pistole makarov

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
edelweiss
Administrator
Re: pistole makarov

Příspěvek od edelweiss » 29 pro 2013 21:03

Toto se mi tu dlouho válí a neměl sem doteď čas to vykropit :evil:
Přílohy
P1120482.JPG

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
hides

Příspěvek od hides » 29 pro 2013 21:05

tak to edel... zkus pro kolegy najít a dej foto prosím sem na forum, třeba to mnoha střelcům vyřeší situaci - jo, to je ono
mercedes777

Příspěvek od mercedes777 » 29 pro 2013 22:07

Mam rusa v nemecku a on pretvaruje lugery, treba jeste pouzite, vytazene z pisku a udela z nich Makarony. V udelane matrici. On je soustruznik a umi. :lol:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 pro 2013 22:47

Herdek ogaři to už vás lenost překonala že nenalistujete stranu 3 :-) http://forum.gunshop.cz/pistole-makarov-t2768-30.html za pár šupů koupíte udělátka LEE a zakrátíte, pak už ládujete a kalibrujete matricí 9mmM po prvním výstřelu už je to úplně makarov :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
the.marek

Příspěvek od the.marek » 30 pro 2013 10:34

Já nepřebíjím. Já se jen ptal na to, jestli jsou magnetizující střely do Makaróna "Košér"... :-D
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 pro 2013 10:38

S&B dělá tombakované, takže pokovené železo, rve to i do pušek, takže nic vzácného k potkání to není. :wink:
hides

Příspěvek od hides » 30 pro 2013 15:05

the.marek a další,
pochopil jsem, že jsi se jen ptal na košer střely do Maka, ale s edelweissem jsme jen všem chtěli nastínit jednoduché východisko s používáním Maka, kdy se řeší kde, jaké a za kolik střelivo koupíme a podle toho buď budeme, nebo nebudeme střílet, ač je zde velmi jednoduché, levné a kvalitní východisko v podobě doma předělaných nábojnic, postup viz výše, kdy náboj poté s Pb střelou vyjde na 1 KORUNU !!!!!!! a uděláte si jich podle potřeby kolik chcete a kdy chcete. Ale jestli i to je někomu jedno.....jen jsme vás chtěli nakopnout k činu
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 pro 2013 17:06

to-hides, plno lidí si chodí jen popovídat a postěžovat, že je řešení všech problému v jejich rukou zapomínají. Chci něco levně? Udělám si to sám :twisted:
the.marek

Příspěvek od the.marek » 30 pro 2013 17:27

To Hides: Ano, to je sice prima, ale všichni hold nepřebíjí... Jednou mám sice v plánu přebíjet, ale teď k tomu bohužel nemám podmínky, ani pořizovací finance, takže tak. Proto jsem se ptal. Je jasné, že když někdo přebíjí, tak je to levnější, než kupované... Ale když připočítám lis, matrice, střely, zapálky, střelný prach... Pořizovací náklady nejsou tak za hubičku a ne každý si to může rozdělat třeba v bytě, v obýváku na konferenčáku, zatímco se vaše polovička dívá na Ordinaci v růžové zahradě... :-D :-D
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 pro 2013 17:36

si to moc bereš, není lehké začít ale proto abys začal stačí i to nejlevnější nebo levné z druhé ruky, časem si to na sebe vydělá a koupíš lepší. Když jsem se zařizoval já tak se mi zdálo 8000,- moc přitom to nebyla ani cena pistole, dnes už je víc v přebíjení jak cena zbraní. Přiznám se že uvařit si dobrou laboraci mně baví víc jak to vystřílet :twisted:
hides

Příspěvek od hides » 30 pro 2013 20:44

nedá mi to ještě:
pokud si chceš skutečně z Maka zastřílet a stále jen na něj nekoukat a jako 70 procent střelců na čáře hudrovat, že je to drahé, že by stříleli, ale není za co, nadávat na vše, atd., tak je třeba začít sedlácky uvažovat:

-nový obyčejný nesmrtelný lis jednooperák třeba RCBS Partner - 2500,-Kč/ přebíjí všechny pistolové i puškové náboje!!!/
-nové matrice 9 Makarov za 1100,-Kč - přežijou tě
-nové LEE odlévací kleště s dvoukokilou 9 mm Makarov - 750,- Kč
-celkem výdaj 3360,-Kč, kdy za toto si v krámu u prodejce koupíš po 4.50- jen 746 ks nábojů, které zanecháš v propadlišti dějin za pár návštěv střelnice.

Co je lepší? Je jasné, že ještě prach, zápalky a olovo, tp seženeš od zedníků z demoliček, apod, , taky jej natavíš ne v drahé peci, ale stačí PB bomba za 120,-Kč s vařičem, na ten postavíš Al ešus a kolik na něm uliješ kulí !!!!!!!!!!!!! A jaké to budou náboje za kačku !!!!!! Raději oželím několik návštěv střelnice a koupím si do začátku základ....... a můžu začít střílet tolik, kolik si stačám nadělat. Je to jen rada, návod k zamyšlení....... a taky to zhotovování nábojů začne bavit tak, jako samotné střílení ......že, edel.......?????

Vše je taky samozř. o penězích.
-nekuř 20, ale 10, prachy házej do krabičky
-co doma již ze svých nepotřebných chlapských věcí nepotřebuješ a druzí to shánějí? Nebuď lenivý, vyfoď, dej na Auk... portál-peníze ulož do krabičky
-odpusť si něco ze svých jiných požitků, peníze ulož do krabičky
-nebuď lenivý jako to ....., buď na sebe důsledný a po čase zjistíš, kolik jsi takto naspořil, ale hlavně vytrvej, jako ve všem, přeci my chlapi když něco chceme, tak to MUSÍME MÍT !!!!!! záleží jen na vůli, jakou máme
the.marek

Příspěvek od the.marek » 30 pro 2013 21:30

Fajn, tady to já vše beru a chápu. Ale v roli studenta VŠ, v podnájmu se spolubydlícími, kterého navíc příští rok čeká velké stěhování a hromada dalších výdajů. Tak opravdu nehodlám momentálně přebíjet. Časem to určitě v plánu je, to samé to lití, rád bych prostoupil do tajů předovek a pořídil si nějaké to GéGéčko :-). Ale momentálně opravdu ne, takže asi tak pro pochopení! Mimochodem nekouřím, víceméně ani nepiju a mám i jiné výdaje a věci v merku, než jen zbraně, které pro mě nejsou jedinou vášní.
ramires

Příspěvek od ramires » 31 pro 2013 00:01

Pokud je to tak jak píšeš, kašli na přebíjení, je to hromada krámů kolem, musíš mít na to prostor a hlavně tomu musíš porozumět, mít prostě nastudováno, není to tak jednoduché vychytat tu správnou laboraci,pro konkrétní zbraň pokud chceš střelivo co možná nejpřesnější a spolehlivé a taky olovo se ve vývrtu strhává a obtížně čistí(to je taky o tom vychytání správné laborace). Takže na začátku hodně testů a výjezdů na střelnici ze vzorkama označených nábojů max po 5-20ks a poznámkovým bločkem. Ale nechci nikoho odrazovat, sám jsem úspěšně přebíjel 45acp a 9mmL na jednooperačním lisu Lee(1150kč) ,a náklady se vždy rychle vrátili, ale musí být čas a musí to hlavně bavit, pokud za rok vystřelíš do 100-300 nábojů tak přebíjení vůbec neřeš a taky jestli něco magnetuje nebo ne, sežeň si nejlevnější střelivo(ne vzor82),kup větší množství a měj prostě radost ze zbraní, není to jenom o vystřílení tisíců nábojů :wink:. Přeji všem šťastný nový rok 2014 :D
In vino veritas...
Furt

Příspěvek od Furt » 02 led 2014 19:02

Matt007 píše:Tak dnes dorazil nový kabátek pro Maka od KM Saddlery :D
http://forum.gunshop.cz/download/file.p ... &mode=view

neni škoda nacpat také štíhle železo do puzdra, ktoré mu pridá na šírke tak 1,5-2cm? a ešte aj trčí hlaven... :shock:
makar pekný :)
Matt007

Příspěvek od Matt007 » 02 led 2014 22:45

škoda to rozhodně není, pouzdro je dělané přímo na Maka a sedí v něm krásně. Ano, určitě by šlo udělat tenčí, třeba kydexové pouzdro, ale já rád klasiku.
Jediný čehož možná trochu lituju, je že jsem mohl nechat udělat pouzdro hnědé. Jinak ale KM Saddlery je kvalita. Kdo má tak ví.
Glock 17 9mmL
PM 9mmM
Odpovědět