CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já ji sundaval,jediná možnost je ji uříznout pilkou v rozhraní guma-dřevo.
Nebo dle toho co chceš zachovat.Vevnitř jsou dvě ocelové tyčky na jedné straně zatavené do gumy
a na druhé zalepené do pažby.Mě se jí nepodařilo ani odchlípnout abych se dostal pilkou na ty dráty.
Na novou pažbu jsem jí nalepil dvojsložkovým epoxidem,chemopren se neosvědčil.
Nebo dle toho co chceš zachovat.Vevnitř jsou dvě ocelové tyčky na jedné straně zatavené do gumy
a na druhé zalepené do pažby.Mě se jí nepodařilo ani odchlípnout abych se dostal pilkou na ty dráty.
Na novou pažbu jsem jí nalepil dvojsložkovým epoxidem,chemopren se neosvědčil.
Takze uz mas novou pazbicku muzes mi prosim poslat fotku qwin@seznam.cz
to 3022 :
vzdyt uz ses tu dozvedel z fyzikalniho hlediska jak se veci maji!! a ta empirie to jen potvrzuje..proste jen nevim co bys jeste chtel vybadat..ale pokud bys chtel dodetailu porozumet deni v plynech (i tem vecim ktere se pri normalnich vypoctech zanedbavaji jako priliz male)..tak se dej na VS zabyvajici se timto oborem a mas na dlouha leta co delat..
vzdyt uz ses tu dozvedel z fyzikalniho hlediska jak se veci maji!! a ta empirie to jen potvrzuje..proste jen nevim co bys jeste chtel vybadat..ale pokud bys chtel dodetailu porozumet deni v plynech (i tem vecim ktere se pri normalnich vypoctech zanedbavaji jako priliz male)..tak se dej na VS zabyvajici se timto oborem a mas na dlouha leta co delat..

S klesající teplotou samozřejmě klesá i schopnost vzduchu vlhkost absorbovat. Ale souhlasím s tím, že vliv na balistiku to bude mít nulový. V praxi je při nízkých teplotách problém spíše s mazivy, ale to se týká spíše automatických zbraní.3022 píše:To je sice obecne vzato pravda, ale nebavime se tu o -150 °C nebo nejak tak. A v teplotach do nejakych -30 °C hraje pro hustotu vzduchu mam ten dojem (ze sem to nekde cet) daleko vetsi roli to, ze typicky tu klesa atmosfericka vlhkost, cily hustota tam podle me spis klesa.Marc píše:3022:S klesající teplotou hustota plynů stoupá. V extrémních případech dokonce přecházejí do kapalného stavu.
Nema to nekdo vedecky podlozeny jak to je?
...kazdopadne ale pochybuju ze by se to pri strelbe vzduchovkou/vetrovkou nejak vyrazne projevovalo...
S tim 3022,kazdy pokud by ho to hodne zajimalo si to najd na netu(pokut to tam je,jinak diky za odpovedi a namitky,od toho je diskuze).
Jinak Troji docela by me zajimalo co studujes za fakultu,rozhodne to nemyslim s nijak arogantnim tonem,jen bych chtel vedet na koho si davat v otazce strelby pozor,pac asi vas obor,nebo ty mas rad fyziku
.
Jinak na to oddeleni patky sem se ptal,pac sem si vytvoril posuvnou patku,pac ta pazba mi prisla prilis kratka.Inspirovla jsem se systemem posuvne pazby ,ktery je videt u M 24.Zatim neni cela prestava dokoncena,ale po odeleni patky to je toazka jednoho dne.
to Marc
Vliv to ma docela znatelny.20kliku mi pride docela dost.
P.S je to psano po navsteve naseho mistniho socialniho zarizeni,kde vecina lidi nema moc v lasce tyto svatky a tak sme se trosku sprofanovali.
Jinak Troji docela by me zajimalo co studujes za fakultu,rozhodne to nemyslim s nijak arogantnim tonem,jen bych chtel vedet na koho si davat v otazce strelby pozor,pac asi vas obor,nebo ty mas rad fyziku

Jinak na to oddeleni patky sem se ptal,pac sem si vytvoril posuvnou patku,pac ta pazba mi prisla prilis kratka.Inspirovla jsem se systemem posuvne pazby ,ktery je videt u M 24.Zatim neni cela prestava dokoncena,ale po odeleni patky to je toazka jednoho dne.
to Marc
Vliv to ma docela znatelny.20kliku mi pride docela dost.
P.S je to psano po navsteve naseho mistniho socialniho zarizeni,kde vecina lidi nema moc v lasce tyto svatky a tak sme se trosku sprofanovali.
delam strojni fakultu zapadoceske univerzity..loni jsem absolvoval predmet termomechanika a letos mam hydromechaniku- dva nejobsahlejsi a nejobtiznejsi predmety cely strojarny (na ostatni zkousky se clovek uci tak tyden dva a v lete sem byl nucen dat termomechanice skoro dva mesice uceni-naka maturita hadr)..byl to muj nuceny konicek..ale jinak se venuji radsi konstrukci..(jako rigorozni praci budu mit konstrukci prepousteciho mechanismu vlastni pneumaticke pusky:-) )
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 Troj, Troji uloz si mne nekam ... az budete mit nejakou pazbu chtel ybch to videti, debata s e zbrojovkou je fakt jak v dobe realneho komunismu. Nevim jestli pani v prdoeji nebyla jen trosku ovinena ale za lepenou pazbu chtit 7 000 korun mne prijde jako zhovadilost, zvlaste kdyz jsem ted kupoval lepenou pazbu na Tau 200 prodlouzenou seniorku vcetne pohyblive botky licnice za necele 3000 korun a ze ta pazba je opravdu mnohem slozitejsi.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Akorat jsem mluvil se strejdou truhlarem co ma kopirovaci frezku na drevo ( tedy by asi sla udelat pazba ) a ten mne rekl to se delalo na stare flinty kdo by dneska chtel lepenou pazbu, asi si snim hezky promluvim v novem roce.
Jinak vsem vetrovkarum hezke klidne vanoce a pod stromek "prekvapeni" pro manzelku nebo pritelkyni ( mam namysli treba dobrou optiku
.
Jinak vsem vetrovkarum hezke klidne vanoce a pod stromek "prekvapeni" pro manzelku nebo pritelkyni ( mam namysli treba dobrou optiku

-
- Odborník na zbraně
Tý voé, sedmičku za lepenici na CZ2000, když na ní nic není? Ta paní se asi po***la v kině!!! Sorry za ten výlev, ale já mám bukovou lepenici na malorážce - 2 barvy dřeva, tloušťka lamel cca 1 cm, mezi lamely vkládána palisandrová dýha. Pažbu jsem teda celou konstruoval sám, speciál pro střelbu vleže, pohyblivá botka, výškově stavitelná lícnice. Dřevo slepoval a strojní práce dělal PAN truhlář (mladej kluk, dříve nástrojař, kterýho začalo bavit dřevo a koupil za babku truhlárnu od zkrachovalýho výrobního družstva). A ted bacha, cena i s polyuretanovým lakem 1000,- Kč. (je pravda, že to byla cena značně přátelská, ale když spočítám ty hodiny práce, tak 3.500,- až 4.500,- je na takovou pažbu reálná cena). Teď se chystáme na 2 pažby pro libovolnou malorážku, to bude teprve mazec. Tam ty lamely budou asi 0,5 cm, spousta Al kování...... toho kluka ale zatím nemohu využívat komerčně, jelikož se živí poctivou a fajnovou truhlařinou. Mrkněte se po svým okolí, třeba budete mít taky kliku.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 Harrppy ,,, jo 7000 sednul jsem si na pozadi do kresilka co mam u pocitace jeste vic nez jsem sedel. Myslim ze muj strejda co tvrdi ze to umi se ma nac tesit . bohuzel ja jsem Prazak a on je od Tachova takze to bude sila tam ject. Vsichni v rodine myslivci
a prijede prazak s natunenou vzdusou s optikou v cene jejich kulovnice
To bude kecu.

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 Silencer, u Novotneho je to zbeř s cenama
jinak ja nasel truhláře co má dilnu na Malé Straně a ten mne řekl že z ořechu by mně pažbu "vydlabal" tak za 3000 a dřevo prej za 2000 tak jsem si řekl že fakt jedu za strejdou, udelam pažbu uplně stejnou jako mam na 200S ted akorat prodlouzim licnici a rozdelim ji ale udelam to z "preklizky" uz jsem strejdu na dalku zaukoloval lepenim dihy. Jestli se zadari tak se rad pochlubím.

Tak mám konečně novou pažbu.Dělal mě jí známej podle mého návrhu,
je restaurátor a nemá s pažbami zkušenost.Takže to stálo dost konzultací,
zádlab jsem navíc musel ladit,aby to sedlo na všechny 3 upevňovací body bez vůlí a hlaveň byla přitom vodorovně a v ose.
Hlaveň je volná,nepatrně jsem zvětšil díru v držáku.Trojovo nabíjecí mechanizmus jde hladce a jsem s ním naprosto spokojen.
Úsťový nástavec plní jen dekorativní funkci.
Materiál je ořech.Nejsem přítel futuristických pažeb,chtěl jsem aby to vypadalo jako puška.
Jak to dopadlo posuďte sami.
Všem přeji hezký a šťastný nový rok a Sidewinderovi blahopřeji k vítězství v Poháru Hradce Králové.

je restaurátor a nemá s pažbami zkušenost.Takže to stálo dost konzultací,
zádlab jsem navíc musel ladit,aby to sedlo na všechny 3 upevňovací body bez vůlí a hlaveň byla přitom vodorovně a v ose.
Hlaveň je volná,nepatrně jsem zvětšil díru v držáku.Trojovo nabíjecí mechanizmus jde hladce a jsem s ním naprosto spokojen.
Úsťový nástavec plní jen dekorativní funkci.
Materiál je ořech.Nejsem přítel futuristických pažeb,chtěl jsem aby to vypadalo jako puška.
Jak to dopadlo posuďte sami.
Všem přeji hezký a šťastný nový rok a Sidewinderovi blahopřeji k vítězství v Poháru Hradce Králové.