Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pripustam aj tuto moznost, je jasne ze urcita vola tam je, ved u kazdej zlamovacky tam vola je. Ale nepostrehol som ani uvolnenie skrutky, ktora je mymochodom utiahnuta nafest. Ak by bola uvolnena, prejavilo by sa to podla mna aj pri strelbe s mechanickymi mieridlami. ved drzis za pazbu a neexistuje ak je tam vola, aby sa to pri vastrele hodilo vzdy rovnako. Ako keby bola pistol umiestnena na konci dlhej ohybnej palice. Poloha mieridla-hlaven by ostala ale nebola by pevne uchopena. Stale skumam, ak mate napady von s nimi
Má štelovací paralaxu? Těch 20m je dost blízko, stačí trochu jinak chytit a už to letí jinam.
A čím střílíš? Nemáš náhodou placaté diabolky?
A čím střílíš? Nemáš náhodou placaté diabolky?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
na webe maju ze to vyjde az 27.12.2006 ...myzrael píše:Nevíte někdo jestli už se dá koupit v trafikách střelecká revue zvláštní číslo - vzduchovky ?
http://streleckarevue.pvsp.cz/zobraz.ph ... ion=clanek
a
Takze, puskohlad nema korekciu paralaxie, no cital som ze na 30m to moze robit asi 2cm. Diabolky pouzivam Gamo Pro Magnum, teraz si vsetci poviete ze co potom riesim, je to strelivom, no doteraz som strielal iba nim a Hatsanovy chutnalo. Hlaven je poctivo vycistena. Podotykam ze ide o náhlu zmenu rozptylu, cize diabolky by som vylucil. Montaz je od ZKK presnejsie original na ZKM 452 a stala 1270 ,-SK tak dufam ze v nej problem nieje. Ani na tubuse puskohladu ani na tele valca nedoslo k posuvu montaze. Na puskohlade je to dotiahnute na fest a na tele valca je montaz presne na konci rybiny uz od prveho nasadenia, bez posunu . Tak neviem, ak vas nieco napadne ochotne pofotim vsetko potrebne. Chcem to vyriesit som zufaly.
a
Hlaven ma priemer 15mm a je fakt tvrda, to putko je hned pri klbe. Nemyslim ze by hmotnost vzduchovky mohla deformovat hlaven na tak malej pake, ale uznavam ze by mohla ovplyvnit jej polohu vzhladom na to , ze hlaven tam mikroskopicku volu ma.Pri strelbe sa popruhu nedotykam, pri nastrielavani som ho odopol.
K tomu adapteru: je to Made in dielna.
Vyrobil som ho preto aby som zamaskoval nepekne ukoncenie hlavne po demontovani mech. mieridiel. Je to vysustruzene zo silonu a nalakovane ciernym matnym sprayom. Vzduchovka dostala novy rozmer, vyzera to efektne a podotkol to aj Andy, vzniklo tym uzitocne madlo ktore sluzi k pohdlnejsiemu natahovaniu, predsa priemer 25mm sa drzi lepsie.Nebol konstruovany k ovplyvneniu strelby. Je to robota na 20 minut, mam 16 rokov a sustruzil som to sam. Prikladam maly nacrt.
K tomu adapteru: je to Made in dielna.

a
P.S. : sustruzil som to podla toho nacrtu, ale v dielni som sa rozhodol dat zrazenie hran aj pri otvore kadial vychadza diabolka. je to nepodstatne ale pre uplnost.
Moja skromna rada - zatial neries ziadne zlozite problemy pusky. Chod do obchodu a kup si ine strelivo - viac druhov od roznych vyrobcov. Z kazdeho streliva strel do terca po 10 ranach a sleduj zoskupenie zasahov. Nic na optike nesteluj, iba sleduj sustrel.
Mne diabolky Gamo pro magnum robili s vetrovkou na 10m rozptyl cca 7cm a to uz je fakt sila! Ine, aj tie najlacnejsie "smejdy" isli takmer do jednej dierky. Ze ti toto strelivo vyhovovalo v minulosti nie je ziadny dovod aby si ho teraz nezmenil!
Mne diabolky Gamo pro magnum robili s vetrovkou na 10m rozptyl cca 7cm a to uz je fakt sila! Ine, aj tie najlacnejsie "smejdy" isli takmer do jednej dierky. Ze ti toto strelivo vyhovovalo v minulosti nie je ziadny dovod aby si ho teraz nezmenil!

Optika
Ten samý problém teď řeším já s 631.Když jsem měl mech.mířidla rozptyl OK na 15m.Delta 4x32 a problém na 30m.Do místa ohybu jsem dal plíšek pro vymezení vůle hlavně(při natahování to teď drhne, ale hlaveň nemá žádnou vůli a rozptyl napikaču).
U lámaček je problém, že střelec při natažení zbraně mění neustále polohu při mířeí a pak se není čemu divit.Stačí se jen trochu jinak opřít loktem a už do dalekohledu koukáš pod jiným úhlem.Je to můj názor.
Když jsem za komančů chodil na střelák tak nám levou ruku fixovali popruhem ke zbrani a tím jsme desáhli stejné polohy zbraně.
Podle mě jde jen o cvik.
U lámaček je problém, že střelec při natažení zbraně mění neustále polohu při mířeí a pak se není čemu divit.Stačí se jen trochu jinak opřít loktem a už do dalekohledu koukáš pod jiným úhlem.Je to můj názor.
Když jsem za komančů chodil na střelák tak nám levou ruku fixovali popruhem ke zbrani a tím jsme desáhli stejné polohy zbraně.
Podle mě jde jen o cvik.