Pu?ka?stv? O.P.

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Johanes
Re: Puškařství TOROP

Příspěvek od Johanes » 27 zář 2013 10:31

Předpokládal jsem, že tyto diskuze navštěvují lidi dříve narození. Pokud by jsi jím byl, znal by jsi pojem nabíjecí hranol
např. z flobertek Dressler ,konkrétně model WolF nebo Korácká karabina Fox měla také nabíjecí hranol. Dresslerovy flobertky měly hranoly se třema dírama( myšleno kapacita nábojového hranolu) Kora experimentovala také s nabíjecímy hranoly na 5 nábojů. tyto se v praxi neuplatnily z důvodu vypadávání munice během střelby.
Nejsem si jist , jak a zda vůbec se flobertky Torop tehdy označovaly. Jednalo se o výrobky, které měly dlouhé hranaté tělo(jak taky jinak ) , byla u nich možnost výměny pistolové rukojeti za puškovou a také set obsahoval převlečnou prodlužovací trubku, která se připevňovala na hlavěň. Bylo to z důvodu prodloužení záměrné.
Z boku těla zbraně se vytlačoval hranol, do kterého se Vložil 6mmFlobert náboj a zacvaknul zpět.Rozdíl mezi řešením od pana Dresslera a torop spočíval v tom, že pan dressler hranol vyřešil jako průchozí a torop byl pouze výsuvný tam a zpět.
Pokud tu starou Střeleckou revue najdu oskenuji a vložím na forum. Můžu také vyfotit svoji krasavici Model WolF, kterou považuji za to nejlepší co u nás na poli volně prodejných zbraní Flobert vzniklo.
Co se týče rešení reklamace, byl jsem dost znechucen dopřednou neochotou se o řešení problémů pokusit , že jsem se na to vykašlal.Když Vám výrobce sdělí, že vada ve vývrtu nemá na střelbu žádný vliv ,co by jsi dělal?Platil si soudního znalce? kvůli krámu za cca 4500,- ?

Ale je zajímavé co jsi napsal ... tovární výrobek a měl vadu(ALFA).... U jednoranné flobertky, která vzniká puškařským způsobem a kterou má tvůrce neustále v rukou od počátku výroby až po kusové ověření, je dost divné, že si vady vývrtu nevšiml . tak u koho je to větší problém? U velkoseriového producenta, kde může při množství výrobků něco přehlédnout , nebo u malé manufaktury, která vyrobí několik exemplářů.

djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 27 zář 2013 11:15

Tak já při registraci nenarazil na nějaký věkový omezení :lol: No jo je mi 30 , holt nejsem veterán :lol: . Jo tak tenhle hranol mě nenapadl. Samozřejmně vím o čem je řeč, z Dresslerovek to samozřejmně znám.

Ale k věci ... říkáš krám za 4500 Kč ? Já nevím no, já když si něco koupím tak to nepovažuju za krám. A i když se mi rozbije, tak ho vyreklamuju - vada vývrtu je jasná reklamace, tedy mě jen zaráží tvůj postup. Nejdřív bych vyreklamoval a tedy až pak prodal.
Mě šlo spíš o to, že dnes (podle toho co vím) reklamace není problém no.
Každému se může cosi nepovést, nikdo není neomylný. Uznávám, že chyba u malosériovky je víc do očí bijící než u velkosériovky, ale přece jen od toho jsou reklamace. :wink:
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
https://www.youtube.com/user/vitamaniak
Johanes

Příspěvek od Johanes » 27 zář 2013 11:37

Kde jsi četl v mém příspěvku cokoliv o věkovém omezení??Já nic takového nepsal .
Z tvé strany to vidím jako snahu o demagogii.Když jsem ji kupoval , nepovažoval jsem ji za krám .Krámem se stala
po negativních zkušenostech

Ohledně názvosloví...jak by jsi uvedenou věc(součást) nazval, revolver má válec..zřejmě kvůli tvaru že?
věc,která má tvar hranolu ,slouží k nabíjení náboji do zbraně, asi bych ji logicky nazval hranolem

nabíjecí elipsoid mi nepřipadá dost technicky přesný
Mimo jiné, když jsem minulý rok telefonicky hovořil s panem Dresslerem a potřeboval od něj náhradní
hranol,abych měl nějaký rezervní, moje terminologie nebyla předmětem nedorozumění.
Tento člověk je dlouholetý spičkový odborník v oblasti zbraní a přesto mu můj výraz nepřipadal divný.
Pokud máš ještě nějaký zbytečný dotaz, na dnešní dopoledne jsem si v práci udělal na tebe volno.
Klidně piš.
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 27 zář 2013 12:41

[quote="Johanes"]Předpokládal jsem, že tyto diskuze navštěvují lidi dříve narození....

Jestli tohle není narážka na věk tak pak už nic ... :shock:

k věci, to že to poznal Dressler a né já je logické, jak jsi sám napsal, on je špičkový odborník, který to dokonce vyrábí a já amatér, který obvykle nemívá na svých zbraních "nabíjecí hranol" . Ale jo dá se to tak popsat.

Nicméně tahle diskuze směřuje trochu jiným směrem.
Neřekl bych ani, že je to demagogie. Jen mě přijde divný, že si koupíš zbraň, něco se ti nepozdává, ani to nevyreklamuješ a o deset let později píšeš, že výrobky Torop jsou dobrý tak na dvě věci ... jasný je to tvůj názor a já ti ho neberu a vůbec nemám v úmyslu ti ho vyvracet. Ale hodnocení firmy a jejích výrobků na základě toho, že se mi něco před lety nezdálo ... Teď to zobecním, nebudu mluvit jen o tobě, ale X lidí tady zastává stejný názor na základě podobných nebo menších zkušeností. Před pár lety jsem se zakoukal do toho dvourannýho derringeru co Torop dělá. No ale neměl jsem žádný zkušenosti s Toropem a tak jsem pročítal diskuze. A co jsem se dočetl byla jen špína. Ok, tak jsem se na to vyklašlal a nekoupil. Před nedávnem se moje touha probudila k životu a tu koupi risknul. No a teď si trhám vlasy, že jsem ty bludy před tím četl. Je to skvělá flobertka a je škoda, že jsem jí nekoupil už tenkrát.

A z druhý strany, tehdy když z toho sešlo, tak mě zaujal revolver REX od Dresslera ... moje chyba byla, že jsem tehdy nalítnul Novosádovi, který to "prodával" ... zjednodušeně "obchod" se táhl cca rok, dokončen byl až po oboustranných výhrůžkách smrtí, poté co jsem na něj poslal ČOIku a podal trestní oznámení... Přišla mi krabička s revolverem a já ho šel provětrat. Jakkoliv to před tím vypadalo OK, ruční otáčení válce se mi pramálo zamlouvalo a byl ten revolver tak titěrnej, špatně se mi držel a nemohl jsem s ním trefit ani vrata od stodoly ... a to nejsem tak mizernej střelec. A ani ten vzhled nebyl tak bomba jak jsem v první chvíli myslel.Takže za pár dní jsem ho dost znechucenej pod cenou prodal ...

A dneska je ze mě fanda Dresslerových flobertek ... ale nemusel bych být, když první naše setkání nebylo dobrý. Taky bych mohl říkat, že má takovej divnej vzhled a na prd se drží. No dal jsem nám oboum další šanci a vyplatilo se. Tak je to se vším člověk by neměl prostě dávat na první dojem a když už tedy dá na první dojem nemusí to brát jako hotovou věc.
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
Johanes

Příspěvek od Johanes » 27 zář 2013 13:43

Pravdu máš v tom, že naše debata směřuje někam , kam oba zřejmě nechceme.
koník

Re: Puškařství O.P.

Příspěvek od koník » 27 zář 2013 20:01

djbarrel: Tak ty už máš ten revolver doma?
Naposledy upravil(a) koník dne 04 pro 2013 21:54, celkem upraveno 1 x.
existují jen tři místa, která řídí celý svět
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 27 zář 2013 23:27

Ano mám.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 zář 2013 22:25

tydýt píše:Hele Koníku.....nerozčiluj se, nestojí to za to.....ať si koupí "překrásnou" Alfu a až se s nimi někde potkáš, tak jim ukážeš, že funkčnost není tak zcela od věci ;-)))
Nezdá se mi moje Alfa nefunkční - zezadu se to nabíjí, zepředu to lítá, na 25 metrů zvonil pistolový gong na každou ránu jakmile jsem se zastřílel (přece jenom, na tu vzdálenost ta 6mm potvora docela poklesne). Možná to nemá soustřel pětikoruny, ale upřímně - ten kdo flobertkou střílí na terč "na body" je blázen :D Flobertky jsou prostě ideální na plinking a ne že ne :D
Alfa 641
tydýt

Příspěvek od tydýt » 30 zář 2013 11:11

Nezdá se mi moje Alfa nefunkční......kolik jsi naměřil výkonu??? Ono totiž těch 7,5J není až tak moc a když chybí každý Joulíček, tak je to sakra poznat!!!!!!
Až jednou procitneš a vyzkoušíš něco lepšího, tak zjistíš, že to byla jen ztráta času ;-))))))
Taky jsem ji měl kdysi doma a jak jsem koupil prvního Dresslera tak jsem ji už nevytáhl(možná jen na machrování) ;-)
pokud dobře čtu tak jsi někde od Brna....do Křtin to máš kousek, tak se na to jeď podívat, ať máš představu jak se to dá taky dělat.....tady je to OT....pardon....
jo a ještě k tomu hranolu.....nebylo by od věci to nazývat správným jménem???? Třeba zásobník???
A Dressler ho dělal taky po 5ti, ale měl tam vychytávku, aby patrony nevypadávali, ale výroba byla moc drahá, tak od toho upustil.....sám mám 3 kusy a ten 5ti mi osobně nabídl.....
Johanes

Příspěvek od Johanes » 30 zář 2013 15:41

4tydýt- nazývat ten hranolek zásobníkem je asi tak stejně zcestný, jako nazvat zásobníkem tu převážně výklopnou věc, co mi vždy přistane v dlani po stisknutí aretačního stiskátka umistěné na rámu( těle ) revolveru.
Ta zmiňovaná věc je válec a nazvat ji zásobníkem je sice možné taky , avšak je to víc nesmyslné, než nazvat nabíjecí hranol zásobníkem. Je taky fakt, že válec revolveru má jako jedna z hlavních součástí zbraně vyraženy zkušební značky. Pokud jsi si všiml, tak i na tom hranolu karabiny Wolf je vyražena značka České státní zkušebny.
Nabijecí hranolek má tedy stejnou důležitost jako samotný válec revolveru, protože TVOŘÍ NÁBOJOVOU KOMORU. Naproti tomu ZÁSOBNÍK, je tedy pouze pomůcka k dopravení munice do nábojové komory. Válec a zmíněný hranol jsou nábojovými komorami.

Ale je krásné , že tím to terminem se zaměstnává na foru už dost lidí, místo nějaké smysluplnější aktivity :)

P.S. omlouvám se za možná zbytečně odborné definice.. mám vzdělání v oboru a neumím psáti lidověji :(
Naposledy upravil(a) Johanes dne 30 zář 2013 18:19, celkem upraveno 1 x.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 30 zář 2013 16:19

A nebylo by lepsi,resit hranolky a smazak ve vlakne o dresslerkach?Tady je to kruty OT.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Johanes

Příspěvek od Johanes » 30 zář 2013 16:25

jsem plně pro. Já již v pátek psal, že tato debata směřuje někam mimo rubriku,
jenže jsme k tomu dospěli při debatě o toropkách :lol:
tydýt

Příspěvek od tydýt » 01 říj 2013 07:50

to Johanes:
vůbec mě nezajímá jaké máš vzdělání.....podstatný je jak tento výrobek nazývá výrobce!!!!
Napiš tedy Dresslerovi a i do Střel. Rev. že jsou všichni zcestní, protože oni to nazývají "zásobník" a jistě je to daleko víc vypovídající popis, než ten tvůj HRANOL.
howg a konec OT
aretačního stiskátka=taky moc pěknej termínus technikus ;-)))))))))))))
Johanes

Příspěvek od Johanes » 01 říj 2013 07:57

Zásobník to zřejmě nazývají kvůli lidem jako seš Ty!

Jestli vůbec máš ZP , tak mi prosím pošli fotku jediného zásobníku z nějaké pistole, který je opatřen lvíčkem Státní zkušebny!!!

Jinak máš pravdu v tom, že jsem se poučil, když vidím jaký ,,ohlas" moje termíny vzbuzují, tak napříště použiju výraz:

vroubkovaný bazmek( stiskátko), kterej uvolňuje to kulatý do čeho se strkají partony. To aby jsi mi rozuměl taky i TY!

Ještě tě možná poučím, revolver může mít jak stiskátko( např. ruger), tak i posuvné tlačítko (šoupátko- S&W) nebo Colt( u coltu je funkce obráceně)
Jinak mrkni třeba do vyhledavače na termín stiskátko.... objevuje se převážně v souvisloti se zbraněmi. Stiskátko bajonetu, stiskátko sklopné opěrky apod...Doufám jen , že nyní nebudem mlátit prázdnou slámu tím, že jsi ještě neslyšel nic podobného a tím pádem to neexistuje!!!

Jen netuším , zda to na tebe není příliš! Já nevím , čím se živíš , tak se nezlob, že tě neumím zařadit.
therionic

Příspěvek od therionic » 01 říj 2013 08:27

docela čumím, jak jste to tady rozpumprlíkovali chlapi :lol: :lol:
mám mimo jiné derringer Wolf a Johanes má pravdu v tom, že jsou značky na to Vašem zásobníkohranolu . Proč by s tím výrobce dělal takový obstrukce, kdyby se jednalo jen o zásobník, jak taky tvrdí Tydýt??Vždyť zásobníky u zbraní kat. C,B, A nepodlehají ani registraci natož kusovému ověření! A tady jde o zbraň kat. D!! proč má tyto značky Tydýte?
Asi proto , že se nejedná jen o prachsprostý zásobník
Odpovědět