Tlakov? lahve a pln?n?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj, do Linde (ETS) na Nádražní ulici, vedle hotelu Nicolas. Musíš překousnout poněkud svérázný přístup obsluhy, ale chodí tam všichni 

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlakové lahve a plnění
Někde jsem četl že v Nádražní plní i Vítkovice. Je to to samé nebo ne?
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
Ano, Linde, ETS nebo co to je, jsou Vítkovice.
Mám ještě takovou otázku, je to jen teoretická úvaha a rád bych slyšel nějaký fundovaný názor: je možné dodělat manometr na kartuši cz200 tím způsobem, že bych si nechal vysoustružit mosaznou koncovku a do ní zašrouboval třeba toto?
http://www.paintballshop.cz/co2-vzduch/ ... ge-6000psi
Mám ještě takovou otázku, je to jen teoretická úvaha a rád bych slyšel nějaký fundovaný názor: je možné dodělat manometr na kartuši cz200 tím způsobem, že bych si nechal vysoustružit mosaznou koncovku a do ní zašrouboval třeba toto?
http://www.paintballshop.cz/co2-vzduch/ ... ge-6000psi
Mosaz je moc tezka, podle me je lepsi volba hlinikdykmore píše:.... je možné dodělat manometr na kartuši cz200 tím způsobem, že bych si nechal vysoustružit mosaznou koncovku ....

Prosím o pomoc kde v okolí Frýdku Místku delají tlakove skoušky
Zdravím fachmany, shlédnul jsem nějaké příspěvky ohledně stavby vysokotlakého kompresoru a potřeboval bych malou radu, kde se dají sehnat pájecí mosazné koncovky abych mohl zhotovit rozvody. Ideální s konusem a převlečnou matkou popř. s tesněním a převlečnou matku ale vše na průměr medené trubky 6mm.
Děkuji za pomoc
Děkuji za pomoc
Jsou to tyto převlečné matice. Kdybych zvolil třeba šroubení s roztemováním konce jako jsou na brzdové systémy, má někdo zkušenost že to vydrží 200 bar.????
Díky
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem tlakovou lahev s monoventilem. Jak to mám dát dohromady?
Prachsprostě sešroubovat na doraz? Nebo dát na závit nějakou teflonovou pásku nebo něco takového? Těsnění bylo jedno u lahve a jedno u ventilu, předpokládám, že tam mám dát jen jedno, ne?

Prachsprostě sešroubovat na doraz? Nebo dát na závit nějakou teflonovou pásku nebo něco takového? Těsnění bylo jedno u lahve a jedno u ventilu, předpokládám, že tam mám dát jen jedno, ne?

Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
No- já Ti nevím, 300b je 300b. Já bych to svěřil raději nějaké firmě nebo potapěčům atd. Už jenom pro klidné spaní...
Thubalek: v Linde v Ostravě ti to smontují za pár drobných na počkání, když jim zavoláš předem. Ne že bych tlakovým lahvím jakkoliv rozuměl, ale podle tvého dotazu soudím, že ty taky ne
a je to přesně jak píše Pavel54

-
- Kontaktovat uživatele:
@dykmore No stejně to tam chci zajet někdy omrknout, nechám si to sešroubovat a naplnit. Těm lahvím, samozřejmě nerozumím, tak se radši ptám
Na druhou stranu, co speciálního by se s tou lahví mělo dělat? Není to vodík. To, že by se ten zašroubovaný ventil utrhnul, to se mi moc nezdá. Maximálně by to mohlo pomalu ucházet, což je sice nepříjemné, ale IMHO ne život ohrožující.
BTW: tušíš, kolik stojí naplnění 2l lahve a jestli to udělají na počkání?

Na druhou stranu, co speciálního by se s tou lahví mělo dělat? Není to vodík. To, že by se ten zašroubovaný ventil utrhnul, to se mi moc nezdá. Maximálně by to mohlo pomalu ucházet, což je sice nepříjemné, ale IMHO ne život ohrožující.
BTW: tušíš, kolik stojí naplnění 2l lahve a jestli to udělají na počkání?
- George Orwell
- George Orwell
Na spodku fľaše mám napísané "PLN 30MPa" a na ventile je "Ar - CO2 200Bar 05/02" ...to čo znamená? Môžem mať tu fľašu naplnenú na 300 bar vzduchom?
Pravdepodobne tam mas ventil na CO2 alebo argon... Posli foto...
-
- Kontaktovat uživatele:
No prostá logika napovídá, že každý řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek. Čili bych čekal, že 300bar vzduch do kombinace 200bar/300bar plnit nemůžeš.
Resp. možná můžeš (Alexxxus kdysi taky prodával 300barové lahve s 200bar ventilem s tím, že to vydrží a asi vydrželo), ale je to na hraně. Pokud se totiž něco stane, odpovědnost neseš ty.
Resp. možná můžeš (Alexxxus kdysi taky prodával 300barové lahve s 200bar ventilem s tím, že to vydrží a asi vydrželo), ale je to na hraně. Pokud se totiž něco stane, odpovědnost neseš ty.
- George Orwell
- George Orwell