Dreslerovy flobertky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
djbarrel
Re: Dreslerovy flobertky

Příspěvek od djbarrel » 13 bře 2014 12:12

Souhlas. Co jsem tak vyzkoušel tak jediný flobky, který jsou na pohodu jsou v ráži 4mm M20. To je fakt tichoučký, to nevadí nikomu. Z 6mm mám dobrou zkušenost s puškou od Toropu, když jsem střílel kuličkou, tak to bylo tišší než moje vzduchovka :lol: .
Jinak holt dělaj děsnej kravál. Taky občas někde na procházce dám pár ran s Rexem a už mám blbej pocit. Na větší střílení fakt jen buď střelnice nebo hodně opuštěný místo. A nebo hluchý sousedi :lol:

Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
https://www.youtube.com/user/vitamaniak
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 13 bře 2014 12:59

Na svém pozemku si můžeš střílet z 7.5 J flobk jak chceš, pokud nestřílíš na souseda a jeho majetek a každému do toho může být LDH. Pokud si vedle sebe položíš cedulku "zde se střílí dle paragrafu 15 odstavec 3 zákona o zbraních, tedy " (3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. k) je zakázána na místě, kde by střelbou mohl být ohrožen život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, není-li na takovém místě určen pro střelbu bezpečný prostor, zajištěn dohled odpovědné osoby nebo není-li takové místo viditelně označeno jako místo, kde probíhá střelba a na kterém je střelba umožněna pouze s vhodnými ochrannými pomůckami. ", zodpovědná osoba jsem já, ochranných pomůcek netřeba, bezpečný prostor určen mnou a sám jsem se poučil (to platí nově od léta), tak si soused může trhnout oběma nohama a cajti jen salutovat :)
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Adler A

Příspěvek od Adler A » 13 bře 2014 13:52

Možná máš pravdu, ale proč na sebe zbytečně upozorňovat? Flobertky s krátkou hlavní jsou hlučné, ale když je hlaveň delší, je to o hodně tišší. Moje Foxka S 2oo pokud střílím s kuličkami je tichá, hluk srovnatelný se silnější vzduchovkou.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
Vojtech

Příspěvek od Vojtech » 13 bře 2014 14:29

ale no tak, intenzita zvuku (tresk) pri vystrelu z kratke flobertky 7,5J
je srovnatelny se zvukem pri vystrelu z malorazky,
se vzduchovkou do 16J, se to neda srovnavat, ani nahodou
Beaver

Příspěvek od Beaver » 13 bře 2014 15:02

Viz kentan. Ještě do toho teda vstupuje sousedské soužití a to ve smyslu obtěžování hlukem. Resp. NADMĚRNÉ obtěžování hlukem, protože relaxačně vystřílet pár bubínků (dejme tomu 20-30 kusů střeliva) imho nemůže být nějak moc - srovnejte třeba se sekačkou na trávu, motorovou pilou, cirkulárkou nebo rozbrušovačkou, které dělají kravál větší a navíc soustavný. V některých obcích je krom toho teda ještě případně vyhláškou omezeno produkování hluku o víkendech (u nás na Neděli), což je vhodné vzít v potaz. Já střílím tu a tam na dvoře, oddělen jsem od ulice i od sousedů zdí, takže bezpečnost zajištěna. Sousedka mi tuhle říkala, že u nich v baráku v podkroví to je slyšet docela dost, ale žádný problém kolem toho nevzniknul, nepálím stovky ran denně :mrgreen:
Alfa 641
therion

Příspěvek od therion » 13 bře 2014 16:54

nj , ale ze sekacky není nikdo vydivoceny , coz se u strelby neda rict pausalne u všech lidi. Z psychologického hlediska je strelba vnimana daleko vice negativne. (osobní zkušenost)
Beaver

Příspěvek od Beaver » 13 bře 2014 17:28

O tom se nehádám, ale to už je na druhou stranu problém těch dotyčných, protože zákon o zbraních nijak neupravuje negativní vnímání střelby ze zbraní kategorie D :mrgreen:
Alfa 641
Adler A

Příspěvek od Adler A » 16 bře 2014 14:13

Vojtech píše:ale no tak, intenzita zvuku (tresk) pri vystrelu z kratke flobertky 7,5J
je srovnatelny se zvukem pri vystrelu z malorazky,
se vzduchovkou do 16J, se to neda srovnavat, ani nahodou
Střílel jsi někdy s Foxkou S 200 s hlavní dlouhou 200 mm? Asi ne. Jinak bys takovou blbost nikdy nenapsal.

Pokud do ní použiješ náboje 6 mm ME Flobert s kuličkou, nedělá žádný velký kravál, jen slabou ránu.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
mirekd

Příspěvek od mirekd » 16 bře 2014 14:34

"Srovnatelný se zvukem při výstřelu z malorážky"

:lol: :lol: :lol:

Ani náboje se špičkou nedělají takovou ránu jako LR, ale mnohem menší. A kulička z 20 cm hlavně jen tleskne :P
pistole Fox S 200, King Cobra, Fox Special, derringer Rex L
Vojtech

Příspěvek od Vojtech » 16 bře 2014 21:44

kdyz jsem strilel z derringeru REX L 3", internzita tresku byla srovnatelna
s Ruger Mark III competition .22 LR s kterou strilel kamarad hned vedle mne ;-)
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 17 bře 2014 00:31

Chce si to zastřílet s víc flobkama ... třeba když střílím z toho rexe ( 4" ) tak je to fakt brutální šlupka, to fakt vyjde jak malorážka. Ale třeba Torop 07M1 ( puška ) je fakt jen takový prdnutí ( s kuličkou ) . Měl jsem obě ve stejnou dobu k dispozici - střílel jsem na chatě - ale s Rexem jsem nemohl o víkendu kvůli sousedům, byl to kravál a řvali. S tím Toropem byl klid.

Prostě každá je jinak hlasitá a záleží na délce hlavně a tak no.
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
https://www.youtube.com/user/vitamaniak
mvoracek

Příspěvek od mvoracek » 17 bře 2014 14:24

Ten hluk při výstřelu z flobertky je závislý od délky hlavně. Protože čím delší je hlaveň, tím menší je tlak plynů vytékající za střelou vylétající z hlavně. Tyto plyny způsobují hluk výstřelu.
Z toho je zřejmé, že derringer Rex s kratičkou hlavní 75 mm je hlučnější než pistole Fox S 200 s hlavní 200 mm - tedy skoro třikrát tak dlouhou! A puška s hlavní 500-600 mm je samozřejmě nejtišší.

Vojtěch:
Třesk způsobuje střela při překonávání rychlosti zvuku, což asi nebude případ flobertky. :lol:
Ten do toho vůbec nepleť :P
Dresslerovky, ZKM 451
Vojtech

Příspěvek od Vojtech » 17 bře 2014 17:38

mvoracek ... ano mas pravdu

zvuk vystrelu z derringeru REX L 3" (do 7,5J) je vyrazne intenzivnejsi nez zvuk vystrelu ze vzduchovky (do 16J), pokud vynecham porovnavani s vetrovkou ;-)

to je ma osobni zkusenost
Vojtech

Příspěvek od Vojtech » 17 bře 2014 17:44

a ted mi to mohou vyvracet ti vehlasni carostrelci,
kteri bravurne prestreluji vlas na 50 metru,
pri strelbe bez opory, ze zbrane s hlavni 3" ;-)
anm

Příspěvek od anm » 18 bře 2014 02:34

Myslím, že hlučnost není u omezených flobertek závislá na
délce hlavně, ale spíš na způsobu odvodu přebytečného tlaku.
Záleží na tom jak, kudy a kterým směrem je odváděn.
Přímo,nebo do pažby, různými kanály a dutinami.
Celkem to souvisí i s impedancí zdroje hluku a okolí.
Takže máte kousek pravdy snad asi všichni :wink:
Odpovědět