"Kr?tk?" vzduchovka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kadli

Příspěvek od Kadli » 06 led 2007 21:35

Teda pánové trošku jste se rozohnili :oops: .Já nic, já to nevyprovokoval.
Každopádně díky za všechny názory. Půjdu do té Lovky, protože jestli je nejčastější závadou naboptnalý O-kroužek, tak to za těch pár Kč vynaložených na pořízení celé Lovky je skvělá reference užitné hodnoty. A hlavně, je to jen "hračka" pro odreagování. Jen jsem prostě nechtěl vyhodit 1500Czk a pak nadávat na "ten křáp". Jsem totiž hroznej cholerik a letěla by pak skrz okno, což by se určitě prodražilo(cca.2měs. staré) a přítula by mi jaksi zatrhla vycházky. :wink: .

PS: Naku já jsem si už dávno vědom toho, že žiju v českém Banánistánu, ale občas se najde věc typu Tvé zkušenosti, která mě prostě rozštípne. Dokážu si představit jediné vysvětlení: ten málčik nebyl úplně světlý, nebo jo? 8)

Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 06 led 2007 21:45

Kadli píše:Teda pánové trošku jste se rozohnili :oops: .Já nic, já to nevyprovokoval.
Každopádně díky za všechny názory. Půjdu do té Lovky, protože jestli je nejčastější závadou naboptnalý O-kroužek, tak to za těch pár Kč vynaložených na pořízení celé Lovky je skvělá reference užitné hodnoty. A hlavně, je to jen "hračka" pro odreagování. Jen jsem prostě nechtěl vyhodit 1500Czk a pak nadávat na "ten křáp". Jsem totiž hroznej cholerik a letěla by pak skrz okno, což by se určitě prodražilo(cca.2měs. staré) a přítula by mi jaksi zatrhla vycházky. :wink: .
Covece ja ti ji mel snad dva nebo tri roky, mozna sem nestrilel tak casto jako ostatni, kterym se kazil mechanismus uderniku (samospousteni). Ten o-kouzek by mozna chtelo zkusit nahradit nejakym z jine pryze. Mozna pouzili NBR a proto bobptna. Muzes zkusit treba fluorkaucuk FKM(FPM) nebo silikonovou pryz MVQ nebo akrylatovou ACM. V Rubene maji skoro vsechno...Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Kadli

Příspěvek od Kadli » 06 led 2007 21:51

HA! Mechanismus úderníku?
Vo co go? Jak velký problém?
O-kroužek prostě nakoupím do zásoby, nebo bych spíš zkusil ten silikonový-to se mi zdá jako nejpravděpodobněji odolný materiál. Tak či tak korunové položky a krapítek starostí.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 06 led 2007 21:53

Kadli píše:HA! Mechanismus úderníku?
Vo co go? Jak velký problém?
O-kroužek prostě nakoupím do zásoby, nebo bych spíš zkusil ten silikonový-to se mi zdá jako nejpravděpodobněji odolný materiál. Tak či tak korunové položky a krapítek starostí.
Aaale, nekde to tady na foru je popsany. Proste tycka uderniku vykusovala spoust. Spoust je vylisek z plechu. Proste to pak nedrzelo, nebo drzelo ale spustilo to kdyz si prdla moucha. Ale ja to teda nezazil...Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 06 led 2007 21:56

Tak to zase já bych se zeptal Alexxxuse (konec předchozí stránky), kde tu TAU 7 viděl a šel bych do ní - rozdíl mezi defacto hračkou (i když dobrou) a terčovou zbraní je v kvalitě propastný a v ceně neznatelný. :D
Kdybych neměl prodej těch sifonových bombiček u nosu, napsal bych do DRULOVu Litomyšl, aby mi poslali redukční ventil (stál tam loni asi 174 Kč) a k tomu bych si sehnal dvě 215 g bomby CO2 (naplnění mě stálo tamtéž l0 nebo 20 Kč, teď nevím) a měl bych po starostech. :D
Ta TAUka je na 10 m stroj na desítky, je to regulovatelné a s původním seřízením (7g CO2 na 65 ran) jsem s tím sundal holubů nepočítaně. :oops:
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 06 led 2007 22:06

Fantan píše:Tak to zase já bych se zeptal Alexxxuse (konec předchozí stránky), kde tu TAU 7 viděl a šel bych do ní - rozdíl mezi defacto hračkou (i když dobrou) a terčovou zbraní je v kvalitě propastný a v ceně neznatelný. :D
Kdybych neměl prodej těch sifonových bombiček u nosu, napsal bych do DRULOVu Litomyšl, aby mi poslali redukční ventil (stál tam loni asi 174 Kč) a k tomu bych si sehnal dvě 215 g bomby CO2 (naplnění mě stálo tamtéž l0 nebo 20 Kč, teď nevím) a měl bych po starostech. :D
Ta TAUka je na 10 m stroj na desítky, je to regulovatelné a s původním seřízením (7g CO2 na 65 ran) jsem s tím sundal holubů nepočítaně. :oops:
No jo ale pokud chces jen hracku nadoma tak nema smysl kupovat drahou zbran. Jinak s prepustakem mas pravdu, uz ani nevim kde bych sehnal klasicky sifonovy bombicky...nekde sem cetl ze si zbrane plni i z hasicaku CO2. Btw ty strilis po ptacich? A to se dela? fuj... Nak
CZ 634 .177
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 06 led 2007 22:24

Na doma? Tomu nevěř! Ono to člověka chytne, když je to přesné a spolehlivé! :D Přesně takhle jsem argumentoval, když jsem si v r.1990 kupoval DIDAKTIKA místo PC :cry: Taky mi říkali: kup si něco opravdového ... taky jsem říkal "hračka na doma". :cry:

No, nejsem na to moc pyšnej, ale bylo to na objednávku cca 1984-6, nebylo jich moc, jen jedna vejtřaska :oops: :oops: v rámci čištění pražských půd (nařízeno tehd. ObvNV Praha 1). Už je to promlčeno, jinak bych se tím nechlubil! 8)
3022

Příspěvek od 3022 » 06 led 2007 22:41

Myslim ze za ~3600 se tu a tam na TAUky da celkem pravidelne narazit. Aspon sem tedy par takovych inzeratu parkrat videl.

Ona ta investice sice neni malo, ale kdyz zas clovek uvazi ze uz jinou jednoranou pistoli potrebovat uz nikda nebude, nejakou znatelne lepsi nejspis stejne nikdy nikde a za nic neporidi a za tyhle penize ji stejne zas vzdycky proda...

Tezka vec, pokud jde jen o zabavne postrileni doma :-)

Velmi nepekne na TAU-7 je, ze si ji temer nikdo vlastne ani nezaslouzi - nechci nikomu tady z nas krivdit, ale ta pistole je pro nas vsechny az moc dobra...
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 06 led 2007 23:41

Dlouho jsem měl Walthera LP3 na stlačený vzduch pákou u rukojetě. Měl jsem kamaráda střelce, který si postupně postavil tři pistole (pořád lepší a lepší) - taky na stlačený vzduch, vypadaly jako Fajnka. Ta poslední uměla takový tlak, že mu to prohnulo "Téčko" pístnice, kterou tu nádobu tlakoval :D .
Jednu sobotu ji nabil, zapečetili jsme to v trezoru, druhou sobotu ji vzal a dal pěknou "10" :D . A uměl běžně 385/400.
Ono i tady jsou mezi námi "páni střelci", i když už UIT střelba tak moc nefrčí :!: a bohužel se netrénuje. Schází taková ta motivace výkonnostního sportu - proč bych na stará kolena makal jak barevnej, když už se stejně na tu úroveň, na které jsem byl (když jsem měl bouchačku denně v ruce 4 hodiny, obden ostrý trénink) nemohu nikdy dostat ?
Když se pak sejdeme s přáteli na střelnici a vzpomínáme na staré časy, tak mě ta občasná rána "v mlíku" :oops: ani tolik nemrzí :?
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 07 led 2007 18:33

a vite co me zajima, proc kdyz si odfouknete bombicku u tau 7 tak lidi nadavaji. to je takova rana nebo co?
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 07 led 2007 18:41

Nakadah píše:... ty strilis po ptacich? A to se dela? fuj... Nak
To se přece dělá běžně :wink: . A je pořád lepší je střílet přesnou, spolehlivou a výkonnou TAUkou, než prasit to do nich ze 4 mm flobertky, jako jsem to kdysi dělal já :oops: .
P.S. Kdokoli byste měl zájem, můžu dodat kontakt na subjekt, který má na prodej více TAUek v různě zachovalém stavu a tomu odpovídajících cenových relacích (včetně nových, zcela nepoužitých kusů). Modely 7 a 6. E-mail mi nefunguje, případní zájemci prosím pište SZ.
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 19:03

Slim Jim píše:
Nakadah píše:... ty strilis po ptacich? A to se dela? fuj... Nak
To se přece dělá běžně :wink:
Hmm... ale dost rozdil je, jestli je clovek strili primarne pro zabavu :roll: , nebo primarne kvuli tomu ze je to skodna (vyzobavaci zrni na venkove, kadici a prenaseci chorob ve mestech) :shock: . Stejne tak bouchnout vzduchovkou krysu muze byt velmi civilizovane, pokud si clovek na to vezme neco adekvatniho a bere to na jistotu - daleko lepsi nez to travit, jak pro lidi, tak pro ty krysy.
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 07 led 2007 20:23

3022 píše:Hmm... ale dost rozdil je, jestli je clovek strili primarne pro zabavu :roll: , nebo primarne kvuli tomu ze je to skodna (vyzobavaci zrni na venkove, kadici a prenaseci chorob ve mestech) :shock: ...
Já je vždycky střílel proto, že nám osírali balkon. Samozřejmě mě to i bavilo. Tak nevím, do které kategoie by spadala ta moje motivace...
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 20:36

Hmm... treba osirani balkonu nekde na venkove bych ja za civilizovanej duvod zdrovna nepovazoval. Za chvilku zacnes trilet vrabce protoze ti pochodujou na dvorku. Pokud ovsem bydlis na namesti a tvuj balkon patri k nejaky historicky budove... tak bych se zas kazdopadne nechtel prochazet kolem tvyho balkonu :D . Bud bych dostal brokem nebo ptakem.

Osobne se na to koukam tak, ze holuby se ve meste strilely jen s povolenim nebo na pokyn nekoho. A o skodny se ma cenu bavit na venkove kde ma clovek hospodarstvi, kterymu tam urcity zivocichove zpusobujou ekonomicky skody - moralisti muzou jit do haje, neni to zadnej velkej rozdil mezi popravenim pasika kvuli jitrnicim a nevidim duvod proc takovou drobot strilet kulovnici.
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 07 led 2007 21:40

No, to jsme ale ve zcela jiném threadu!
Jakmile se mluví o odstřelu škodné, tak jsme v zákoně o myslivosti, jestli o osírání balkonů, soch a pod., tak jsme na ochraně volně žijících živočichů.
Tehdy i teď šlo a jde o trestné jednání. Dneska podstatně mastnější. :cry:
A mimochodem: kdy jste naposledy viděli vrabce (bývaly jich mraky)? Jo, holuby věžáky (ve městech) to jo, ale vrabce? :wink:
Odpovědět