2014 11:16

:lol:
PetříkH

Příspěvek od PetříkH » 19 dub 2014 15:59

mot píše:Horní řadu koleček jsem v tréninku už párkrát dal ale v závodě jsem rád i jen za tu spodní. :D
Ale dobře vy bejci. Dáme si to všichni tři. Když budete lepší,koupím vám oběma tatranku. Když vyhraju já,nebudete mi nic kupovat ale budete mi až do příštího závodu(včetně) vykat a při mluvení se mnou budete stát v poníženém předklonu. Souhlas? :D To byste vlastně měli dělat stejně. Dneska není mezi mladejma žádná úcta ke stáří :D
Tak jsem se vrátil z prvního ligového závodu sice bez medaile, ale s laskominou. Mot i Robert odstříleli vynikající závod, ale souboj v kolečkách jim prostě nevyšel. Zbraně i střelivo na to mají, ale ty nervy když o něco jde :twisted: ...
Přílohy
1.jpg
mot

Příspěvek od mot » 19 dub 2014 17:46

Tady šlo opravdu o hodně :D
Musím tě opravit . To kolečko za 21 b. na kalibr bylo, ale uznávám,že i tak jsi vyhrál a Tatranka ti právem náleží.
Ještě že jsi dal na naše doporučení a vyměnil flintu. S CZ bys to nedal. ( Pro šťouraly: možná dal ale jen náhodou a už vůbec ne opakovaně)
PetříkH

Příspěvek od PetříkH » 19 dub 2014 18:12

Robertovo kolečko 22b na kalibr není a domnívám se, že ani ta tvoje 21. Ale u tvého měření jsem nebyl, můžu se plést!

Jak jsem dnes říkal - odstřílel jsem loňskou sezonu s ZKM 456 a získal tím spoustu zkušeností. Určitě toho nelituji. Teď se jenom naučit střílet se SUHL. Železo na to má, ale moc mi nevyhovuje ergonomie pažby.
Přílohy
3.jpg
2.jpg
mot

Příspěvek od mot » 19 dub 2014 18:28

Ta Suhlka tě postrčí dál. Věř tomu.
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 19 dub 2014 19:08

Dnesni zavod se opravdu povedl .. a to nemyslim jen z pohledu strelce, kteremu se po delsi dobe darilo :-)

Vysledky najdete jako obvykle na strankach klubu .. primy link zde: http://odstrelovacka.cz/2014/s1.htm

To PetrikH: Ta horni rada kolecek jen s jednou chybkou - to je moc pekna prace. Puska je evidentne pripravena skvele, tak ted uz toho jen zacit vyuzivat naplno a ve vsech polozkach! .. treba takovej stojak :-) .. nebo rychlost prebijeni? :wink:
macek73

Příspěvek od macek73 » 21 dub 2014 08:30

chlapi koukám, že se MaO docela zabýváte. Mám už několik let ZKM 456 a nechal jsem si u puškaře udělat otvor v pažbě na zásobník a pažbu jsem přebrousil a nastříkal variopaintem aby to líp vypadalo. nandal Harris nožičky a přidělal dozadu něco jako hrušku. Dřív flinta docela střílela. Pak jsem koupil u Vargy Lapua Rifle Match a ty choděj z flinty poměrně dobře ve srovnání s nejrůznějším jiným střelivem, ale už asi 2 roky ta flinta netrefuje. Nevím vůbec proč.
Jednou je zásah nahoře, pak dole, pak na straně. Rozptyl je normálně i 4 cm. Což je nepřijatelné, ta flinta by měla zatloukat hřebíky... tuší někdo kde by mohla být zrada? Radu typu "kup si Anschütz" nehledám. Anča se mi líbí, ale na to abych si jednou za rok šel bouchnout MaO tady jako klubovku to nedám.
V sobotu jsem to měl na stolici, v sedě, opřenej, dokonce jsem kvůli nástřelu nové optiky (Hawke Sidewinder 30 8-32x56 SRPro) měl zaaretováno i vzadu a stejně si to střílí kam chce.
Má na tomhle modelu smysl řešit beding? Já to pod želetzem jemným šmirglem pěkně obrousil, začistil ale netuším jestli je nutný tam ještě něco cpát, jestli šrouby musí být dotaženy na moment atp.

Pro ilustraci situace, střílím 20 let závodně pistoli, z kulovnice trefuju krabičku od sirek na 100m, takže snad úplně nemehlo nejsem. Na malorážce jsem měl předtím Eggenberg puškohled 3,5-13x56 ale ten jsem teď vyměnil za Hawke v domění jak si pomůžu. Ano vidím líp na terč, ale trefuje to na draka. :-(

díky za tipy, rady a vůbec
mot

Příspěvek od mot » 21 dub 2014 10:04

Jako první bych na tvém místě pořádně na mokro vyčistil hlaveň a potom dotáhl na moment šrouby co drží železo v pažbě. Pokud není Bedding udává se 7Nm. Dále zkontrolovat uložení a stejnoměrné dotažení montáží na flintu a potom to samé s optikou.
Nepředpokládám že by byla vydutá hlaveň ale pro jistotu bych to zkontroloval taky. (Opatrně vyndat střelu z náboje a protlačit ji hlavní vytěrákem. Musí po celou dobu klást stejný odpor)
Taky jsem chtěl upozornit,že zapřít pažbu v zadu napevno není dobré. Není dobré ani upnout flintu do svěráku. Ideál je zákluzová stolice ale tou asi disponuje málokdo. Pokud máš Harrisky tak si ještě podlož vzadu pažbu bagem. To je lepší než ji upínat na fest.
Tím bych začal.
Odpovědět