Příspěvek
od libor007 » 31 pro 2013 00:14
milius: je to tak jak píšeš. Můžu být spokojený s chrchlou a nespokojený s velmi drahou zbraní. Ale nějak jsem Tě nepochopil - limitu se držím, jen občas vypadne nějaký adept. Ten ruger za 5500 kaček jsem bral v potaz, protože je i s optikou, která taky něco stojí. Já vždy měl něco vybráno a nakonec našel něco, co to vyřadilo z seznamu adeptů. Původně jsem chtěl něco s pevnou hlavní. Gamo cfx - je takové divné, lidi nadávají na spoušť a další věci(prostě gamo). Pak se mi dost zamlouvala norica dream hunter, ikdyž přes 4000 (plastová verze celkem chválené noricy quick). Oslovil jsem nějakého teď už bývalého majitele na fóru a ten mi napsal, že slávka mu střílí přesněji, ikdyž je lamačka. Tak babo raď, třeba měl smůlu na kus a já bych stejně jako zelenáč prd poznal. Zůstal jsem teda u výběru xisica jakožto klonu v zahraničí celkem chválené rws34 a doporučované klasiky slávky. Je mi samozřejmě jasné, že tady na fóru se člověk do výběru jen zamotá. Jenže problém je, že není možnost si z většiny zbraní před koupí zkušebně vystřelit, abych viděl jak kope, štěká, jak jde spoušť apod. Někdy je vůbec zázrak, že aspoň v obchodě mají 1 kus (bez závazného objednávání) a dá se ošahat. Vystřelit na prázdno Tě nechá logicky jen málokde, s diabolkou snad jen někde v obchodě se střelnicí. Jen tak mimochodem - vždy u adeptů na koupi jsem zjišťoval dostupnost a cenu náhradní pružiny a těsnění. Nevěřili byste, kolik dá práce vypáčit tuto informaci z většiny prodejců(dokonce i přímo dovozců)
deef: jako bývalý prodavač nevěřím nikomu ani dobrý den a vím, jak to v obchodě chodí jedno v jakém oboru. Ale tenhle prodavač mi doporučil raději xisico, ikdyž ho vůbec nevedou. Ten ruger, který má stále v nabídce mi mohl zkusit vychválit(kdyby chtěl). Ještě mi řekl, že raději by asi bral tu slávku kvůli dostupným dílům. Jinak jsem v Brně byl v pár obchodech a je vidět někdy až okatě, jak někteří vnucují tu svou "nejlepší" značku(často gamo, jinde jen slavky apod)
CZ 200S Hunter 4.5+Sightron SIH TAC 4-12x40 AO MD
SPA CP-1M 4.5