Poradte prosim s revolverem pro zacatecnika
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Poraďte prosím s revolverem pro začátečníka
Vážená střelecká veřejnosti, přeji Vám dobrý den,
S rozhodnutím získat ZP – ke zkouškám se jdu přihlásit dnes, takže zatím neznám termín , mi vyvstalo dilema, jakou zbraň pořídit pro začátečníka. Po pročtení různých témat na střeleckých portálech, po přehodnocení toho, co se mi líbí a co bych si představoval se myšlenkově potácím kolem revolveru v rážích od .22LR přes 9mm Luger, 38 Sp až 357 Mag. Pro začínajícího střelce na osvojení návyků života se zbraní, tréning střelby by byla vhodná ráže .22 LR s cenou 1 Kč za ránu, ale pro řekněme obranu je tato ráže asi nedostatečná. Cenově následuje ráže 9 mm , těchto kousků zase na trhu moc není, ale dá se počítat s cenou cca 4 Kč za ránu. .38 Sp/357 Mag je na trhu nepřeberně, ale cena střeliva pro mne už tak příznivá není. A nyní – proč revolver a ne pistoli ? Protože se mi líbí a chci ho. Prosím o odhlédnutí, že do revolveru ten“divnej náboj“ Luger nepatří, svět se v *rdel obrací a také se říkalo, že do sportovního auta se leje benzín a nafta do kamen a pracovních strojů, dnes je to trochu jinak. Velikou výhodu revolveru vidím v jeho ochotě „sežrat“ takřka jakékoliv střelivo – brokové, plastové, černý prach, plynové, pepřové nábojky, přebíjené, lité olověné střely, takřka cokoliv. Vzhledem k tomu, že si zatím na přebíjení netroufám – kdo přebíjí, ať se vyjádří – bych pro mne viděl jako ideál právě ráži 9 mm, kde je cena revolveru vyšší, ale nízká cena rány. 38Sp koupím sice levněji, ale je tam vyšší cena za ránu. Z 357 se dá střílet i 38 Sp, což zase poněkud rozšiřuje možnosti a variabilitu „krmiva“. Bude to moje první zbraň, doufám, že ne určitě poslední tak mi prosím poraďte. Jsem z Prahy, setkání se u kávy a třeba nakouknutí pod pokličku tajemství přebíjení se nebráním ani maličko. Ono něco jiného je to číst a něco jiného vidět na vlastní oči a možnost si to osahat. Přeji Vám hezký den
S rozhodnutím získat ZP – ke zkouškám se jdu přihlásit dnes, takže zatím neznám termín , mi vyvstalo dilema, jakou zbraň pořídit pro začátečníka. Po pročtení různých témat na střeleckých portálech, po přehodnocení toho, co se mi líbí a co bych si představoval se myšlenkově potácím kolem revolveru v rážích od .22LR přes 9mm Luger, 38 Sp až 357 Mag. Pro začínajícího střelce na osvojení návyků života se zbraní, tréning střelby by byla vhodná ráže .22 LR s cenou 1 Kč za ránu, ale pro řekněme obranu je tato ráže asi nedostatečná. Cenově následuje ráže 9 mm , těchto kousků zase na trhu moc není, ale dá se počítat s cenou cca 4 Kč za ránu. .38 Sp/357 Mag je na trhu nepřeberně, ale cena střeliva pro mne už tak příznivá není. A nyní – proč revolver a ne pistoli ? Protože se mi líbí a chci ho. Prosím o odhlédnutí, že do revolveru ten“divnej náboj“ Luger nepatří, svět se v *rdel obrací a také se říkalo, že do sportovního auta se leje benzín a nafta do kamen a pracovních strojů, dnes je to trochu jinak. Velikou výhodu revolveru vidím v jeho ochotě „sežrat“ takřka jakékoliv střelivo – brokové, plastové, černý prach, plynové, pepřové nábojky, přebíjené, lité olověné střely, takřka cokoliv. Vzhledem k tomu, že si zatím na přebíjení netroufám – kdo přebíjí, ať se vyjádří – bych pro mne viděl jako ideál právě ráži 9 mm, kde je cena revolveru vyšší, ale nízká cena rány. 38Sp koupím sice levněji, ale je tam vyšší cena za ránu. Z 357 se dá střílet i 38 Sp, což zase poněkud rozšiřuje možnosti a variabilitu „krmiva“. Bude to moje první zbraň, doufám, že ne určitě poslední tak mi prosím poraďte. Jsem z Prahy, setkání se u kávy a třeba nakouknutí pod pokličku tajemství přebíjení se nebráním ani maličko. Ono něco jiného je to číst a něco jiného vidět na vlastní oči a možnost si to osahat. Přeji Vám hezký den
Re: Poraďte prosím s revolverem pro začátečníka
u mě by to byla jasná volba- alfa steel, vynikající poměr cena/hodnota česká výroba, spolehlivost, servis, prostě jediný adept mam ho v hledáčku aspoň 5 let jen nejsou finance, ani mě velkoráž nebere.
Luger do revolveru bych moc nebral ale účel světí prostředky, s tou naftou si to osvětlil dostatečně, nemůžu benzín ani cítit
Luger do revolveru bych moc nebral ale účel světí prostředky, s tou naftou si to osvětlil dostatečně, nemůžu benzín ani cítit
Nejde!Prostě NNe
Smith & Wesson model 15 cal.38 je úplně ideální revolver pro kohokoliv. Navíc se stále sežene z druhé ruky ve velice dobrým stavu (starý služebáky z USA) za malý peníze. je to léty prověřená konstrukce z doby, kdy zmíněná fabrika uměla dělat špičkový zbraně a nebrala si za berličku politiku.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
podle mě nemá cenu kupovat něco do začátku a pak měnit návyky. Bejt tebou tak si počkán na nějakou pěknou SW 586 -686. Sám jsem to tak udělal před 16ti lety a jsem dodnes spokojenej. A 357 se snadno přebíjí.
Bohužel v ráži 38 bych asi osobně nic nechtěl, Snad kdyby bylo třeba tak Weihrauch za 900- prostě kdybych to neřešil anebo střílet nějakou soutěž- jedno střelivo a šmytec.
Protože asi jako tazatel nevím co by mě zrovna bavilo, určitě by to byla 357 a skoro určitě od alfy, navíc tušim že jde válec na lugery dokoupit??? kdyžtak mě opravte pls.
Dobrý je taky projít pár obchodů a ošmatat co maj v komisích, je toho dost, zrovna jsem to projel od stolu ale SW15 jsem nenašel
Protože asi jako tazatel nevím co by mě zrovna bavilo, určitě by to byla 357 a skoro určitě od alfy, navíc tušim že jde válec na lugery dokoupit??? kdyžtak mě opravte pls.
Dobrý je taky projít pár obchodů a ošmatat co maj v komisích, je toho dost, zrovna jsem to projel od stolu ale SW15 jsem nenašel
Nejde!Prostě NNe
pokoušíš se srovnávat trabanta (alfu) s rollskou (SW). 357 je opravdu výhodná v tom, že při vytrvalé střelbě přináší tenisovej loket.... Jinak během 5 ti minut jsem na webu brymový našel model 10 2" v 38 (ty samý střeva) a model 13 4" v 357 ale s pevnejma miřidlama (střeva zase ty samý), a nebo SW 586-3 357 Mag.4 což je drobet modernizovaný, nebo model 19 (jako 15, ale v 357 a krytá osa válce. Vše za pěkný peníze.
Naposledy upravil(a) kentan dne 24 črc 2013 23:56, celkem upraveno 1 x.
tak trabanti sou ty HWčka zinkový nic proti nim, do šuplíku a na občasný střílení prý víc než dostačující.
v tomhle ohledu to právě vidím na českou "filcku"- pokudse bavíme o nové zbrani,
v tomhle ohledu to právě vidím na českou "filcku"- pokudse bavíme o nové zbrani,
Nejde!Prostě NNe
Zinkáče nejsou trabanti, ale hračky.... Jinak WS servis nepotřebuje, ten prostě střílí... stačí občas čistit promáznout. Zatímco majitelé Alf chodí po servisech, majitelé SW po střelnicích
Jinak střílet z 357 dlouhodobě 38 je hloupost. Vypaluje se část válce.
Tak řeči o zinku beru s rezervou, pač mam Holka v 22 asi 8 let, nyní 14 let starý a opravdu nemam na co nadávat. že jsem byl blbej, a nahazoval vytrvale válec to by nesvědčilo ani SW. dostával ode mě chudák pěknou čóču, nošení v batohu v harampádí, pod sedačkou v autě taky bydlel, bez pouzdra. Padal mi z chramplavých pazourů.. zinek i s povrchovkou až na maličkosti bez chyby, ocelový válec olezlej, ocelový pajšl vymlácený
byl za 3kk, je to zinkáč a tak sem ho vždy bral, že když se rozpadne koupí se jinej(chci delší) ale drží i trefuje zatim bez servisu který by teda asi chtěl.
Právě bych určitě steelce dal taky šanci, vim že má dost spokojených majitelů, pokud by zabloudila i ke mě, bylo by to max na 50 ran ročně jinak odpočívat v trezoru takže 357 a basta:).
byl za 3kk, je to zinkáč a tak sem ho vždy bral, že když se rozpadne koupí se jinej(chci delší) ale drží i trefuje zatim bez servisu který by teda asi chtěl.
Právě bych určitě steelce dal taky šanci, vim že má dost spokojených majitelů, pokud by zabloudila i ke mě, bylo by to max na 50 ran ročně jinak odpočívat v trezoru takže 357 a basta:).
Nejde!Prostě NNe
Na obranu a každodenní skryté nošení jedině SW 340PD .357 Mag.
Úspěch navštěvuje jen ty, kteří vedou život plný práce a nekradou.
kentan píše:Zinkáče nejsou trabanti, ale hračky.... Jinak WS servis nepotřebuje, ten prostě střílí... stačí občas čistit promáznout. Zatímco majitelé Alf chodí po servisech, majitelé SW po střelnicích
nevím kudy chodí majitelé Alf ani majitelé SW, patrně nikam, jinak by to nebyli jen majitelé
ležením v trezoru se nic neopotřebovává
ti co střílí SW potřebují servis a náhr. díly stejně jako každej jinej, jenže na doporučovaný oldtimery jako mod 10,13,15, se už pár let nic nevyrábí a pajš není kompatibilní s aktuální modelovou řadou J. K. L. N. X,
čili bavme se o tom co a k čemu
- malorajdu "na plechovky" , pak SW617 (a klidně i jetou +- za cenu nový Alfy)
- sem tam prásknutí v řádu jednotek tisíc / rok, popř nějaký KVZtky či LOSy pak Alfa
(u disciplín, kde se přebíjí v čase střelby bych nehledal kompromis k 9x19, válec prohodit nestačí poněvadž 357 má jiný vývrt)
popř SW ale s "new style" extraktorem (old style nechme sběratelům a "majitelům")
- velmi využitý řádově desítky tisíc ročně - tohle už dává jen pravidelně udržovaný SW na N či L rámu
dodám jen že ani v tomto režimu nedochází k žádnýmu vypalování ani při používání 19mm nábojnic v komorách pro 357 ani při major laboraci
Já bych zas ty "staroušky" úplně nezatracoval. Ta cena je u nich natolik nízká, že mohou udělat dobrou službu už jen tím, že poslouží coby první zbraň.........a dotyčný si ověří, jestli je pro něj revolverová cesta ta správná. A nějaký čas sloužit také vydrží (pravda, na IPSC to není).
já je nezatracuju, prostě jsou to takřka veteráni, v super stavu stojí víc než stály nový
a ty ostatní jsou pod cenu obvykle proto že je není čím servisovat
a ty ostatní jsou pod cenu obvykle proto že je není čím servisovat
No mě ten skoroveterán v nestříleném stavu stál 7500 (měl takovej otřep, který bránil otáčení válce s náboji, stačilo málo , když slušná perkuska pistolka stála přes 12000. Ročně z něj vystřílím kolem 2000 nábojů. Fakt je, že střílím klidnou mířenku na 25 a 50 metrů a více než kraťase dlouhou na 50 a 100 (bolej mě lokte). Mám ho již 8 let a stále spokojenost
Ahoj
z pistolí střílím už dlouho, ale revolvery mě vždy zajímaly. Před rokem jsem si koupil svůj první "repasovaný"(zřejmě služební) revolver s&w 10-8 .38 special 6 ran s těžkou čtyř palcovou hlavní (hledí je vyfrézováno v rámu zbraně). Zpracování je po mechanické stránce velmi dobré. Brynýr je místy ošoupaný až na kov, ale časování, spoušť a soustřel vynikající.
Ze zbraně střílím .38 special od Magtechu 158grainů anebo Sellier-Bellot wadcutter váhu střely si nepamatuji.
se soustřely jsem spokojen: 15m zelenej terč nekrytě ležící figura vše v desítce(single action)
Chtěl jsem zbraň na nošení a střelbu na terč což k mému překvapení splňuje naprosto dokonale (přesnost)
Vystříleno asi 1200 ran, závady pouze neodpálení v double action a ulomená bronzová štětinka z kartáče mi zablokovala válec a to bylo pouze jednou.
už se mi podařilo zlomit zápalník výstřelem na prázdnou komoru. Zápalník měli u Brownels Deutchland za "neodolatelných" 45 euro , chvíli jsem se v zoufalství zamýšlel nad nákupem za 45 Euro ale nakonec jsem si pořídil identický revolver za 4000(přece jenom je na něm více dílů). Zde mě mrzí že s&w ukončil výrobu těchto zápalníků a nepodařilo se mi sehnat nějakou druhovýrobu(zde asi mou neschopností ). Při dotazech na dostupnost mi bylo obvykle sděleno že není k dispozici (discontinued) nebo něco v tom smyslu že si můžu koupit novej v nerezu a se zápalníkem v rámu to mě znechutilo ,ale co když se to už nevyrábí.
Všechny tyto trable se vyváží funkcí a myslím si že za ty peníze neseženu nic lepšího.
Dále uvedené jsou moje zkušenosti z provozu jako majitele zbraně. Jde pouze o můj názor (subjektivní). Revolver se mi líbí a funguje. Pokud má někdo stejný nebo podobný revolver a má jiný názor může ho napsat do fóra rád se poučím.
Shrnutí
plusy:
++ cena 4000
+ 4 inch těžká hlaveň a nízký zpětný ráz. vývrt uvnitř jako nový.drážky v ustí jsou ostré
+ kulatá muška vhodná pro tasení (není ostrá a nezasekne se v pouzdru)
+ chod mechanizmu (Hladký chod dobrá spoušť) jak v single action tak i v D/A
+ (K) rám a hogue grip //dobře sedí v pouzdře a narozdíl od pistole(cz83) je těžiště pocitově pod opaskem a drží lépe u těla, tudíž je zbraň méně vidět a neklepe se sem tam.
+ smith&wesson tlačítko otevírání válce sedne mi akorát na ovládání palcem pravé ruky.
+ je to šestiraňák, prostě klasika. nízká kapacita mi nevadí mám speedloader.
+ na .38 special je všude dost oceli
+ Možnost střílet double action (a to je fofr)
+ velký kohout pro bezpečné spuštění na nabitou komoru
+ Jsme tady tři. Já, Smith a Wesson
Mínusy
- Drahé$$ náhradní díly,(moje neschopnost sehnat náhradní díly co jsou zrovna potřeba)
- zápalník na kohoutu zbraně (podařilo se mi ho zlomit při ráně na prázdno a nemohl jsem ho dlouho sehnat)
- jakákoliv nečistota mezi dnem nábojnice a rámem znamená možnost zaseknutí otáčení válce t.j. nemožnost vystřelit
- na ipsc asi nemá správný power factor.
- občas neodpálí v double action (to se stane při jemném zmáčknutí spouště, vyřešeno napnutím bicí pružiny)
- válec se otáčí proti směru hodinových ručiček (no co smith wesson)
S Pozdravem boby
z pistolí střílím už dlouho, ale revolvery mě vždy zajímaly. Před rokem jsem si koupil svůj první "repasovaný"(zřejmě služební) revolver s&w 10-8 .38 special 6 ran s těžkou čtyř palcovou hlavní (hledí je vyfrézováno v rámu zbraně). Zpracování je po mechanické stránce velmi dobré. Brynýr je místy ošoupaný až na kov, ale časování, spoušť a soustřel vynikající.
Ze zbraně střílím .38 special od Magtechu 158grainů anebo Sellier-Bellot wadcutter váhu střely si nepamatuji.
se soustřely jsem spokojen: 15m zelenej terč nekrytě ležící figura vše v desítce(single action)
Chtěl jsem zbraň na nošení a střelbu na terč což k mému překvapení splňuje naprosto dokonale (přesnost)
Vystříleno asi 1200 ran, závady pouze neodpálení v double action a ulomená bronzová štětinka z kartáče mi zablokovala válec a to bylo pouze jednou.
už se mi podařilo zlomit zápalník výstřelem na prázdnou komoru. Zápalník měli u Brownels Deutchland za "neodolatelných" 45 euro , chvíli jsem se v zoufalství zamýšlel nad nákupem za 45 Euro ale nakonec jsem si pořídil identický revolver za 4000(přece jenom je na něm více dílů). Zde mě mrzí že s&w ukončil výrobu těchto zápalníků a nepodařilo se mi sehnat nějakou druhovýrobu(zde asi mou neschopností ). Při dotazech na dostupnost mi bylo obvykle sděleno že není k dispozici (discontinued) nebo něco v tom smyslu že si můžu koupit novej v nerezu a se zápalníkem v rámu to mě znechutilo ,ale co když se to už nevyrábí.
Všechny tyto trable se vyváží funkcí a myslím si že za ty peníze neseženu nic lepšího.
Dále uvedené jsou moje zkušenosti z provozu jako majitele zbraně. Jde pouze o můj názor (subjektivní). Revolver se mi líbí a funguje. Pokud má někdo stejný nebo podobný revolver a má jiný názor může ho napsat do fóra rád se poučím.
Shrnutí
plusy:
++ cena 4000
+ 4 inch těžká hlaveň a nízký zpětný ráz. vývrt uvnitř jako nový.drážky v ustí jsou ostré
+ kulatá muška vhodná pro tasení (není ostrá a nezasekne se v pouzdru)
+ chod mechanizmu (Hladký chod dobrá spoušť) jak v single action tak i v D/A
+ (K) rám a hogue grip //dobře sedí v pouzdře a narozdíl od pistole(cz83) je těžiště pocitově pod opaskem a drží lépe u těla, tudíž je zbraň méně vidět a neklepe se sem tam.
+ smith&wesson tlačítko otevírání válce sedne mi akorát na ovládání palcem pravé ruky.
+ je to šestiraňák, prostě klasika. nízká kapacita mi nevadí mám speedloader.
+ na .38 special je všude dost oceli
+ Možnost střílet double action (a to je fofr)
+ velký kohout pro bezpečné spuštění na nabitou komoru
+ Jsme tady tři. Já, Smith a Wesson
Mínusy
- Drahé$$ náhradní díly,(moje neschopnost sehnat náhradní díly co jsou zrovna potřeba)
- zápalník na kohoutu zbraně (podařilo se mi ho zlomit při ráně na prázdno a nemohl jsem ho dlouho sehnat)
- jakákoliv nečistota mezi dnem nábojnice a rámem znamená možnost zaseknutí otáčení válce t.j. nemožnost vystřelit
- na ipsc asi nemá správný power factor.
- občas neodpálí v double action (to se stane při jemném zmáčknutí spouště, vyřešeno napnutím bicí pružiny)
- válec se otáčí proti směru hodinových ručiček (no co smith wesson)
S Pozdravem boby