Do ?eho st??l?te ?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud je špatně udělaný těžiště asi nic jinýho než magnet nepomůže ale dobře udělaná drží. Kilzona musí přepadávat,je třeba posunout otvor na kterém se otáčí. Vyzkoušeno i s knedlíky nad limit
.

Re: Do čeho střílíte ?
Ja by som gravitáciu z hry vynechal...
Hloupý dotaz: proč se na cvičký sklopry nepoužívá lízátko lítající v rovině horizontální? Ona to je tedy pak překlopka
ale pro obě polohy stačí stejná síla... Nebo to už někdo zkoušel a problém je v tom, že horizontální lízátko zůstává v mezipoloze?

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
šlo by to, ale pak by jsi musel mít ty magnety na obou stranách... takhle ti stačí jeden nahoře.
dycky STEYR
Ak si zvolíš patričnú pružinu namiesto gumičiek podla konceptu vyššie, nepotrebuješ kupovať, lepiť a meniť magnety... 

já myslím, že gumička nebo magnet už je vcelku úplně jedno. bavili jsme se o tom, zda to jde jen tak samo od sebe! a já tvrdím, že aby to chodilo tak jak má, tak se tomu musí něčím pomoct... jestli gumičkou nebo magnetem je přece fuk...
jaký je prosím tě rozdíl, jestli půjdu koupit magnet nebo gumu? nehledě na to, že ten magnet najdu doma spíš, než odpovídající gumičku, nebo pružinu
a ty magnety jsem doteď neměnil, nevidím důvod je měnit.
jaký je prosím tě rozdíl, jestli půjdu koupit magnet nebo gumu? nehledě na to, že ten magnet najdu doma spíš, než odpovídající gumičku, nebo pružinu

a ty magnety jsem doteď neměnil, nevidím důvod je měnit.
dycky STEYR
Pavle, máš fotku té sklopky? nějak pořád nerozumím jak by to mělo fungovatcannis píše:Pokud je špatně udělaný těžiště asi nic jinýho než magnet nepomůže ale dobře udělaná drží. Kilzona musí přepadávat,je třeba posunout otvor na kterém se otáčí. Vyzkoušeno i s knedlíky nad limit.

bez magnetu funguje takovýto mechanizmus: http://www.colosus.cz/terc-treningovy-vrana/ , ale ten je oproti magnetům mnohem náročnější na výrobu. mám doma oboje, vím o čem mluvím

dycky STEYR
"...jestli gumičkou nebo magnetem je přece fuk...jaký je prosím tě rozdíl..."
Doba funkčnosti...magnet je krehká vec, nie je určený na to aby si doň plieskal splátkom železa pri 16J. Gumička vonku zostarnie rýchlo(UV,atď)...Ak s niečím už babrem, nechcem po mesiaci, po polroku to znovu opravovať...Pružina mi vychádza ako optimum. Toť vše.
Doba funkčnosti...magnet je krehká vec, nie je určený na to aby si doň plieskal splátkom železa pri 16J. Gumička vonku zostarnie rýchlo(UV,atď)...Ak s niečím už babrem, nechcem po mesiaci, po polroku to znovu opravovať...Pružina mi vychádza ako optimum. Toť vše.

Ano, to je přesně ten mechanismus, kdy to funguje bez magnetu. Je trošku náročnější na výrobu ale jak jsem teď viděl sklopky v Lipové, nebyl by určitě problém pro kluky, nechat si vypálit podle originální i ty treningové. Možná by se to vyplatilo pokud by měli zájemce a dělalo se víc kusů.
S naklopenou sklopkou to funguje, ale nespolehlivě. Hlavně nezapomeňte, že ta packa musí spadnou pouze při plném zásahu. Když tam nebude magnet nebo jištění jiným způsobem (pružina, gumička), tak to pravděpodobně bude padat dolů i při zásahu okolního plechu.
Magnet vydrží věky, pokud je usazen na správném místě, tak se ho packa ani nedotýká.
Jediný problém je, jak ten magnet spolehlivě udržet na místě, protože dostává zásahy od střepinek odlétajícího olova. On drží sám o sobě tím magnetismem, ale může ho to posouvat do boku. Zatím je to řešeno nejjednodušším způsobem - páskou, která se po pár set ranách jednoduše sundá a přilepí se znova.
Magnet vydrží věky, pokud je usazen na správném místě, tak se ho packa ani nedotýká.
Jediný problém je, jak ten magnet spolehlivě udržet na místě, protože dostává zásahy od střepinek odlétajícího olova. On drží sám o sobě tím magnetismem, ale může ho to posouvat do boku. Zatím je to řešeno nejjednodušším způsobem - páskou, která se po pár set ranách jednoduše sundá a přilepí se znova.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Na ty moje tréningovky padlo určitě 1000 ran na každou a pásku jsem měnil jednou. Ono stačí aby ta páska byla kolem toho magnetu, že se potrhá nevadí, hlavně že ho nepustí na stranu. No a magnety jsou pořád jako nové, jsou to tuším ty neodymové nebo jak se ten materiál jmenuje.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
"cannis"
tak na tohle mě nenapadá nic jinýho než: " proč to dělat jednoduše, když to jde složitě "
. jako proč? mám oba mechanismy doma a můžu ti s klidným svědomím říct, že ten s těma magnetama je lepší a spolehlivější!
tak na tohle mě nenapadá nic jinýho než: " proč to dělat jednoduše, když to jde složitě "

dycky STEYR
Ale já přece netvrdím,že by se to mělo dělat jednoduše nebo složitě.Pouze jsem dál námět k posouzení,jestli by se to nevyplatilo dělat i takhle. Mě to funguje a měl jsem pocit,že by to svako,nebo kdo to dělá ve velkém mohl zkusit vyrobit. Mě tak moc složitý na výrobu oproti těm magnetum nepřišlo.
-
Slávie 634 cal. 5,5 mm + Delta 4x32 AO + JSB Exact
Lov 21 cal. 4.5 (Novalov) + kolimátor RD 40+ JSB Match (zelené)
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Bullpup) + kolimátor Walther Top Point II
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Viper) + Bullet Project 4x32 AOE
Lov 21 cal. 4.5 (Novalov) + kolimátor RD 40+ JSB Match (zelené)
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Bullpup) + kolimátor Walther Top Point II
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Viper) + Bullet Project 4x32 AOE
tak to už jsem viděl v Polsku a vypadalo to náhodou dost dobře
. začneš na deseti metrech a můžeš skončit kam až dostřelíš 

dycky STEYR