NO A JE TO TADY!!! PRVN? EVANIX V ?R....
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo ještě bych rád doplnil, že mi to nedalo a naládoval jsem napřímo, do zásobníku se nevejde, podkaliberní skenco a výsledek byl hned první ranou durch und durch... jak říkají bratři ze Sudet... plastová košilka zůstale zaseklá na vstupu a výstupem opustila střela druhý plech švédské ocele a přistála na 50 straně jedné staré knihy... jen bych rád poznamenal, že ten plech je tak odolný, že nejde skoro vrátit na výstřelu tlakem palců zpět... 

Re: NO A JE TO TADY!!! PRVNÍ EVANIX V ČR....
Já kupoval Rainstorm RB 5.5 loni a napadlo mě to taky trochu poladit. Nemám ale prakticky žádné informace. Mohl bych tedy taktéž požádat o radu ohledně pružiny, kladívka, vrtání atd.? Vlastně ne, vím co to je SZduffioso píše:Uz ve fabrice.Je to tak proste vyrobeny.Zbytek SZ

Tak, a jsem dalším majitelem Evanixe!!! doufám, že nezklame mé očekávání, jsem sice starý vlk, ale ve vzduchařině začátečník!!! Můžu se obrátit na vás kluci, ohledně túningu, přes SZ ???
To je jasný a pak ti dám i návod na můj spešl pet-víčkovej tlumič bez prdele 

Neni důležitý vyhrát ale nasrat toho kdo vás porazil :-))
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Morfeus píše:Tak, a jsem dalším majitelem Evanixe!!! doufám, že nezklame mé očekávání, jsem sice starý vlk, ale ve vzduchařině začátečník!!! Můžu se obrátit na vás kluci, ohledně túningu, přes SZ ???
Jasně, pokud budeš chtít něco vědět, ptej se na SZ

Morfeusi tak gratuluji.Taky jsem starý "tunič" a měl jsem Rainstorma.Znal jsem jeho každou molekulu.Tak se ptej.A co máš vlastně ty za typ?
Děkuji za přijetí do "klubu", Já mám Evanixe Blizzarda S 10, ráže 4,5 mm, no a proto jsem se tady ozval a jsem rád, že mi tolik z vás odpovědělo a neukamenovalo mě za můj dotaz, ohledně rád, určitě vás všechny oslovím v SZ a poučím se jako začátečník, tím starým vlkem jsem myslel, že mi není 15, ale 40let a vlastně si tím splňuju klukovské sny. Díky.
No a mi je 45 a hraju si jak malý kluk 

Morfeus píše:Děkuji za přijetí do "klubu", Já mám Evanixe Blizzarda S 10, ráže 4,5 mm, no a proto jsem se tady ozval a jsem rád, že mi tolik z vás odpovědělo a neukamenovalo mě za můj dotaz, ohledně rád, určitě vás všechny oslovím v SZ a poučím se jako začátečník, tím starým vlkem jsem myslel, že mi není 15, ale 40let a vlastně si tím splňuju klukovské sny. Díky.
Mě je 44

Zdravím všechny, bohužel ještě nejsem majitelem Evanixe, ale to snad bude za chvíli jinak.. Chtěl jsem se zeptat, jestli kapotovaný zásobník a nekapotovaný mají stejné rozměry - jestli je jedno který tam dám. Díky
Ve světovém oběhu je více než 550 miliónů střelných zbraní. To je jedna zbraň na každého 12. člověka. Jedinou otázkou je, jak vyzbrojit ostatní...
Myslíš záměnu? zapomeň to je úplně jiný mechanismus, nechápu proč tyhle s...čky předepnutý začly prodávat, ty starý kotoučky jsou nepřekonatelný 

Nejde!Prostě NNe
JJ, přesně tak. A jak je to s délkou diabiolky? Do těch starých šlo nacpat i takové ty s plastovou špičkou a předpokládám, že ty nové budou kratší...
Ve světovém oběhu je více než 550 miliónů střelných zbraní. To je jedna zbraň na každého 12. člověka. Jedinou otázkou je, jak vyzbrojit ostatní...
Jsem pár týdnů majitelem Evanixu Rainstrorm - 5,5 mm. Samozřejmě s předpnutým kapotovaným zásobníčkem, takže nemohu srovnávat, ale vyzkoušel jsem nabýt různé střelivoRampa píše:JJ, přesně tak. A jak je to s délkou diabiolky? Do těch starých šlo nacpat i takové ty s plastovou špičkou a předpokládám, že ty nové budou kratší...
Vejde se do zásobníčku:
Exact Jumbo
Straton Jumbo Monstr (těžké 1,6gramu)
Predator Polymag (s plastovou špičkou)
Nevejdou se:
Scenco s plastovou košilkou (viz. foto nahoře stránky 61), musí se ládovat přímo... ale s nima trefíš tak leda holubník, místo holuba.
Ne to trefíš víc, ale je to spíš taková specialitka, nic na běžné střílení...
Na evanixe nedam dopustit mam 5,5mm a podle mě je 16J na něj málo. Ta puška je stavěna na jiný výkon a v plném výkonu je její přesnost úplně jinde než v 16J. Bohužel podle naší legislativy jen na ZP.
Já ji nechci kvůli lovu, jen jsem viděl nějaké diabolky (myslím že to byly ty predátory), tak jsem se jen zeptal.... můj důvod proč větrovku je ten, že mám jen ostré zbraně a z těch si doma nějak nezastřílím. Teda kromě pistole tu mám i verzi CO2. Jelikož trénink dělá závodníky, je potřeba střílet co nejčastěji, tak proto větrovka (ono to nevyjde ani levněji oproti malorážce - i kdybych dal 2 Kč tak je pro mě pořizovací cena 10 000 ran a to bych měl na hódně dlouho)