Kavy píše:Myslel jsem že "na flek" je menší soustřel.
Teď vážně.
Střílet z ruky,vidět dosažený rozptyl a prezentovat to jako "rozptyl zbraně" mi přijde jako urážka výrobce.Vraž pistoli do svěráku a uvidíš.
Vrazil jsem Blackfoxku do svěráku jak radíš ale nebylo to jednoduché.Musel jsem vyřešit několik technických problémů.
Rozptyl se zmenšil na 21 mm!
Pistole Black FOX, 15 metrů, upnuto do svěráku za rukojeť, mířeno do středu terče, náboje s kuličkou 10 ran.
Přílohy
Naposledy upravil(a) mvoracek dne 28 říj 2013 18:04, celkem upraveno 1 x.
Ad náboje - už jsem to tu někde psal... kuličky jsou od pohledu takové stejnoměrněji vyrobené. Alespoň v tom smyslu, že kulička drží v nábojnici a je zalisovaná stejně hluboko u každého náboje. Várku nábojů co mám jsem teda nerozebíral a nevím, jestli obsahuje prach nebo ne, pokud by to byla zrovna verze se slabší složí dosypávaná prachem, můžou tam rozdíly vznikat značné. Špičky jsou oproti tomu co kus, to orginál - některé střely se volně otáčí, některé drží, část z těch volných jde zafixovat pootočením a zatlačením. Sice moc rozdílů jsem nepozoroval, možná nepatrně lepší co do schopnosti se zapíchnout do dřevotřísky, ale je možné, že to může dělat ty dvě skupiny zásahů.
Data jsem doplnil k obrázku. Pro mě je to také záhada, asi ty tři dolní zásahy byly způsobené opravdu slabšími náboji. Ovšem v rámci celkového seskupení zásahů v kruhu 21 mm je to dobrý výsledek. A jenom to potvrdilo, že je nastřelená na flek.
Fajn nástřelka, díky tobě. Pokud si střílel špičky, tak je to pravděpodobně způsobeno střelivem. Měřil jsem Rexe přes chrono Alfa z jeden a půl metrové vzdálenosti a rychlost kolísala o 20 m/s kolem střední hodnoty.
Me treba tohle delaji kulicky.Spicky litaji mnohem lip.Tim,ze kulicky nemaji prach,tak se projevi kazda odchylka v mnozstvi zapalkove sloze.
Nerikam,ze mi nikdy nic neulitne,to bych kecal,ale to je proste problem flobert naboju obecne.Zajistit konzistenci vyroby u tak titernych naboju,ktere nejsou ani zdaleka,nejdulezitejsim vyrobnim artiklem firmy,je problem.
Kulicky jsou tak kvalitne zaskrcene,ze jsem vzdycky mel v krabicce spoustu naboju bez kule.U spicek jsem to mel jednou.
I .22 LR se v hilzne hybou a jde s nima otacet.
Ono zaskrtit mekke olovo,u takove prcka,bude problem.
Ale nastrelka moc hezka.Na 15m je to moc hezky.
Zrovna kdyz jsem rozpadly naboj s kulickou nenasel ani v jedne z 25 krabicek ,tak jsem otevrel 26tou a tam byli rozpadle hned tri naboje
Ale nijak to nesouvisi se zbranema od p.Dresslera.
SHARK je můj jasný favorit, tohle řešení deringeru na dvě rány je jednoduché a deringer je mnohem lehčí a menší než kdyby měl dvě hlavně. Snadno si můžeš přepínat mezi pravou a levou komorou a do jedné si dát třeba náboj s kuličkou a do druhé s CS látkou nebo jen poplašný, prostě si to můžeš nakombinovat jak se hodí.